• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix heeft gisteren geweigerd een onafhankelijkheidsverklaring  in ontvangst te nemen. Ze liet de verklaring aannemen door minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties). De verklaring was opgesteld door parlementslid Melvin Cijntje.

Eerder dit jaar werd de verklaring voorgelezen door Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. De verklaring stelt dat ‘Curaçao al drie eeuwen onder koloniale vlag’ leeft. Curaçao moet zich volgens het document losmaken van Nederland. De koningin mag in principe geen brieven aannemen, daarom deed Donner dat in haar plaats.

16 reacties op “Koningin weigert onafhankelijkheidsverklaring”

 1. Cooper is van hetzelfde laken een pak.

 2. Het (tragi)komische van Helmin Wiels is dat hij tekeer gaat tegen alles wat Nederland is, maar wel (zo las ik in het AD vandaag) zijn zoon en dochter in Amsterdam laat studeren. Typisch PS en MFK mentaliteit: Nederland is nergens goed voor, maar we nemen wel hun miljarden aan en laten onze kinderen onderwijs krijgen van die verfoeide kolonisator.

  Als je karakter hebt Wiels, put your money where your mouth is!

  Zelfde laken een pak met Errol Cova, onder wiens leiding het eens florerende PLKP verworden is tot een partij van 3 oude mannen die ergens onder een boom herinneringen ophalen aan vroeger (toen ze het faillissement van ALM veroorzaakten door als PLKP-ers massaal gratis te vliegen). Cova maakte zich sterk voor alleen nog Papiamentstalig onderwijs, maar stuurt zijn dochters vervolgens gewoon naar de Engelstalige International School.

 3. Dit kan Trix nog duur komen te staan. De verklaring is dan wel ondertekend door Wiels, maar “in naam van God” . Nu is Beatrix Koningin ” bij de Gratie Gods” , maar God is meer God van de “Afro-Curacaouse Cultuur” dan van de makamba’s. Heeft-ie zelf tegen Wiels gezegd.

 4. Leve de Koniging!

 5. Eindelijk is het gebeurd en ik denk dat de PS hier een hele grote fout mee heeft gemaakt, dit is te gek voor woorden en nog steeds worden er geen maatregelen getroffen HOE IS DIT IN GODSNAAM MOGELIJK waar halen zij de gore lef vandaan!!!

 6. @Pueblo, heb een nieuwtje voor jou en ik denk voor iedereen op Curaçao, ja Wiels heeft DE coup gepleegd en heeft zich verschanst in het “torentje” (Gerrit’s kantoor). Waarom denk je dat Gerrit continue op reis is ? Als hij hier is heeft hij niet eens een stoel om op te zitten. En we hebben hem de afgelopen dagen niet gezien omdat iedereen moet geloven dat hij in Nederland is, nou mooi niet dus, hij zit daar in Forti en kijkt stiekum over de kantelen. Gisterenavond hoorde hij wel de muziek op Brionplein maar zag verder niets en dat vond hij wel jammer, believe you me.

 7. Ik geloof dat Friesland (provincie van Europees Nederland) ook ooit zoiets heeft gedaan. Die hebben zelfs een eigen Fries paspoort uitgegeven. Koningin kan wel een grap waarderen.

 8. @vision futuro. Kijk eens hoe het ging in Afrika toen deze landen onafhankelijk werden.. Bij de meeste kwam er al snel een dictator.. iemand die de buitenlanders de schuld gaven en ook meteen werden de opgeleide mensen vermoord.. precies de mensen waar de PS al een tijdje bezig is met oorlog aan het voeren..

 9. @Vision Futuro:
  De grote vraag is: Waarom wil de PS zo graag onafhankelijkheid. ??

  Google eens : how to become a dictator!
  s.v.p.

 10. @ Jan . Ja, die kosten minstens twee Asjes en drie Wielsen per jaar.

 11. Ze heeft het geweigerd omdat het niet protocolair is iets in ontvangst te nemen. Dat hadden die PS sukkels behoren te weten.
  De kop van het artikel klopt derhalve ook niet echt.

 12. Goed zo Koninging! Weet je wat helemaal leuk zou zijn.. als de koningin het wel had aangenomen en voor hun gezicht had verscheurd! Ok mssn iets te extreem maar minstens die vent recht in zijn ogen aankijken en vragen op wat hij de onafhankenlijksverkaring basseert! BELACHELIJK. Mischien willen ze die geschiedenis in als de bijvoorbeeld George Washington en consorte. The founding fathers of Curacao! Whahahaha.. belachelijkheid alom!

 13. Gooi die lui met kop en kont minstens een kilometer de Caribische zee in !!!
  Misschien dat ze dan wat geloofwaardiger overkomen bij de Curacao,se bevolking die het stukken minder hebben.
  Maar stiekem hoop ik, dat ze zullen verzuipen!!!, want wat die patjakkers wel niet kosten en wegvreten zonder daarvoor ook maar iets nuttigs tegenover te stellen,kunnen minstens 200 gezinnen op Curacao een fatsoenlijk leven leiden.

 14. De grote vraag is: Waarom wil de PS zo graag onafhankelijkheid. In het referendum van 2005 heeft 68% van de stemmers gestemd voor autonomie in de Koninkrijk. Alleen 4.8% van de stemmers heeft voor onafhankelijkheid gestemd. Wat is de daadwerkelijke agenda van PS? Ze willen zo graag onafhankelijkheid (opdringen), maar zijn niet eens met een concreet realistisch uitwerkte plan gekomen hoe zijn denken dat Curaçao onafhankelijk kan functioneren op economisch, financieel, juridisch gebied en voldoende welvaart kan bieden aan haar bewoners. Dit is het minste wat zij naar voren kan brengen om tenminste een gezonde discussie op te starten.

 15. STOP – STOP – STOP met welk recht wordt deze verklaring aangeboden “namens” de bewoners van Curacao.
  REMINDER: er is NIET gekozen voor onafhankelijkheid !!!!!!!!!!!!
  NOS mes Por moet eerst starten met de fundering (stop Monk & Wiels gelijk maar mee in het cement).

 16. Hoe kan een volksvertegenwoordiger dit aan de Koningin geven terwijl het volk dit niet wil?

  En de andere regeringsleden zeggen niets.. Is er een Coupe gepleegt door de PS?