• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – John Baselmans nam tijdens het bezoek van koningin Beatrix aan Barber de tijd om te protesteren tegen kinderleed op Curaçao. Gewapend met een protestbord demonstreerde de schrijver op vreedzame wijze. “70 procent van kinderen op Curaçao heeft te maken met kinderleed”, aldus Baselmans.

“Uit politiek Nederland heb ik een krantenartikel over de aanpak van kindermisbruik in ons Koninkrijk ontvangen”, vertelt Baselmans. “Jaren heb ik brieven over dit onderwerp ontvangen van diverse Nederlandse ministers die allen verklaarden dat het een ‘interne aangelegenheid’ was. Nu heeft de gehele Nederlandse Tweede Kamer besloten dat het een Koninkrijksaangelegenheid is.”

Stap dichterbij
Volgens de schrijver is Curaçao een stap dichterbij hulp bij kinderleed,omdat Nederland ‘eindelijk toegegeven heeft dat het kinderleed op onze eilanden ook hun verantwoordelijkheid is’. Volgens Baselmans werd dit jaren lang ontkent door Nederland. “Nu Unicef met een vernietigend rapport gaat komen en waar we al een voorproefje van gehad hebben, begint Nederland te beseffen dat het wel goed mis is op onze eilanden. Onze organisaties weten zaken niet op te lossen en de politiek blijft het maar ontkennen en het voor zich uitschuiven.”

 

15 reacties op “Protest tegen kinderleed bij Barber”

 1. Uit welk jaar komt u heer van der Ban, ik begin nu te begrijpen waarom er zoveel kinderleed is hier op Curacao en de rest van de wereld, dit is precies het gedrag van de man waar ik over schrijf, wat mij betreft mogen mannen zoals u chemisch gecastreerd worden. Als u zo uw kinderen opvoed komt er nooit een einde aan deze ellende. Alleen de verantwoording van de vrouw ….laat mij niet lachen!!

 2. Schandalig hoe makkelijk mannen de schuld en alles maar naar de vrouwen toeschuiven. Er ligt een even grote verantwoordelijkheid bij de man om a. zijn broek dicht te houden en b. zelf ook een voorbehoedsmiddel te gebruiken.

 3. Zwangerschap blijft een verantwoordelijkheid van de vrouw, want zij is degene die het kind krijgt. Zij dient dan ook gesteriliseerd te worden.
  Als ik een kwartje in kauwgomballenautomaat doe kan er kauwgombal uitkomen, en daarvoor isn de (eigenaar van) de automaat verantwoordelijk, anders moet zij zich niet openstellen voor mijn kwartje.

 4. Kinderleed kun je helaas niet elimineren, want iedere drugverslaafde of crimineel kan ze krijgen, je hebt er geen speciale vergunning voor nodig (en zelfs dat zou geen garantie voor een goede afloop zijn). Maar er moet wel gewerkt worden aan herkenning door de omgeving – aanwijzingen die het kind laat zien herkennen – en het durven aan de bel te trekken, ook al is het een loos alarm. Veel mensen zien wel dingen maar durven niet, omdat ze bang zijn voor alle gevolgen – vooral als ze het toch mis zouden hebben. Ik snap alleen dhr baselmans niet dat hij NL hiervoor verantwoordelijk vind ? Dat moet toch in dit dorp, pardon: eiland, zelf opgelost kunnen worden?

 5. Beste Kasuari, wat ik kort door de bocht vind is dat er geschreven wordt de vrouwen maar te steriliseren, als we dan toch kort door de bocht gaan waarom de mannen niet chemish castreren?

 6. @ Annet,

  Ik vind het een beetje kort door de bocht door de oorzaak te zoeken in het slechte gedrag van de man. De verhoudingen man vrouw zijn hier flink uit balans, waardoor de vrouw de behoeftes minder makkelijk onder bedwang kan houden met alle gevolgen van dien.
  Daarnaast speelt de financiele situatie naar mijn idee ook een grote rol, er is nou eenmaal geen geld om voorbehoedsmiddelen te kopen. Mochten ze het wel hebben (man en vrouw) dan is het de vraag of ze het gebruiken…

  Maar door de oorzaak te leggen op gedwongen sex, misbruik etc… nee dat is zeker niet de hoofdoorzaak.

 7. @ Nelli,

  Die Randy Groen is net zo snel weer verdwenen en dan gaat die verder onder een andere naam. Ik heb er inmiddels al rond de 15 geteld of zo… maar allemaal van dezelfde persoon.

  Het is een gefrustreerd iemand die waarschijnlijk goed geflashed is door Stella van Rijn, want die moet het ook meerdere malen ontgelden.

 8. Beste Sander,
  Natuurlijk weet ik dat het een groot probleem is maar het is precies zoals ik schreef, het is een visieuse cirkel waar deze mensen in verkeren en die moet doorbroken worden. Naar mijn idee kan dat alleen door mentaliteitsverandering. Door dat te kunnen bereiken moet je het bij de wortel aanpakken en daarbij is de rol van de man ook niet onbelangrijk. Hoeveel vrouwen worden er gedwongen sex te hebben en waarom zit de anti conceptie niet in het SVB pakket? De rol van de vrouw in bepaalde huishoudens is hier vaak nog heel onderdanig en als die zelfde vrouwen niet toegeven worden zij mishandeld. De gevolgen zijn desastreus, hoe kan je een kind liefdevol opvoeden wat uit incest-mishandeling-verplichte sex geboren is, de cirkel is rond!!

 9. Ik denk dat Randy Groen hier wel een punt aanroert… Verplichte sterilisatie gaat wel ver, maar zou in sommige gevallen een goede oplossing zijn. Zeker in gezinnen waar incest eerder gebruik dan uitzondering is. En dat gebeurt vaker dan je zou vermoeden.

 10. Na het lezen van een aantal artikelen op Versgeperst kom ik opeens opvallend vaak de naam Randy Groen tegen. Waar komt deze meneer/mevrouw/kind/.. vandaan? Wat een gebazel kraamt deze persoon uit zeg.
  Ik zeg: niet serieus nemen, zulke figuren, daar hebben we er al genoeg van op ons eiland.

 11. beste Annet,

  er zijn in de diverse wijken een aantal moeders, die maar steeds zwanger blijven worden zonder dat ze voor hun al bestaande kinderen kunnen zorgen/./
  deze moeders hebben absoluut een geestelijke achterstand en om over de diverse vaders nog maar te zwijgen.
  sex lijkt zo leuk en spannend, maar de gevolgen zijn dramatisch….
  deze moeders moeten echt gesterilliseerd worden, ik weet ook wel dat dit juridisch niet kan, maar dan moeten ze toch een keer met hun situatie geconfronteerd worden.
  door ze hulp aan te bieden, maar wel eerst sterilleseren…
  die kinderen, zijn de problemen voor de volgende generaties: drugs, drank, stelen noem maar op.

 12. De basis ligt ook bij mensen zoals Randy Groen met alle andere nicknames, die al dat negatieve eens van zich af kan schudden en ipv tegenwerkt, meewerkt aan een oplossing.

  Iedereen over een kamscheren is zo makkelijk…

 13. Nou Nou Nou, heer Randy Groen dat is nogal wat wat u daar schrijft, u gaat de bevolking van Curacao toch zeker niet vergelijken met geestelijk gehandicapten!!! Ik ben het met u eens dat het kinderleed hier aangepakt moet worden maar waarom niet bij de wortel beginnen, ik denk dat dat het van opvoeding op opvoeding gaat. Ouders die hun kinderen verwaarlozen, geestelijk of sexueel mishandelen etc. verplichten aan een “cursus” deel te nemen en proberen de mentaliteit te veranderen, de rest van hun opvoed tijd nauwlettend in de gaten houden, nu zult u wel zeggen dat zoiets veel geld gaat kosten maar zoiets heet: investeren in de toekomst! Wat u schrijft lijkt meer iets uit de jaren 40/45

 14. Respect voor de heer Baselmans, al blijft het triest dat op Curacao de lokale bevolking zichn ongehinderd voort kan planten terwijl de meeste ouders volledig ingenomen zijn door hun van de bank geleende SUV’s, Blackberries en laatste rage in gouden tanden, tatoos en piercings en zich niet in het minst bekommeren om hun kinderen.
  Waar de rest van de samenleving dan weer (financieel) kan opdraaien.
  Verplichte sterilisatie gebeurt in Nederland in geestelijk gehandicapten instituten en zou daarom ook een goede oplossing zijn voor Curacao.

 15. Bon2…