• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn twee dagen op Curaçao. De Koninklijke leden draaien een druk programma af en Versgeperst.com volgt het programma op de voet. Bekijk hieronder de fotoreportages van de tweede dag van het bezoek.

Bekijk het verslag van de eerste dag hier.

Tekst: Leoni Leidel-Schenk       Foto’s: Aruna Jhagru

Bezoek aan Seru Fortuna
De tweede dag van het bezoek van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima begon met wandeling in de wijk Seru Fortuna. De delegatie wandelde naar het Kolegio Dodo Palm, een Rooms-Katholieke school voor 160 leerlingen. De school heeft een belangrijke rol in de wijk omdat het een sociaal vangnet biedt aan kinderen van arme gezinnen.

Ontmoeting leerlingen Instituto pa Formashon den Enfermeria (IFE).
Koningin Beatrix sprak de leerlingen van niveau 3 en 4 van het opleidingsinstituut voor professionals in de zorg- en welzijnsector. Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Gerrit Schotte gingen een gesprek aan met de leerlingen van niveau 1 en 2.

Kraampjes en lokale producten bij Barber
De drie Koninklijke leden werden erg enthousiast onthaald bij hun aankomst in Barber. Zij maakten een rondgang langs alle kraampjes met lokale producten en maakten een praatje met een groep dames in tradionele kledij. Ook jonge Oranjefans hadden even vrij van school en gilden het uit toen ze de koningin en prinses Máxima zagen.

Ook vandaag hebben sommige bewoners van Curaçao hun oranje kleding en Nederlandse vlaggetjes uit de kast getrokken

Onthulling herinneringsplaquette
Bij Fort Amsterdam is vanavond een herinneringsplaquette onthuld ter ere van het eerste bezoek van koningin Beatrix aan het Land Curaçao. Een grote groep Oranjefans had zich weer verzameld bij Fort Amsterdam om een laatste glimp op te vangen van de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima. En dat kregen ze: de Koninklijke leden kwamen nog een keer tevoorschijn op het tuinterras van het paleis van de Gouverneur.

De Curaçaose schrijfster en dichtster Lucille Berry-Haseth sprak in een toespraak tijdens de korte plechtigheid over de verstoorde verhouding tussen Nederland en Curaçao. “Deze situatie zorgt voor veel onzekerheid, pijn en schaamte bij de bevolking”, vertelde Berry. De schrijfster haalde flink uit naar Pueblo Soberano toen zij sprak over het overdreven nationalisme van sommigen op Curacao. “De koningin is het symbool van de verbondenheid tussen Curaçao en Nederland.”  Op de gedenkplaat wordt volgens Berry de ‘warme belangstelling en betrokkenheid’ van de koningin gememoreerd. Morgenochtend vliegt de delegatie naar Sint Maarten.

9 reacties op “Koningin Beatrix op bezoek II”

 1. @ Versgeperst.com: Mijn complimenten voor de verslagen en in het bijzonder voor de prachtige foto’s die gemaakt zijn van het Koninklijk bezoek aan Curaçao. Via uw foto’s was de warmte waarmee het Koninklijk Gezelschap ontvangen werd ook hier in Nederland voelbaar! Toppie!

 2. En volgend jaar koning Wiels in een koets!

 3. bedankt voor het mooie en uitgebreide verslag Versgeperst!

 4. Krasse dame in de warmte, chapeau hoor.

 5. trots op ons koningshuis !!!

 6. beste randy, de meeste europese nederlanders met een beetje intelligentie reageren op versgeperst.com op goed nieuws over curacao vooral negatief !

 7. We hebben net boodschappen gedaan in Barber, maar wisten niet dat het koninklijk bezoek daar was. Anders waren we even gaan buurten. Verder genieten we van het mooie Curaçao. Ook al ben ik niet van koninklijke bloede, ik voel me zeer welkom!

 8. Iedereen met een beetje intelligentie (vooral de Europese Nederlanders dus) zullen zeggen dat het koningshuis niet meer van deze tijd is en eigenlijk nepotisme (opvolging binnen de familie, eigenlijk de nationale sport op dit eiland).
  Desondanks functioneert het koningshuis wonderwel, en hoewel ik overtuigd republikein ben zie ik daarom het koningshuis graag voortbestaan, zolang de troonopvolgers in de familietraditie passen. Met Alexander en Maxima zit dat wel snor, maar zodra de troonopbvolger een type Schotte, Constantia. Asjes of Wiels wordt moeten we meteen van koninkrijk naar republiek gaan. Met een gekozen president.

 9. Leuk.