• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zon, zee, een heerlijk klimaat en je verstaanbaar maken in het Nederlands. Dit zijn interessante factoren voor Nederlanders die willen emigreren naar de Nederlandse Antillen. Het Antillenhuis stond 13 en 14 februari 2010 voor de derde keer op rij met een stand op de internationale Emigratiebeurs in Houten.

“Wij hebben ontdekt dat de Nederlandse Antillen erg in trek zijn bij de Nederlanders die willen emigreren naar het buitenland. Vooral Curaçao is zeer in trek”, vertelt Fernando Brete, medewerker van de afdeling ‘Werving en Selectie’. Brete heeft twee argumenten voor deze hype. “Twee belangrijke punten voor Nederlanders om op de Antillen te gaan wonen, zijn de tropische omgeving en je verstaanbaar maken in je eigen taal.”

Curaçao is toegankelijk
Op Curaçao zijn veel trustkantoren gevestigd, waardoor er meer vraag is naar accountants, juristen en fiscalisten. “De meeste mensen willen voornamelijk naar Curaçao omdat er meerdere mogelijkheden zijn. Deze variëren van stage lopen voor zes maanden tot emigreren”, legt Brete uit. De Antillenhuis medewerker vertelt dat Bonaire minder in trek is dan Curaçao. “Dit komt door de staatkundige hervorming. Nederlanders zijn bang dat er teveel regels uit Nederland worden overgenomen als het eiland onderdeel van Nederland wordt.”

1 reactie op “Nederlanders willen naar Kòrsou!”

  1. het ziet er wel aantrekkelijk uit.

    je weet maar nooit

    groetjes ruud