• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens Het platform Stop Racisme en Uitsluiting staan er 39 maatregelen in het Nederlandse regeerakkoord die in strijd zijn met internationale verdragen, rechterlijke uitspraken en/of de grondwet. Parlementsvoorzitter Ivar Asjes is niet verbaasd en ziet deze bekendmaking als ernstig.

“Het beleid dat de Nederlandse regering voert, schendt alle democratische principes aangezien het beleid gebaseerd is op uitsluiting, racisme en intimidatie”, reageert Asjes naar aanleiding van de bekendmakingen van Platform Stop Racisme en Uitsluiting. “Waar de Nederlandse regering wil proberen zich te mengen in interne aangelegenheden van Curaçao en zich daarbij baseert op geruchten, heeft het heel veel in eigen huis te herstellen.”

Wet Personenverkeer
“Kabinet Rutte zal, met steun van de belangrijkste racist Wilders, een Koninkrijkswet introduceren die gaat over het Personenverkeer. Dit is weer een voorbeeld van de discriminerende en racistische visie en filosofie van de Nederlandse regering. is niet voor niets dat de Politiek leider van de VVD en huidige Minister-president, Mark Rutte, in 2007 is veroordeeld voor racisme”, aldus Asjes over het gepubliceerde stuk.

Mauro
Asjes gaf eerder al aan Mauro, die mogelijk uitgezet zal worden naar Angola, te willen opvangen als ‘racistisch Nederland’ dit niet wil doen. “Iedereen heeft kunnen zien hoe de zaak van de Angoleze Mauro Manuel politiek Den Haag ondersteboven heeft gezet.” Vandaag werd bekend dat Mauro geen verblijfsvergunning krijgt, wel bestaat de kans dat de 18-jarige jongen een studievisum krijgt. Hierdoor kan hij alsnog in Nederland blijven wonen.

27 reacties op “‘Nederlands beleid gericht op racisme’”

 1. Ik vind het een top idee, we nemen mauro op en we sturen Helmin in zijn plaats naar Angola, daar zijn ze de laatste jaren reuze zelfstandig en hebben ze geen bemoeienis uit Nederland.

 2. Gelijk heeft hij wel. Er waait een gure wind door Nederland. Zeker als je het op een afstand bekijkt. Maar het volk heeft altijd gelijk. Kies op anti democratische partijen en je krijgt zoiets: VVD: de portomonaie heeft altijd gelijk. CDA: God heeft altijd gelijk en wij weten wat God wil. PVV: Geert heeft altijd gelijk…
  De balk in je eigen oog. Er waait een gure wind over Curacao. Zeker als je het op een afstand bekijkt. Maar het volk heeft altijd gelijk. Kies op anti democratische partijen en je krijgt zoies. MFK: mijn portomonaie heeft altijd gelijk. MAN: ……Charles moet een baan, wie weet er nog wat? PS: Wiels heeft altijd gelijk….

 3. Je mag toch aannemen dat de voorzitter van het parlement van een land bijna de meest erudiete figuur is, die het land kan voortbrengen, die rust en wijsheid etaleert en zorgt voor overzichtelijke en heldere vergaderingen zonder het debat te beinvloeden. Denk dat hij wel kandidaat is om secretaris generaal van de VN te worden. Die heeft ook diplomatieke en samenbindende eigwnschappen nodig…:-). Arm Curacao.. Welke dichter maakt hierop en treurzang?

 4. “of je wenkbrauw goed zit” WHAHAHAHAHAHAHA!

 5. Wat een vertoning is deze man toch. Hoe noemt hij de 80-20 regeling? En de groffe uitspraken van zijn collega Wiels over makamba’s die allemaal van het eiland moeten? En de stickers met anti-makamba leuzen die enige tijd geleden op meerdere auto’s prijkten? Als die Mauro hier wel mag komen met zijn pleeggezin is dit ook discriminatie. En met ‘geruchten’ waar de nederlandse regering zich op baseert bedoelt hij toch niet de feiten waaruit is gebleken dat een aantal ministers niet deugd?! Altijd wijzen naar anderen, nooit naar jezelf kijken (ja, of je wenkbrauw goed zit)

 6. ‘uitwuiven’

 7. Het wordt vervolgd, tot we ze allemaal kunnen uitquiven bij de Bon Futoro-poort.

 8. En dat zegt eierhoofd populist Asjes die van partij naar partij zwalkt om overal maar aan de bak te komen.
  Lachwekkend figuur.

 9. Ik word een beetje ziek van dat racisme- geklets!!
  Lekker makkelijk om het aan te halen. (mag ik geen snoepje??… oooh, omdat ik donker ben he.!? Ik zou die uitspraken eerder verwachten van een 13 jarige…..

  Ik woon nu in Nederland..als halfbloed zijnde..
  enne oh Ja, ook dan ben je hier een soort Macamba.
  Maar in Nederland zijn er geen aparte regeltjes die mij ergens buiten de deur moeten houden of dergelijk!!
  Ik mag alles wat hier de rest ook mag.

  Tuurlijk zullen er mensen tussen zitten die altijd racistisch blijven.
  Maar ook daar heb ik geen last van. Er zijn namelijk weer wetten en regels die mij daar tegen beschermen.
  Dus,,, wat racistisch!

  Kruip nu eens uit het verleden en kruip in het heden!
  Probeer er nu eens met elkaar uit te komen…
  Kom van die porch… en probeer dat eiland nu eens zelf op te knappen!

 10. Ik snap niet dat zo,n tijdelijk aan de macht zittende volgevreten graaier als een Asjes op Curacao nog langer serieus wordt genomen.??
  Dit zielige mannetje heeft en straalt het niveau uit van een draaideur-crimineeltje met een 3 jarige lagere schoolopleiding en zijn vervolgopleiding op Campo heeft genoten!!!
  Het zal je regeringsleider maar zijn !!!!!!
  Arm Curacao,God zij u genadig.

 11. Is Asjes met een donkere YDK getrouwd? is Cooper met een donkere YDK getrouwd? is Schotte met een donkere YDK getrouwd..dit rijkt naar racisme jegens de afro curacaose vrouw!

 12. Regering Schotte is een schande voor dit volk. Ieder project wat zij goedkeuren is gebaseerd op potentiele corruptie. Asjes en collega’s spenderen gemeenschapsgelden alsof het hun eigen bankrekening is. Jamaloodin is analfabeet, oops een Disk Jockey, Monk is een gefrusteerd mannetje en Cooper is van zijn pedestal afgetrokken binnen de MAN door zijn eigen jochi Schotte. Maar oh wat zit die stoel in Forti toch lekker. Jullie hebben Curacao omgetoverd tot een absoluut Banananrepubliek.

 13. heel goed dat het volk weet wat er in Nederland gebeurt, zodat ze weten dat ze niet welkom zijn en dat we het op ons eiland wel welkom zijn.
  Rustig op ons mooie eiland blijven en de regering hier opvoeden en blijven controleren, in plaats bij de onafhankelijkheid meteen richting Nederland te gaan.
  Zij die nu vertrekken en niet op ons eiland zijn bij onafhankelijkheid zijn dan nederlanders.
  Niks ta bai bin of je blijft of je gaat eenmaal weg dan heb je geen rechten meer,

 14. De payaso (j)asjes is zekker vergeten dat er niet zolang geleden onder de huidege regering allemaal Jamaicanen en Haitianen het land zijn uitgezet. Waarom hoor ik meneer jasjes hier niet over.

  Hoezo discriminatie?, waarom woden jamaicanen en haitianen opgepakt, waarom ook niet de dominicanen, venezolanen en colombianen?, oh ja, dat komt omdat deze vuile huidige regering ook racistish is en discrimineert op basis van afkomst.

  Neem ontslag nu dat je het nog kan, want bij de eerst volgende verkiezingen gaan jullie allemaal naar huis of de gevangenis in. Stelletje grapjassen.
  YWN

 15. Het overhandigen van het Onafhankelijkheids Verdrag door het slaafje van Wiels vervulde mij in eerste instantie met een intens genoegen, zo van hè hè daar zijn we dus vanaf. Maar al verder lezend vervloog dat genoegen en realiseerde ik mij dat Wiels helemaal niet zijn Nederlands paspoort inleverde en zich met zijn familie, die zoals ik begrepen heb in Nederland geniet van onze kolonialistische gastvrijheid, terugtrok op Curaçao en daar als eerste president zijn bodybags vulde met de resultaten van Monks liquidaties van de landverraders. Nee de niet Wielsen op Curaçao moeten nog even geduld hebben.

 16. Nederland heeft alleen al in 2010 ongeveer 3500 Somaliers een asielvergunning gegeven. Dus asielzoekers uit andere Afrikanen en andere continenten niet eens meegerekend. Racistisch?

  Een beetje populistische potentaat heeft meer hersens.

 17. Al direct bij aankomst in dit calimero-eilandje wordt je als mede-nederlander gediscrimineerd door apartheids-poortjes bij de douane, waar verschil wordt gemaakt tussen ‘curacao’ nederlanders en ‘andere’ nederlanders. Als je naar een willekeurige overheids-instelling gaat wordt het nog veel erger. De overheid van curacao heeft er een sport van gemaakt om op alle mogelijke gebieden ‘andere’ nederlanders op racistische wijze te discrimineren. Asjes heeft een heel pak boter op zijn hoofd.

 18. Hoewel het niet mogelijk lijkt blijkt steeds weer dat Asjes nog dommer is dan hij er uit ziet. Elk woord dat uit deze man komt geeft me plaatsvervangende schaamte.

 19. Helaas zullen de onopgeleide mensen van Curacao dit soort uitspraken serieus nemen.
  ze weten niet beter, dus ze zullen weer op dit soort enge mensen stemmen.
  En dat is de bedoeling van deze intrigant.

  Het motto van de PS: tweedracht zaaien……

  maar wat men zaait zal men oogsten….

 20. Als Ivar Asjes zich nu eens met relevante politiek ging bezighouden in plaats van met deze zinloze stemmingmakerij.
  Vooralsnog besteedt hij meer aandacht aan het dagelijks epileren van zijn wenkbrauwen dan aan ook maar een cent van zijn riante salaris waar te maken.

 21. Zijn deze uitspraken werkelijk van de voorzitter van het Parlement? Ik heb medelijden met de Curacaoenaars!

 22. Nederland is totaal fout bezig met de zaak Mauro maar Asjes en zijn eigen racistische partij zijn ook totaal fout bezig hier op het eiland?

  Onafhankelijksheid vedrag overgedragen aan Donner? Wanneer is er in een referendum door het volk van Curacao voor onafhankelijkheid gestemd?

 23. Opnieuw kiezen deze zogenaamde bestuurder ervoor om op opzichtige wijze de aandacht van zichzelf af te leiden door anderen zwart te maken. Heeft Asjes reeds stappen ondernomen om racistische roepkoekoek Wiels welke eilandgenoten intimideert en met de dood bedreigt op te laten pakken? Heeft Asjes zijn rol als gekozen volksvertegenwoordiger gebruikt om kritische vragen te stellen over de integriteit van de minister president en meerdere ministers? Integendeel, Asjes probeert krampachtig elke discussie uit de weg te gaan en kiest ervoor met modder naar anderen te gaan gooien. Wat een ongelooflijke zwakkeling !

 24. Misschien kan de regering van Korsou zich eerst eens even bezig gaan houden met hun eigen niet integere en criminele ministers en statenleden.

  Als macamba die hier komt wonen dien je je aan rascistische en discriminerende maatregelen te onderwerpen die voor geen enkele Curacaowenaar in Nederland gelden.
  Wie is Asjes om daar wat over te zeggen?? Op basis van wederkerigheid heeft Nederland groot gelijk om deze wet in te voeren.

 25. mauro geeft aan dat hij in een land wil blijven waar hij een toekomst heeft, hij vraagt geen asiel aan in een ander land/eiland. overigens krijgen hier zoveel mensen van div. nationaliteiten geen verblijfsvergunning

 26. Nu is het echt duidelijk. Deze man is echt compleet incompetent voor zijn positie.
  jammer dat dit soort oncompetente brulapen het voor het zeggen hebben op Curacao

 27. Het spijt me, maar van dieven (kopen maatpakken met creditcard van het CTB) neem ik geen woord serieus.
  Dat geldt ook voor voor meineed veroordeelden (Constantia), voor corruptie veroordeelden (Godett) en betrokkenen bij verzekerings-, examen-, en creditcardfraude (Schotte).
  Dus papia maar door… de volgende graag!