• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix heeft vanmiddag in de Staten van parlementslid Melvin Cijntje een onafhankelijkheidsverklaring aangeboden gekregen. De verklaring werd eerder dit jaar voorgelezen door Pueblo Soberano leider Helmin Wiels. De PS-leider zelf boycotte ontmoetingen met de koningin.

Volgens de opstellers van de onafhankelijkheidsverklaring leeft ‘Curaçao al drie eeuwen onder koloniale vlag’ en moet alles op alles worden gezet om daar een einde aan te maken en Curaçao geheel los te maken van Nederland. Onderweg naar de Staten kwam de koningin demonstranten tegen die soevereiniteit eisten voor Curaçao en een einde aan de Nederlandse ‘apartheid’.

27 reacties op “Onafhankelijkheidsverklaring voor Beatrix”

 1. Ik verwacht de mensen op bovenstaande foto volgende week te zien met borden met opschriften als ‘De aarde is plat!’,’Sinterklaas en Kerstman bestaan!’ en ” Miss Curacao van Putten spreekt Engels!’.

 2. Een handjevol slimme massa, die waarschijnlijk van the big leader een volle tank hebben gekregen. Je gaat daar met je volle verstand toch niet met onzin staan zwaaien. Lijkt mij,

 3. dit lukt al niet, laat staan onafhankelijk…..misschien over 50 jaar nog eens over hebben!

 4. Ik vind het makkelijk als ze vinden goeie intiatief maar kom op .Beter ieder met zijn eigen land bemoeien en het praten over een ander laten. Want hier in nederland is ook corruptie en nog veel erger mensenhandel pedofielisme fraude op grote schaal dus niet oordelen de enigste die mag oordelen is god want hij weet de echte waarheid .Ieder een die voor zijn eigenbelangen vecht moet toch een dag voor onze echte en enigste rechter verantwoordelijkheid afleggen dus draag niemand zijn kruis. Want ieder doet alsof ze willen voor de burger opkomen als puntje bij paaltje is voor hun eigen belangen Cur. Nederland maak niet uit .Het is een feit.

 5. Ach, iedereen mag toch demonstreren en het ziet er nog schattig uit ook, ze hoeven toch niet te werken van hun baas en ze zien er ook allemaal heel onderdrukt en gediscrimineerd uit, hier moet echt snel iets aan gebeuren!

 6. makelijk curacao corrupt noemen kijk eerst dicht bij huis dan ver van huis ieder met zijn eigen bemoeien en het praten over een ander laten kijk allemaal wat hier

  aan corrupt ondertafel stillediscrimanatie fraude mensenhandel pedofiel en nog veel meer hier gebeurt .. dus praat niet te hard

 7. Deze actie is eigenlijk misbruik van hun positie in de staten door PS. In 2005 heeft 68% van de stemmers gestemd voor autonomie in de Koninkrijk. Alleen 4.8% van de stemmers heeft voor onafhankelijkheid gekozen. Zij kunnen alleen voor die 4.8% praten. Zelfs namens hun eigen de kiezers die ze in de staten geplaatst hebben, kunnen ze niet praten, daar zij gestemd hebben voor hun politieke agenda van soevereiniteit. Op een sluwe manier zijn ze nu overgestapt om een agenda van onafhankelijkheid. Dit is eigenlijk kiezersbedrog.

 8. Ik daag deze regering uit om een referendum te houden….en daar tevens consequenties aan te verbinden vwb de regering en de samenstelling daarvan. Met andere woorden; verkiezingen indien men geen onafhankelijkheid wil.

 9. Ik weet een ding heel zeker. Bij een eerst volgende verkiezing zullen de MAN en MFK met pijn en moeite misschien nog een zeteltje halen. Het volk zal alle gebeurtenissen na 10/10/10 niet vergeten! Ik hoop wel op een nieuwe stroming in de politiek, want ik ben het zat om te kiezen uit de minst corrupte en minst onbekwame partij.

 10. De PS is zo ongelooflijk dom dat ze niet door hebben dat de bevolking anders heeft gerageerd tijdens het referendum.
  En ja, een handjevol ‘neen’; stemmers. Een zielig gebeuren, een volstrekt belachelijke partij met Wiels/Asjes/Cijntje en de rest van die grapjassen voorop.

 11. Curacao moet eerst leren om op hun eigen benen te staan.
  Zorg maar eerst voor een goede fundering daarna kijken wij verder!
  Zonder corruptie!

 12. Triest! Maar goed demo wilhelminaplein was toch beter bezef dan dit handjevol onwetenden…

 13. pffffffff

 14. Hoe kan de regering dit toelaten? MFk en MAN zijn jullie onafhankelijkheid? Meerderheid van het volk is hiertegen! dat jullie toelaten dat de PS dit doet is een schande tenzij jullie het ermee eens zijn!

  IK EIS NU OOK EEN REFERENDUM!!

 15. wiels waar zijn je hersen oh nee heb je niet sorry daarom noemen ze je blaaskaak en cijntje je bent een mee loper eerste klas wat zou ik graag met jou gaan zwemmen

 16. Een schaamteloze vertoning OM AFHANKELIJK TE ZIJN VAN EEN LAND WAAR BIJ IEDER HOEK VAN DE STRAT EEN COFFESHOP STAAT….WEG NET NL DRUGSDEALERS !!!!!!

 17. @Mike,
  Suriname kun je echt niet vergelijken met Cur. Het zijn 2 zeer verschillende landen. Daar zijn er genoeg tools en caopaciteiten, hier helemaal niets. Er wordt veel geimporteerd en de priduktie is laag op Cur. Er is nauwelijks sprake van economische groei.

  Cur is helemaal niet rijp voor onafhankelijkheid en nog lang ook niet.

 18. Carlos Monk wordt aangegeven bij Amnesty International
  Wiels en asjes mogen van mij als drie musketiers samen gevoegd worden met monk.
  Beschamend! .

 19. Een schaamteloze vertoning van een criminele bende met een pipo als leider.

 20. Beschamend.

 21. H.M. Koningin Beatrix,

  Ik schaam mij diep voor het gedrag van deze zich parlementarier noemende Cijntje.
  Een man zonder enig respect voor u en uw huis.

  Helaas heeft deze man, een man zonder ruggengraat, zich voor het karretje laten spannen van Helmin Wiels, een schreeuwlelijk zonder enige opleiding die u niet eens onder ogen durfde te komen en vanuit het buitenland zijn marionetten aanstuurt.

  Nogmaals, als burger van Curacao biedt ik u mijn nederige excuses aan voor het gedrag van deze charlatans.

 22. Kon het niet beter verwoorden Mike!

 23. Wie heeft de regering toestemming gegeven om dit te doen?. Het volk heeft gekozen in democratische verkiezingen om de banden met Nederland te behouden. Waarom doet de regering nu alsof zij het volk vertegenwordigen?.

  Trouwens, als Curacao onafhankelijk wordt, dan moet Wiels zijn zus maar is eerst terug uit Nederland halen en haar Nederlands pasport afpakken, Durf je dat Wiels?. Lafard.

  Wat deze regering wilt is geen toezicht zodat zij vrijuit kunnen stelen, het schatkist van Curacao helemaal plunderen en dan lekker in Miami gaan wonen.

  Wanner stoppen de domme mensen tussen ons met het verpesten van onze relatie met Nederland?. Het zijn er hooguit 2000 van de 140.000. Helaas zitten er meerdere van in deze regering.

  Kijk naar Aruba, het kan ook anders, oh ja, dat kan hier niet omdat we een stelletje burikos in onze regering hebben die alleen opkomen voor eigen belang.
  YWN

 24. diep triest. dit is NIET waarvoor het volk gekozen heeft “Melvin Cijntje”

 25. tjee, sprookjesboek gaat waarschijnlijk uit 4 delen bestaan, titel weet ik al: en ze leefden nog lang en gelukkig!

 26. Geen probleem meneer Wiels en Cijntje. Volgens het internationale recht kan je Curacao onafhankelijk maken. Maar hiervoor MOET eerst een referendum hebben plaatsgevonden, waar de meerderheid van de bevolking een onafhankelijkheid toestemmen. Anders wordt de onafhankelijkheid niet herkend.

  Volgens mij hadden we niet zo lang geleden al zo’n referendum gehad en het resultaat is vrijwel bekend…

  Dus iedereen ophouden met zeiken, als je je zo onderdrukt voelt door de Hollander, ga maar naar Suriname en kijk hoe goed het daar gaat sinds de onafhankelijkheid!

  Gelukkig leven we in een democratie en PS kunnen gelukkig niet meer hebben dan een grote mond. 🙂

 27. Geweldig initiatief, want hier wacht Nederland, dat liever vandaag dan morgen van dit corrupte eiland af is, al jaren op!
  Waar kan Beatrix tekenen?