• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao moet de 18-jarige Angolese jongen Mauro Manuel opnemen als Nederland hem uitzet, meent Statenvoorzitter Ivar Asjes. “Deze zaak maakt duidelijk dat Nederland racistisch aan het worden is. Wij willen aan de wereld duidelijk maken dat er in het koninkrijk ook landen zijn die niet racistisch zijn.”

Hij heeft publiekelijk aan de minister van Justitie gevraagd alles in orde te maken als Mauro samen met zijn pleegfamilie op Curaçao wil wonen.

Uitzetting
Mauro Manuel (18) is afkomstig uit Angola en immigreerde acht jaar geleden naar Nederland. Sindsdien woont hij bij zijn pleegouders. De Tweede Kamer in Nederland is al weken bezig met de vraag of de jongen asielzoeker wel of niet uitgezet moet worden.

55 reacties op “‘Curaçao moet Mauro opnemen’”

 1. Asjes is er in geslaagd te huwen met een weinig intelligente dochter van een rijke familie en waant zich nu in de upper class, vandaar die dure maatpakken gekocht met de creditcard van het CTB.
  Maar Ivar, het is als het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer, de weinig intelligenten (waartoe 90% van de bevolking behoort) zien daar doorheen en zien in jou een uit de mondi getrokken en met overgewicht kampende dorpsidioot.

 2. @Ivar Asjes, Leg aub ook uit waarom jij kinderen deporteerd die hier op Curacao zijn geboren uit een illegale buitenlandse vrouw en YDK man. Echter de YDK erkent het kind nietr en het kind mag niet legaal worden. Het kind woont hier al 8!! jaar en spreekt vloeiend papiaments en toch moet zij worden gedeporteerd! dit is meten met 2 maten Ivar!

 3. Mauro zit al 10 jaar in Nederland. Mauro is echt verwesterd. In april 2011 hadden wij de twee verwesterde afghaanse meisjes, (sahar) en die mochten wel blijven. Die waren toch ook illegaal? Mensen het enige wat nu speelt is dat de hele regering met CDA voorop als de dood is voor meneer Wilders. Want ze zijn gewoon bang dat Wilders de stekker eruit trekt.Het eens zo christelijke CDA, heeft niks meer van christelijkheid.Jaren geleden heb ik zelf ook voor hun gestemd, maar ik ben blij dat ik dat niet meer doe.Maar het neemt niet weg dat wetten gewoon nageleefd moeten worden, dus ik heb wel begrip voor hun standpunt,alleen ze zijn 10 jaar te laat.Nogmaals voordat ik verkeerd gesiteerd word, regels en wetten moeten nageleefd worden.En deze regering zal zolang Wilders voor het zeggen hebt altijd onder druk blijven .En meneer Asjes laten we eerst de problemen van Curacao oplossen.Je kan beter je energie gebruiken om dat voor elkaar te krijgen.

 4. Zo zie je 8 jaar illegaal vertoeven in land geef je geen enkel recht gelegaliseert te worden tot Europiaan. Eenmaal illegaal altijd illegaal.Het maakt niks uit of Mauro zwart of wit is. Een feit is staat wel vast.. Hij heeft 8 jaar in Nederland gewoond zonder verblijfsvergunning. Dit politieke propagandistische vertoning moet snel afgelopen zijn en daar is de wet wel duidelijk en dat is wat de meeste Nederlanders willen, ander hebben ze niet massaal op Wilders gestemd. Men wil duidelijkheid toch. Mauro kan net zo geintegreerd zijn als hij wilt feit is dat hij illegaal is Nederland en dat doen ze ook op Curacao illeglen in de barak gooien voor deportatie. Dus Asjes moet maar zijn kop dicht houden Curacao heeft meer problemen met illegealen die ze zelf niet kunnen oplossen laat staan om Mauro op te nemen. Eigenlijk is dat een onverantwoorde daad van zijn moeder je kind zomaar op een vliegtuig te zetten naar Holland met de hoop dat hij goed terecht komt. Dat is een moeder kalakoena. (Kalkoen) In Nederland heb je meer dan 500 Maurotjes in de rij. Gaat de politiek al die andere Maurotje ook legaliseren. Dat geloof ik niet. Doet de politiek dat toch dan creer je precedenten en dat wordt een groot dilema. Dus dan resteer ze niks anders dan de wet te handhaven zoals het is.
  @Jeroen Ik wil dat artikel van jou niet gaan herschrijven dat is gewoon de kern. De wet moet gewoon gehandhaft worden. Die jongen is Illegaal en moet gewoon net als op Curacao over de grens sorry. Geen hypocriet gedoe.

 5. heer Asjes,
  Mijn vrouw heeft gezinshereniging aangevraagd omdat haar dochter (11 jaar) niet meer verzorgd kon worden door Oma aangezien deze leukemie heeft. Dochter kwam hierheen op een normaal visum en is in afwachting van de behandeling aanvraag gebleven. Na een jaar kwam het antwoord; afgewezen vanwege het ontbreken van humanitaire gronden. Dochter woont hier nu illegaal en wij hebben beroep aangetekend bij de rechter (duurt inmiddels ook al weer een jaar). Kan ik nu deze zaak even met u regelen? U begrijpt natuurlijk wel dat een meisje van 11 niet alleen kan wonen. Laat mij even weten via dit forum hoe wij elkaar kunnen treffen om het e.e.a. te regelen.

 6. @Ivan Jasje, je doet me denken aan dat personage in het boek The Kiterunner die op een gegeven ogenblik een jongetje als speeltje (in de ruimste zin van het woord) in huis neemt die hem o.a. moet amuseren met belletjes etc. Het boek is ook vertaald in het nederlands voor het geval je moeite hebt met een engelse editie.
  Ik denk dat Mauro voor je aanbod zal bedanken.

 7. Ivar Asjes, kunnen we dit forum alstublieft in het Nederlands houden? Uw lokale brabbeltaaltje kunt u ongetwijfeld kwijt op de websites (wepsaits in het Papiamentu, hoe verzin je het ha ha ha!) van PS, MFK, FOL en andere partijen voor de qua intelligentie minder bedeelden.

 8. Esaki ta Hustisia; Mauro tin 8 aña ta biba na Ulanda; e ta kompletamente integra i e Gobiernu Ulandes rasista ke sak’e. Wak kiko Unicef a bisa…i pa tur klaridat bou di e Lei ”80/20”, despues di 5 aña Mauro lo por traha komo trahado lokal na Korsou den e 80%…prome ku esei e ta den e 20%!

 9. Het is toch mogelijk dat Frankrijk, Belgie of oud kolonisator Portugal hem een pasport geeft zodat hij Europees burger is.. dan kan hjj wel blijven! Wat maakt hun het uit, hij krijgt welliswaar hun paspoort maar blijft gewoon in NL wonen.. de mogelijkheden..

 10. Zeg dat ook even tegen alle mensen die je hier op het eiland bruut oppakt en terug zet naar eigen land!!!!

 11. NOU NOU alles wat buiten het Eiland gebeurt is zo belangrijk, hou je bij de staten en zorg dat Curtacao gaat werken ipv alleen maar zaaien en zeuren maar kijk maar naar je GROTE LEIDER wat die weer zegt.

  Volgens leider van Pueblo Soberano Helmin Wiels is het samenwerkingsprotocol dat Aruba onlangs heeft getekend met Nederland nadelig voor de Arubaanse bevolking. Volgens Wiels wordt de central administratie over de BES-eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba op Aruba ondergebracht. Maar Aruba geeft in ruil daarvoor zoveel van haar autonomie op dat het akkoord in de praktijk een stap terug is naar het kolonalisme. In een gisteravond verzonden persbericht laat hij dan ook weten geen goed woord voor het akkoord over te hebben dat de Arubaanse minister-president Mike Eman en de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

  En dit is geen inmenging in zaken BES en ARUBA ohn JA jij mag wel Alles WILES en de Rest niets.

  zeer laag nivo dat hele PS en consorten

 12. Kunnen we Asjes niet ruilen voor Mauro? Velen zien Asjes zo graag vertrekken dat we hem nog een wintercollectie jasjes meegeven!

 13. WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAAAAAAAAA!!!!!!!!

  De beste grap die ik sinds lange tijd heb gehoord!

 14. Asjes moet zelf opgenomen worden.

 15. Lieve mensen, Het gaat Asjes echt niet om Mauro, elke kans wordt door de huidige regering aangepakt om Nederland te schofferen, dat is zijn enige bedoeling.

 16. Wat voor toekomst heeft die jongen hier?? Mascotte van de politiek? Volgens de 80/20 regeling mag hij hier toch niet werken, en zijn pleegouders ook niet, dus een toekomst kun je hem op dit eiland niet bieden. Wat dan wel ?? En gister hoorde ik dat er nog zo’n 1000 van dit soort gevallen zijn in NL. Ook allemaal toelaten op dit kleine eilandje? Maar ik vind het wel schandalig als die jongen NL wordt uitgezet. Dan hadden ze hem direct bij aankomst in NL linea recta terug moeten sturen. Die jongen spreekt waarschijnlijk zijn ‘eigen’ taal niet eens meer !

 17. Toch maar even het onderwijs-spoor gecheckt van drs Asjes:
  conclusie : hij heeft een werkstuk ingeleverd, maar was geen “great achiever”, had moeite met “kofschip” en structuur, zou het mogelijk niet ver hebben gebracht in huidige BaMa-route.
  Ik begrijp dat deze grote academicus, meteen een politiek kruiwagentje heeft gezocht om zijn lifestyle te kunnen bekostigen. Kon blijkbaar bij Toerism-buro ook al niet goed omgaan met declaraties en creditcards. Frequent Flyerpas op zak en gehecht aan het veilige pluche.Heeft toch maar via partij alvast een cozy job toegewezen gekregen, schaal triple-modaal.
  Toch een prachtig voorbeeld en role model voor de gemotiveerde HBO’er yiu di tera hier, dat hij/zij bij terugkeer naar zijn land, het niet ver zal schoppen omdat zijn Hoofd van Dienst een luie, onbekwame, vaak afwezige, politiek benoemde, partij afhankelijke faalfiguur is, met een strafblad. Wow ! Korsou…..sigi asina.

 18. Ja, lekker haat zaaien. Wat een gek!
  Heeft helemaal niets met racisme te maken zeg!
  Nederland heeft/ had regels opgesteld voor vreemdelingen en uitzettingen….

  Ja, normaal zou deze jongen gewoon in die REGEL vallen….. het feit dat deze jongen zo in het nieuws is dat zelfs Curacao het hoort is omdat de Nederlanders JUIST meevoelen met die jongen.
  Wat nu racisme… Haal dat toch niet altijd weer aan!!… onder het mom: Zie je wel….. ik zeg toch…. BAH

 19. hahhaha laat me niet lachen! hierheen halen…kan hij net zo goed terug naar echte AFRIKA.
  Trouwens wetten en Immigratie regels zijn er niet voor niets, dus dient er ook geen uitzondering voor hem te komen.
  Ben zelf ook een land uitgezet waar ik al jaren woonde en mijn hele leven had…gewoon om een regeltje.
  Dus hij uitzondering-ik uitzondering…toch? anders is het ook niet eerlijk voor andere mensen die soms ergere redenen hebben om te verkassen

 20. 1) De partij waar Asjes deel van uit maakt zijn de grootste rassisten die op de aarde rondlopen
  2) Wie braken er laatst de armen en benen van Jamaicanen op een feest. Zonder pardon ook al was je legaal. Je moet toch je verblijfsvergunning bij je hebben als je ‘s avonds naar een feestje gaat?
  3) Mauro valt in Wiels zijn termen onder een makamba pretu. Sinds wanneer zijn deze gewenst door deze partij?

 21. En waarom alle illegalen, die soms harder werken dan de gemiddelde yiu korsou we’ll wegsturen.

  Er zijn al genoeg
  problemen in het land, wat een bobo..

 22. Thanks Big Daddy. Erg interessant. Not, na dit al 37 keer in alle dagbladen gelezen te hebben. Erg asociaal, vind ik ook, maar dit artikel gaat over het belachelijke geval Asjes die goedkoop probeert te scoren en daarmee weer heel Curacao voor paal zet…

 23. Ik heb me niet verdiept in dit geval, maar het is altijd typisch dat dit soort lieden altijd asiel zoeken in een van de meest noordelijke landen van Europa (Nederland) terwijl andere landen dichterbij liggen en een voor hen vergelijkbaar klimaat hebben. En de reden is dezelfde reden dat Curacao niet onafhankelijk wil worden: dinero, money geld.
  Ook getuigt het van grote domheid om eindeloos asielzoekers of vluchtelingen op te willen nemen, want daar hangt een prijskaartje aan dat we niet willen betalen.
  De oplossing is heel eenvoudig: laat iedereen naar Nederland komen maar leg het prijskaartje daarvan wel neer bij de lieden die daar voorstander van zijn. Ik ben tegen, dus mijn belasting kan flink omlaag en ik moet nog maar zien of de voorstanders lang voor zijn als ze zien wat het hen kost.

 24. Even wat zaken op een rijtje mensen. Dan reageren over het hoe en wat. Lees de Tijlijn van Mauro en je kan zeggen: Nederland speelt een spel over de rug van deze jongen.

  De TIJDLIJN MAURO
  ———————————-
  Een overzicht van alle gebeurtenissen, inclusief een aantal politieke wentelingen die ongetwijfeld hebben meegeholpen de afwikkeling wat minder gladjes te laten verlopen:

  november 1975: In Angola breekt een burgeroorlog uit. Deze zal bijna 30 jaar duren.

  1991-1992: Korte periode van voorzichtige vrede.

  14 november 1992: Mauro wordt geboren; de gevechten zijn inmiddels net weer opgelaaid.

  23 november 2000: In Nederland wordt de Vreemdelingenwet herzien, deze treedt op 1 april 2001 in werking.

  13 maart 2002: In Angola worden alle militaire akties beëindigd, maar het land is één grote chaos, er is gebrek aan alles en de infrastructuur is totaal verwoest. “Holanda” wordt door veel jongeren gezien als een ideale plaats om een toekomst op te bouwen, al beseffen ze niet dat de regels een jaar geladen flink zijn aangescherpt.

  15 mei 2002: Tweede-Kamerverkiezingen. Grote winnaars zijn LPF en CDA.

  22 juli 2002: Hildebrand Nawijn (LPF) wordt minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Nederland telt op dat moment zo’n 4.500 minderjarige Angolese asielzoekers.

  ±augustus/september 2002: Mauro wordt als 9-jarig jongetje op het vliegtuig naar Portugal gezet, vanwaar hij onder begeleiding van een kennis van zijn ouders per bus naar Nederland reist. De bedoeling is dat hij in Nederland naar school gaat. Hij verblijft eerst bij zijn (half?)zus, die evenals een aantal van zijn broers reeds in Nederland is. Na een half jaar dumpt ze hem op het politiebureau en verdwijnt spoorloos.

  16 oktober 2002: Kabinet Balkenende I valt.

  22 januari 2003: Tweede-Kamerverkiezingen.

  ±maart/april 2003: Mauro wordt tijdelijk bij een pleeggezin in Budel ondergebracht.

  ±april/mei 2003: De IND meldt in een brief dat Mauro niet zonder meer in Nederland kan blijven (d.w.z. hij moet terug of er moet een verblijfsvergunning worden aangevraagd).

  27 mei 2003: Rita Verdonk (VVD) wordt Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie.

  3 juni 2003: Er wordt een asielaanvraag voor Mauro ingediend.

  juni 2003: Mauro komt bij zijn huidige pleegouders Hans en Anita in Oostrum (Twee bronnen melden augustus, resp. september, maar dan zouden een aantal andere data weer niet kloppen.)

  9 september 2003: Stichting Nidos krijgt de tijdelijke voogdij, vanaf 10 september woont Mauro nu officieel bij Hans en Anita.

  18 september 2003: De asielaanvraag wordt afgewezen, de afwijzing zal echter na een jaar weer worden ingetrokken.

  24 september 2003: Minister Verdonk opent een weeshuis in Angola, waaraan door de NL Staat 700.000 euro is bijgedragen. Dankzij deze “adequate opvang” kan de IND nu ook minderjarige Angolezen terugsturen. Ze laat een zeer slechte indruk achter, pers en politici omschrijven haar als “onbeschoft”.

  9 oktober 2003: Beroep tegen afwijzing van 18 september.

  3 september 2004: De afwijzing wordt door het ministerie ingetrokken; er zouden mogelijk communicatieproblemen zijn geweest omdat de tolk slechthorend was.

  januari-april 2006: Rita Verdonk vs. Taida Pasic.

  13 februari 2006: Aanvullende hoorzitting. Mauro (13 jaar) zegt een- tot tweemaal per maand telefonisch contact met zijn biologische moeder te hebben, maar er is een toenemende taalbarrière.

  2 mei 2006: Asielverzoek afgewezen (bijna 3 jaar na indiening).

  29 mei 2006: Beroep tegen afwijzing asielverzoek aangetekend.

  30 juni 2006: Kabinet Balkendende II komt ten val wegens Hirsi Ali vs. Verdonk.

  17 augustus 2006: Er is een adoptieprocedure gestart, vandaag is de eerste zittingsdatum.

  22 november 2006: Tweede-Kamerverkiezingen.

  13 december 2006: Rita Verdonk moet Vreemdelingenzaken overdragen aan Ernst Hirsch Ballin.

  21 februari 2007: Beroep asielaanvraag afgewezen. Hoewel Mauro vanaf dit moment “vertrekplichtig” is en de minister enige “op uitzetting gerichte handelingen” verricht, wordt er door niemand (inclusief de in januari 2007 opgerichte Dienst Terugkeer & Vertrek) veel haast gemaakt. Er loopt immers nog een adoptieprocedure en de familie wil geen slapende honden wakker maken. (Door het “adequate” beleid van Verdonk is de algemene stemming onder asielzoekers vrij paniekerig geworden.) De biologische ouders van Mauro zijn inmiddels gescheiden.

  22 februari 2007: Nebahat Albayrak (PvdA) wordt staatssecretaris Vreemdelingenzaken onder justitieminister Ernst Hirsch Ballin (CDA). (Albayrak heeft dus niet in 2007 besloten dat Mauro terugmoest.)

  7 maart 2007: Adoptie-aanvraag wordt afgewezen. Mauro zou geen “belang” bij adoptie hebben en er zou onvoldoende bekend zijn welke toekomstmogelijkheden zijn natuurlijke ouders hebben.

  21 maart 2007: Hoger beroep aangetekend tegen uitspraak 21 februari 2007.

  4 juni 2007: Hoger beroep wordt niet ontvankelijk verklaard.

  9 november 2007: Uit een artikel in Trouw blijkt dat het door Verdonk geopende Angolese weeshuis een zeperd is waar amper gebruik van wordt gemaakt en alleen maar “handig” is voor Justitie als grond voor uitwijzing. (In de diverse beschikkingen rond Mauro wordt regelmatig naar deze opvangmogelijkheid verwezen.)

  juni 2008: Ondanks dat Mauro al 16 maanden vertrekplichtig is, krijgen Hans en Anita alsnog de voogdij toegewezen. Er wordt een begin gemaakt met een aanvraag voor een reguliere verblijfsvergunning, maar hiervan wordt afgezien ten gunste van een tweede adoptieverzoek. Mauro krijgt (ergens dit jaar) een wekelijkse meldplicht opgelegd.

  10 december 2008: Tweede adoptieverzoek afgewezen. Er zou onvoldoende zijn aangetoond dat de ouder(s) met de adoptie instemmen.

  ±augustus/september 2009: Volgens één bron is rond deze tijd bij het ministerie een adviesverzoek voor een aanvraag voor een verblijfsvergunning ingediend (dit is niet geheel ongebruikelijk). Op 8 oktober verstrijkt de termijn waarbinnen Albayrak had moeten reageren, maar een reactie blijft uit.

  22 september 2009: Mauro te gast in Hart van Nederland.

  14 oktober 2009: De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) komt met het “rapport Kalverboer”: bij terugzending naar Angola zal Mauro voor een tweede maal worden gescheiden van zijn primaire verzorgers, wat onherroepelijk zal leiden tot een volledige breuk in zijn ontwikkeling. Dit is “een onacceptabel en onverantwoord risico”.

  12 november 2009: Er wordt een aanvraag ingediend voor een verblijfsvergunning in het kader van art. 8 EVRM (recht op gezinsleven).

  19 november 2009: Staatsecretaris Albayrak weigert de verblijfsvergunning. De pleegfamilie wordt verweten te lang met deze aanvraag te hebben gewacht, niet te hebben meegewerkt met uitzetting, maar in plaats daarvan zich te hebben gericht op adoptie van Mauro.

  20 november 2009: Bezwaar aangetekend.

  11 januari 2010: “Brief Rasenberg” (voormalig voogd namens Nidos): Mauro dient zich in Nederland te ontwikkelen omdat de betrokkenheid en betrouwbaarheid van de biologische moeder “gering” is (kontakt leggen blijkt erg lastig) en “afwijkend van wat bekend is over andere Angolese/Afrikaanse families” haar zoon in het geheel niet steunt.

  28 januari 2010: Bezwaar door Albayrak ongegrond verklaard. Nog dezelfde dag gaat Mauro in beroep, zowel het rapport van de RUG als de brief van Nidos zouden door IND en Albayrak niet of nauwelijks zijn bekeken.

  20 februari 2010: Kabinet Balkenende IV valt.

  31 maart 2010: Eerste zitting beroepsprocedure. De IND wordt door de rechter diverse keren gevraagd wat zij tot nu toe hebben gedaan, maar ze kunnen hier geen duidelijk antwoord op geven.

  19 april 2010: Voortzetting eerste zitting.

  21 april 2010: Motie Spekman / Anker: kinderen die mede door toedoen van de overheid meer dan 8 jaar in Nederland verblijven (waarvan minimaal 2 jaar legaal), dienen een verblijfsvergunning te krijgen. De motie wordt op 22 april door een meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen, maar de minister wil de motie niet uitvoeren.

  20 mei 2010: “Rapport Schippers”: ondersteuning brief Rasenberg van 11 januari 2010.

  26 mei 2010: De rechter besluit dat de zaak te complex is, daarom zal op 3 juni a.s. opnieuw met meerdere rechters naar de zaak worden gekeken.

  3 juni 2010: Tweede behandeling beroep. De bedoeling is om vóór 15 juli uitspraak te doen, maar dit lukt niet.

  9 juni 2010: Tweede-Kamerverkiezingen. Grote winnaars zijn VVD en PVV.

  4 oktober 2010: De rechtbank verklaart het beroep gegrond. Mauro dient per 20 mei 2010 (dus met terugwerkende kracht) een verblijfsvergunning te krijgen. (Volgens één bron is zelfs gezegd dat dit al 5 jaar eerder had moeten gebeuren). De rechtbank vergeet echter Mauro en/of zijn advocaat op de hoogte te stellen.

  5 oktober 2010: Bij de pleegouders arriveert een brief waarin staat dat er vóór 8 oktober 2010 een uitspraak komt (die dus al geweest is).

  7 oktober 2010: Pleegmoeder Anita belt nu zelf maar naar de rechtbank en krijgt te horen dat de uitspraak in het nadeel van Mauro is uitgevallen. Vrijwel tegelijkertijd arriveert een fax bij de advocaat waarin staat dat de uitspraak wél positief is.

  14 oktober 2010: Gerd Leers (CDA) wordt Minister voor Immigratie en Asiel.

  1 november 2010: (volgens één andere bron 2 november): De kersverse minister Leers gaat op de laatst mogelijke dag alsnog in hoger beroep.

  8 april 2011: Leers haalt bakzeil in de zaak-Sahar. Verwesterde Afghaanse meisjes mogen blijven, jongetjes en andere nationaliteiten echter niet.

  16 juni 2011: Het hoger beroep wordt toegekend. Mauro (inmiddels 18) kan volgens de rechtbank niet afdoende bewijzen dat zijn natuurlijke moeder niet bereid is hem in Angola op te vangen. (Geheel in tegenstelling hiermee vond de rechter in de eerdere beroepszaak dat het aan de IND en het ministerie is om aan te tonen dat de moeder hier wél toe bereid en in staat is.) Bovendien is er in Angola een opvangmogelijkheid (hoewel erg beperkt, zie 9 november 2007) waar Mauro terecht zou kunnen.

  27 juni 2011: Mauro schrijft een persoonlijke brief aan Leers.

  28 juni 2011: (volgens één bron 22 juni): Defence For Children organiseert een demonstratie, waarbij een ruime Kamermeerderheid (inclusief CDA en VVD) hun steun aan Mauro betuigt middels een potje voetballen op Het Plein in Den Haag. Leers belooft de zaak nader te zullen bekijken.

  19 september 2011: Mauro en zijn advocaat moeten via de media vernemen dat er een brief van Leers onderweg is waarin staat dat hij niet in Nederland kan blijven.

  27 september 2011: Er is nog steeds een Kamermeerderheid vóór een verblijfsvergunning. Leers zegt opnieuw toe de zaak te zullen bekijken.

  25 oktober 2011: PvdA en ChristenUnie komen met een initiatiefwet: kinderen die alleen naar Nederland vluchten moeten na 5 jaar een verblijfsvergunning krijgen. Leers komt met het idee van een studievisum voor Mauro, hoewel goedkeuring in Angola zal moeten worden afgewacht.

  26 oktober 2011: Defence for Children stelt dat een studievisum geen optie is omdat Mauro juist zo snel mogelijk aan het werk wil. Het CDA doet draai draai draai en staat plotseling achter Leers.

  27 oktober 2011: Volgens een bron binnen de Tweede Kamer dreigt Geert Wilders (PVV) tijdens een besloten beraad de stekker uit het kabinet te trekken als Mauro niet wordt uitgezet. Er volgt een roerige & langdure Kamerzitting, maar de stemming over vrijwel alle moties wordt verplaatst naar 1 november.

  28 oktober 2011: Minister Leers zegt dat zijn besluit vaststaat, ongeacht wat er verder gebeurt op de komende CDA-ledenvergadering of in de Tweede Kamer.

  29 oktober 2011: Het CDA-congres neemt een resolutie van de afdeling Drenthe aan waarin staat dat het uitzetten van jonge asielzoekers met of zonder diploma ongewenst is en niet strookt met de CDA-uitgangspunten. Wat dit precies voor Mauro betekent, wordt door voor- en tegenstanders van uitzetting verschillend uitgelegd. Leers zegt “positieve verwachtingen” te hebben over de kansen van Mauro op een studievisum.

  .
  bronnen o.a.:
  http://ombudsman.vara.nl/Mauro.9083.0.html
  http://www.kunstengalgos.nl/Mauro.htm
  http://poli2020.com/2011/06/26/mauro-nederlan/
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/631656/2002/07/02/Angolese-jongeren-zien-Nederland-als-paradijs.dhtml
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2995903/2011/10/27/Ook-PvdA-staatssecretaris-wilde-Mauro-terugsturen-CDA-in-fractieberaad.dhtml
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/10_oktober/29/verrijkingsonderdelen/mauro-tijdlijn.xml
  http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BA1356
  http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BQ9503
  en extraveel kudo’s voor onze eigen jvdh voor het opspeuren van dat ene onvindbare document!

 25. Asjes is zelf toch niet met een donkere vrouw getrouwd? want hij heeft zelf gezegt nooit met een donkere vrouw te trouwen.. tja wie is de racist?

 26. Mauro spreekt ook geen papiamentu….hij is beter af op Bonaire. frus frus !
  Asjes…mijn buurvrouw heeft ook drie kinderen wil je die ook helpen ?
  Te gek voor woorden!

 27. Beste Ivar,

  Mijn zoon is 14 is hier geboren en krijgt geen paspoort. Zjn moeder al 29 jaar op het eiland en al 3 NL paspoorten gehad krijgt nu in een keer geen paspoort. Is dat niet veel belangijker. Of gaan we nu ook alle mensen die allang hier wonen ook in een keer gratie geven?

 28. Er schijnen nog 75 van dit soort schrijnende gevallen te zijn in NL. Kunnen die dan ook, inclusief pleegouders hier gestationeerd worden. En is er dan ook werk voor deze mensen binnen de 80-20 regeling?

 29. ik vindt dat nederland erg rastistich aan het worden is ik schaam me om nederlander te zijn , schandelijk om zon jongen het land uit te zetten

 30. Arme asjes je kan je beter bekommeren om eilandgenoten die hebben het zwaarder dan mauro

  Frus frus

 31. Bijzondere familie, die (j)Asjes. Naast Ivar (beticht van creditcard fraude bij het CTB) heb je er nog een die als advocate bij Carega & Asjes werkt, een kantoor dat naar verluid meer uren in rekening brengt dan dat er mensen werken, en is een die manager is bij Banco di Caribe, en daar parttime werkt maar well fulltime betaald krijgt.
  Bijzondere familie, die (j)Asjes.

 32. Asjes is niet racisitisch, toch???
  Hij en zijn makkers Wiels en Monk zijn een grooooot voorbeeld voor onze samenleving.
  Laat ze hun gang gaan en we zijn de minste bananen republiek van deze omgeving.
  Ze weten met hun beperkte verstand heel veel ellende te veroorzaken en doen dat schaamteloos.
  Ze worden niet gehindert door enig verstand of scrupules

 33. Asjemenou !?

  “…duidelijk maken dat er in het koninkrijk ook landen zijn die niet racistisch zijn.”?

  Je bedoelt of St Maarten of Aruba, want bij de snack hoor ik hier maar al te vaak: “He Chino!!!”. En ook het terug sturen van makamba’s naar NL in bodybags getuigt niet van een tolerante houding. Daarnaast kijkt men bij de 80/20 regeling naar waar je vandaan komt in plaats van wat je kwaliteiten zijn.

  Asje voor een beter milieu nu eerst bij jezelf zou beginnen…
  Lossen jullie daarom eerst dat illegalenprobleem van Curacao maar op voordat je die jongen hier een uitzichtloze toekomst aanbiedt.

 34. Ik vind het wel een sterke actie van hem hoor….

  Zijn intentie is natuurlijk alles behalve een goed bestaan voor Mauro, maar Nederland wordt zo wel even met haar “tolerante” houding flink te kijk gezet.

  Het is ook te triest voor woorden dat men zulke beslissingen neemt over een donkere jongen die met een zachte “G” praat (toppunt van intergratie)…. en dan laf verscharen achter de wet. Lekker Christleijke is het CDA weer bezig…

 35. EN TERECHT! De Angolese asielzoeker Mauro Manuel heeft een studievisum aangeboden gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat zeggen bronnen tegen de NOS http://www.onzestem.eu/2011/10/31/breaking-mauro-kan-voorlopig-blijven/

 36. Deze hele schandelijke vertoning snel beeindigen door gewoon de wet na te leven en gezond verstand gebruiken, oftewel:
  – Mauro per direct uitzetten aangezien hij reeds jaren geleden was uitgeprocedeerd en tegen beter weten nu krokodillentranen laat terwijl het gewoon een gelukszoeker is;
  – Tweede Kamerleden op hun taak wijzen, zij zijn immers degene die deze wetten hebben gemaakt en goedgekeurd en nu enorm hypocriet hun nepverontwaardiging laten zien in de hoop stemmen te trekken;
  – Gerd Leers een onderscheiding geven omdat hij een minister is die zijn werk doet ondanks alle hypocrieten om hem heen;
  – Asjes een schop geven omdat het een idioot is.

 37. even wachten met nieuwe plannen….sprookjesboek dl. 1 is nog
  niet af!!!

 38. Mauro wil zo graag in Nederland blijven en met de hulp van de VN gaat dat waarschijnlijk lukken. En het Nederlandse kabinet? Dit gaat de ploeg ongetwijfeld gezichtsverlies opleveren, wat weer vlakgestreken zal worden door Rutte en zijn blonde vriend.
  Het is een schande hoe de Nederlandse regering omspringt met de rechten van een kind / jong volwassene!

 39. Asjes moet ophouden met struisvogel politiek. Hun weten op Curacao zelf geen raad met die massa stroom illegale Haitianen,Dominicanen, Jamaicanen en Colombianen die Curacao ieder keer weer overwoekeren. Weet Asjes zelf waar hij vandaan komt misschien komt hij zelf wel uit Angola. Laat Asjes maar zijn dicht houden Curacao is net zo racistisch al Nederland misschien veel erger. Overal wonen mensen achter die hoge muren is dat niet genoeg. Curacao kennen wij veel ergere dingen apartheid.Asjes ga slapen man.

 40. Asjes maakt Curacao en zichzelf voor de zoveelste keer volslagen belachelijk, en eerlijk gezegd geniet ik ervan! Terwijl de barakken naast Bon Futuro vol zitten met door de regering uitgezette hardwerkende illegalen gaat (j)Asjes een illegaal in Nederland redden.
  Maar als je toch bezig bent Ivar, kun je dan meteen even de duizenden Antillianen mee terug nemen die hier in de gevangenis zitten?

 41. “Deze zaak maakt duidelijk dat Nederland racistisch aan het worden is. Wij willen aan de wereld duidelijk maken dat er in het koninkrijk ook landen zijn die niet racistisch zijn.”

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA is this guy on crack????
  Vraag me af of hij voor dit plan toestemming heeft gevraagd aan zijn Meester….

 42. Nog meer ongewenste mensen binnenhalen? Lijkt me geen goed idee.

 43. Doe toch normaal man, Mauro wil bij zijn pleegouders blijven in Ned.Wat heeft die jongen hier te zoeken.Nada!!!!!!

 44. Asjes heeft ook het “roeptoetervirus” te pakken.
  Enige remedie tegen deze kwaal: 3 jaar solitair verblijf op Klein Curacao (zonder behoud van loon natuurlijk / gewoon werken voor de kost)!

 45. Moet Asjes hem een paspoort geven van Klein Curacao?

 46. Typisch Asjes..Uitlatingen doen zonder na denken…Soms vraag ik me af of het echt diomheid is of dat het gespeeld is..!! Mam zegt dat verstand komt met de jaren, maar bij sommigen lijkt het eeuwen te duren..!!

 47. Oh jah.. en die wenkbrauwen!!!! Maak je daar nou eens eerder druk om dan Mauro! hahahah Bij sommigen staat het goed bij jou duidelijk niet! No ta un bista pa turista!

 48. Asjes hou graag je mond! Je zet me (ons) voor schut!

 49. Asjes,
  Dit is puur weer zo`n vorm van stemming makerij. Of je het er nu mee eens bent of niet, er wordt tenminste nagedacht over het uitvoeren van wet en regelgeving. Zou misschien een idee zijn, dat er hier ook een keer nagedacht wordt alvorens loze uitspraken te doen. Dat er over gesproken wordt ongeacht wat de uitkomst daarvan is, heet transparant. Ideetje!!

 50. hij heeft zeker nog een kamer over op Villapark Zuurzak

 51. “Deze zaak maakt duidelijk dat Nederland racistisch aan het worden is. Wij willen aan de wereld duidelijk maken dat er in het koninkrijk ook landen zijn die niet racistisch zijn.” – deze zaak maakt duidelijk dat Nederland achter loopt met de uitzetting procedures en niet dat ze racistisch aan het worden zijn. wat voor een rare conclusie is dat. ik ben het niet eens met uitzetting (en zeker niet na 8 jaren!!!) maar om aan de wereld te tonen dat curacao niet racistisch is zou ik beginnen met hier op eiland die rasictische problemen aan te pakken (zoals niet aan een baan ofzo vanwege huidskleur)

 52. wat voor struisvogel politiek zijn we mee bezig ? We kunnen hier ons eigen jeugd niet in de hand houden. Gevangenis zit vol en er zitten een hoop in NL die genoeg ellende verzorgen. Dit heeft niet met discriminatie te maken maar met handhaven van regels

 53. Wat heeft Curaçao deze jongen te bieden? Onderwijs dat zwaar onder de maat is, nauwelijks kans op een baan op niveau in de toekomst, een egoïstische asociale cultuur die diep in de maatschappij geworteld is, politici die corrupt zijn en alleen maar polariseren, enz., enz.

  Ik denk dat die arme jongen binnen een week zelf in een roeiboot naar Afrika vlucht…

 54. Ja hij mag komen he? Maar niet werken! Neeehee! 80/20 regeling?

 55. En gaat Mauro dan onder de 80- of 20% vallen?
  Ik zou me maar wat beter informeren voordat je wat roept Asjes.