• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) doet een dringend verzoek aan de regering hun standpunt om het Rosenmöllerrapport af te wijzen, te herzien. “Op deze wijze kan worden voorkomen dat de verdeeldheid binnen de samenleving groter wordt.”

“In iedere respecterende democratische rechtstaat zou de inhoud van het rapport van de Commissie Rosenmoller ertoe hebben geleid hebben dat er een diepgaand onderzoek wordt verricht naar de gesignaleerde problemen”, schrijft VBC. “In landen waar sprake is van een normaal werkend ‘checks and balances’- stelsel en enig gevoel voor integriteit zouden bestuurders de eer aan zich zelf houden door een stap opzij te doen in afwachting van de onderzoeksresultaten, dan wel af te treden.”

Britse regering
VBC wijst op het essentiële belang van vertrouwen in bestuurders in verband met het imago van Curaçao, de aantrekkingskracht en het investerings- en leefklimaat van het land. Zij halen het voorbeeld aan van de Turks & Caicos eilanden waar de Britse regering in 2009 heeft ingegrepen. De reden hiervan waren bevindingen van een speciaal door de Gouverneur aangestelde Commissie onder leiding van Sir Robin Auld. De commissie deed onderzoek naar mogelijke corruptie en andere ‘serious dishonesty’ praktijken van de toen aan de macht zijnde bestuurders.

Ingrijpen
“Ondanks felle protesten van zowel lokale politici, die onderwerp van onderzoek waren, alsmede de CARICOM was de Britse regering niet genoeg onder de indruk of overtuigd van de argumenten om niet in te grijpen.” De Britse regering zette op 14 augustus 2009 de regering op de eilanden op non-actief. VBC denkt dat de Koninkrijksregering hier wellicht van kan leren. “Het is uiteraard een kwestie van zoeken naar evenwicht bij het nakomen van verantwoordelijkheden. De Britse Regering heeft kennelijk minder tijd nodig om tot een oordeel te komen wat wel of niet gebalanceerd is.”

9 reacties op “VBC hamert op integriteitsonderzoek”

 1. We voelen het allemaal……..

 2. Ans, ik ben het met je eens…..

 3. Ik kan mij ergeren aan al dat onrecht in de wereld. Mijn vader vertelde mij altijd, er zijn drie dingen op de wereld waarvan je in het leven vanaf moet blijven dat zijn de vrouw of vriendin van je baas, goddienst en politiek.
  1) De vrouw of vriendin van je baas die open staat voor een avontuurtje, zijn ontevreden in
  hun huwelijk of relatie en spelen de minnaar uit tegen hun man met alle gevolgen van
  dien.
  2) Goddienst kan gevaarlijk zijn, want met de hand op de bijbel, de koran of een van de
  andere geschriften, zijn heel wat oorlogen gevoerd.
  3) Politiek is macht en macht vervreemdt de realiteit van en iedereen in de samenleving en
  leidt tot grootheidswaanzin, isolement en dictatuur. Macht is wreedheid, wreedheid met
  iemand delen betekent diens macht te delen; wie dat niet meer doet zal wantrouwig,
  hysterisch, waanzinnig of schizofreen worden. Een regering die op eens met alle macht
  wordt opgescheept, kan rare bokkensprongen maken die generaties lang een spoor van
  verderf, verdriet en ellende achterlaten.

  Ik wens onze regering maar ook vele andere regeringen op de wereld veel wijsheid en gezond verstand toe. Vergeet niet waar u zelf vandaan komt en de mensen die u hebben gebracht op de plek en positie waar u nu bent. Blijf met beide voeten op de grond.

  mi ta parse un makamba pero mi curason ta di un yu di Korsow

 4. Henriques, buurtbouwwerker of socioloog, whatever. Beiden zijn beroepen van personen die het aan intelligentie ontbrak om een echte studie te voltooien en die zich daarom de rest van hun leven als dorpspastoor door de staat (lees jij en ik) laten onderhouden.

 5. @Ans Martens

  Socioloog? Ik denk dat u geheel verkeerd ingelicht bent.
  De man was/is (buurt)bouwwerker.

 6. Het zou de Nederlandse regering sieren als ze de regering op Curacao opzij zouden zetten, maar helaas ontbreekt het de Nederlandse regering aan lef – bang als men is om als kolonisator over te komen. Ik stem niet op de PVV, maar wat dat betreft het aanpakken van de criminelen in de regering sta ik volledig achter hen.
  Vervolgens zou er een zakenkabinet moeten komen, waarbij wat mij betreft de VBC een belangrijke rol kan spelen. VBC leden zijn over het algemeen hard werken voor hun geld, en dat is want anders dan een Wiels die als socioloog en nu als politicus nooit anders heeft gedaan dan op kosten van de belastingbetaler leven. Of neem Schotte en Asjes, die niet bijster intelligente dames uit rijke families wisten te strikken en mede door die families in de politiek omhoog gevallen zijn.
  Ik hoop van harte dat de VBC doorgaat met hun strijd, en wens ze daarbij alle succes.

 7. Al eerder gezegd : Deze regering is gevormd na verbreking van vrijwel ALLE beloften die aan de kiezers waren gedaan. In die zin kan niet worden gesproken van een “democratische samenstelling”. Toen na de verkiezingen bleek in welke samenstelling men verder wilde gaan, zijn allerlei niet-ministeriabele figuren naar voor geschoven, met de afspraak elkaar nooit te laten vallen. Met de huidige ontwikkelingen (Monk) is het zeer de vraag of er over drie jaar nog wel verkiezingen zullen worden gehouden. De “staatsgreep” van gekozenen heeft namelijk een blijvend karakter. Macht corrumpeert niet alleen, het smaakt ook naar meer.

 8. Omdat ze allemaal botr op hun hoofd hebben. De 1 zal de andere meeslepen.

 9. “In iedere respecterende democratische rechtstaat zou de inhoud van het rapport van de Commissie Rosenmoller ertoe hebben geleid hebben dat er een diepgaand onderzoek wordt verricht naar de gesignaleerde problemen”, schrijft VBC. Precies, en hier gaat het dus om; ” Een zichzelf respecterende democratie”. En die hebben we hier dus niet want men weet dat men door de mand valt als er een onderzoek komt!!