• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn twee dagen op Curaçao. De Koninklijke leden draaien een druk programma af en Versgeperst.com volgt het programma op de voet. Bekijk hieronder de verschillende fotoreportages van het bezoek.

Tekst: Leoni Leidel-Schenk       Foto’s: Aruna Jhagru

Aankomstceremonie met erewacht op vliegveld Hato
De koningin, kroonprins en prinses zijn eerst ontvangen door premier Gerrit Schotte en gouverneur Frits Goedgedrag. Koningin Beatrix liet de kinderen op Hato Airport, leerlingen van de Marnix School, naar haar toe komen toen zij in haar auto stapte. De kinderen moesten eigenlijk achter de lijn blijven maar de drie Koninklijke leden oordeelden daar anders over en lieten de kinderen hen begroeten.

Gesprek met premier Gerrit Schotte op Fort Amsterdam en ontmoeting met de leden van de Raad van Ministers

Enkele demonstranten protesteren tegen de komst van het Koninklijk huis en de wet Persoonsverkeer
Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels ondersteunt de actie van de demonstranten.

Ontmoeting leden van de Staten
Oud-premier Emily de Jongh-Elhage, Statenvoorzitter Ivar Asjes en Amerigo Thode ontvingen de koninklijke leden bij de ingang van het oude gebouw van de Eilandsraad. De leden van de Koninklijke familie spraken beurtelings met alle Statenleden. In de Staten kreeg de koningin een onafhankelijkheidsverklaring van parlementslid Melvin Cijntje (Pueblo Soberano).

Bezoek aan de Prinses Margietschool
De Prinses Margrietschool biedt funderend onderwijs aan ruim 300 kinderen en staat bekend als een school die goede resultaten behaald op het gebied van sport. De kinderen van de school hadden verschillende liedjes en een toneelstukje voorbereid.

Bezoek Academy Hotel
De Koninklijke leden bezochten het Academy Hotel ‘praktijkleerhotel’ voor studenten van hospitality-opleidingen binnen het Voorbereidend Secundair Beroepsonderwijs (VSBO), het SBO en het HBO. Bij aankomst wilde prins Willem-Alexander gelijk even een kamer boeken bij de balie. Tijdens het bezoek van de koningin aan het Academy Hotel werd de Koninklijke delegatie toegejuicht door omstanders die zich hadden verzameld bij het hotel. Het publiek riep regelmatig ‘Biba la Reina’ (Leve de Koningin) en applaudisseerden als ze een glimp kregen van de koningin.

Sommige bewoners van Curaçao hebben speciaal hun oranje kleding en Nederlandse vlaggetjes uit de kast getrokken

Viering Brionplein
De eerste dag van het bezoek van koningin Beatrix werd afgesloten met een viering op het Brionplein. Veel oranjefans hadden zich al op het plein verzameld om 17.00 uur, terwijl de koningin rond 19.30 uur arriveerde. De avond stond in het teken van dans, kunst en optredens. De koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima werden bij aankomst verrast door een voorgelezen gedicht. De koninklijke leden genoten zichtbaar, wat koningin Beatrix aan het eind van de avond benadrukte: “Masha danki mi dushi Kòrsou, we hebben genoten. We hebben gezien hoeveel mensen zich op Curaçao inzetten voor de toekomst van de kinderen en het eiland. We voelen ons met jullie verbonden.” Premier Gerrit Schotte bood de koningin een kunstwerk van Yubi Kirindongo aan namens het volk. “De bevolking is blij met uw aanwezigheid”, zei Schotte.

 

15 reacties op “Koningin Beatrix op bezoek”

 1. Kwisvraag! Wat is het verschil tussen Stevie Wonder, Jose Feliciano enerzijds en Bryan (die beneden reageert) anderzijds?
  Antwoord: Stevie Wonder en Jose Feliciano zien beter!

 2. Btw dit is een mooie verslag ik heb er veel aan gehad viva la reina

 3. Lieverr curacaonaar dan nederlander???????? Viva korsou
  Ik snap deze mensen niet lijkt of deze versperst lezers anti curacao is en anti regering schotte. Laten we het op een feit dit is de beste regering wat curacao heeft gehad en waar de meerderheid van de bevolking op heeft gestemd . Dus leef ermee

  Telkens als ik eem comment lees van jullie hier is het gelijk negatief wat regerng doet. Als regering iets goed heeft gedaan dan geven jullie geen comment van oh wat goed voor curacao en de bevolking . Nee jullie gaan negatief beoordelen . Geef deze regeriing een kans par is voorbij mensen laat par maar zijn aparheid behouden telkens als een volksfeest is gaat par weer apart feesten dus en emily die altijdt zeg ik wil een eenheid dus ze verdeeld volk

 4. Naar verluid verkeert Stella van Rijn in een ernsige depressie, nu ze tijdens het bezoek van de koningin 2 dagen niet als een schaduw achter Schotte aan mag lopen.

 5. Ik las in de Amigoe dat de marine deze week schietoefeningen heeft. Kan iemand Schotte even vertellen dat er op de plaats van die oefeningen een miljoen voor hem ligt van Robbie dos Santos?

 6. Ik zag bij de botica vanmorgen een nieuw braakmiddel liggen: een foto van gladjanus Gerrit Schotte.

 7. Helemaal mee eens J. Baselmans.
  Prachtige foto’s en trieste vertoning van dat groepje. Schande dat ze apartheid durven te roepen…duidelijk geen kennis van geschiedenis.

 8. Hahaha volgens mij is Gerritje nog speciaal naar de kapper en schoonheidsspecialiste geweest! Wat glimt en blinkt die kop weer!!! Waarom krijg ik hier nu ineens een Sneeuwitje en de 7 dwergen gevoel bij? hei ho hei ho lalalalaaaa

 9. goed verslag Versgeperst!

 10. Stel voor dat de heren en dames van de demostratie als eerst GELIJK hun NL paspoort inleveren plus hun families die ongetwijfeld in NL zijn!!!!!!!!

 11. Demonstratie
  Zie hier het groepje onruststokers dat notabene gefinancieerd wordt door PVV Nederland en waarvan hun leider niet die mensen onder ogen durft te komen. Terwijl hij wel het geld van int!

  Het is triest dat deze mensen nog mensen achter zich hebben staan terwijl het wel een landsverrader is die in opdracht werkt vanuit een Nederland! Daarom durft heer Wiels die mensen niet in de ogen te kijken. Een duidelijk voorbeeld van niet zuiver zijn! Hoe kan zo iemand ooit een land gaan besturen als hij nu al mensen niet durft te zien?

  RESPECT roepen ze maar wat stralen ze zelf uit? Ze presenteren zich als de laagste soort boeven!

 12. Ik ben blilj dat morgen de laatste dag is. Dan wordt alles weer normaal. Wat een drukte zeg!!

 13. Die rokkenjager gaat natuurlijk naast Maxima staan…. hahahaha

 14. moeder des moeders toont hier gewoon ffjes respect ja

 15. Zie ze eens staan, de huichelaars in de regering met hun mooie apenpakkies. Schande dat de koningin daarmee contact wil.