• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zwaarste overstromingen in 50 jaar in Thailand hebben meer dan 400 doden gekost. In een dag tijd zijn er 42 nieuwe sterfgevallen bekend geworden waardoor het dodental is bijgesteld tot 427. De overstromingen zullen in Bangkok voorlopig nog aanhouden.

Overstromingen komen in Thailand jaarlijks voor tijdens het regenseizoen, maar dit jaar is de overlast extreem, met name in het noordoosten van het land. In Thailand wordt gesproken van de ergste overstromingen in een halve eeuw. Het centrum van Bangkok houdt het nog droog, maar elders in de metropool staan vele wijken onder water. Tot nu toen zijn er in de stad Bangkok, waar rond de 12 miljoen mensen wonen, nog geen mensen omgekomen.

Meer water
Helaas lijkt het waterdrama nog niet tot een einde te komen. De minister van Wetenschap Prodprasop Suraswadi zei gisteren dat de Thaise hoofdstad nog zeker tien dagen last zal hebben van de overstromingen. Het ministerie ziet veel gevaar in het gebrek aan toiletten en in voorgekookt voedsel dat lange tijd is opgeslagen en voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Tekort aan bloed
Ook de Nationale Bloedbank kampt met problemen. Veel vaste donoren waren gedwongen om Bangkok te verlaten waardoor het aantal donoren gehalveerd is. De terugloop zorgt voor levensgevaarlijke toestanden, vooral bij kinderen met leukemie. Ook kunnen operaties door tekort aan bloed niet doorgaan.

www.versgeperst.com