• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kinderrechtenorganisatie Unicef maakt zich zorgen over de situatie van kinderen op Bonaire. Volgens de organisatie krijgen veel kinderen er te maken met armoede, mishandeling, drugs, criminaliteit en tienerzwangerschappen. Dat meldt Unicef vandaag op basis van eigen onderzoek.

De verantwoordelijkheid voor de naleving van de rechten van kinderen op het eiland ligt bij Nederland, zegt de VN-organisatie. Bonaire heeft sinds oktober vorig jaar de status van bijzondere Nederlandse gemeente. Volgens Unicef zien de bewoners na de staatkundige verandering weinig verbeteringen op het eiland.

Bezoek
Koningin Beatrix bezoekt vandaag Bonaire, als onderdeel van een tiendaags bezoek aan de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba. Bij aankomst werd de koningin aangesproken door enkele eilandbewoners die niet blij zijn met het directe Nederlandse bestuur dat vorig jaar van kracht ging.

4 reacties op “‘Situatie kinderen op Bonaire is zorgelijk’”

 1. Bonaire is een bijzondere gemeente van Ned. …. Zij krijgen veel regels om aan te wennen.
  Vorig jaar, vorig jaar, vorig jaar. Hoeveel veranderingen wil je zien in 1 jaar tijd? Verwachtingen liggen hoog.
  Ik denk dat 90% van alle problemen op Bonaire aangepakt en verbeterd gaat worden. Want dan voelt de Ned. regering zich weer trots en belangrijk 😉

  En gezien die gemeente status… en het feit dat Curacao al een tijdje roept; wij willen van Ned. af………….
  Tsja, dan ben ik benieuwd wie van de 2 een soort van “voorrang” gaat krijgen van Nederlandse hulp……

 2. Zijn ze al op Curacao geweest of moest het titel eigenlijk zjn situatie kinderen op voormalige Antillen zorgelijk?. Dit zeggen we al jaren ook op Curacao. We ervaren het iedere dag en werken aan betere toekomst voor de tienermoeders Ban bario Back maar is dat genoeg? Kan de overheid niet ook eens een beetje steun geven?

 3. Onze Koningin ontwijkt alles wat kinderleed is en is daar onmogelijk op aan te spreken of op aan te schrijven. Al vele jaren maken we melding van veel kinderleed op onze eilanden maar komen bewust niet verder omdat kinderleed een grote inkomste is op onze eilanden. Helaas is het koninklijkhuis niet thuis en ontwijkt me aan alle kanten ondanks dat het boekje “Geboren voor een cent’ in hun bezit is.

  Triest maar waar! En dan maar bolletjes aaiend over wat kinderen en weer weglopen van het grote probleem. Het is toch een ver van hun bed show.

 4. Het is ook nog de vraag hoe het met de jeugd gaat op Curacao?. Unicef heeft volkomen gelijk. Dit zijn harde feiten, maar het is alsof het bij de cultuur hoort. Vooral de kinderen die uit een slecht milieu komen die op de Antillen wonen. Ik kom ook uit Curacao, en daar is het precies hetzelfde. De Antillianen die hier in NL wonen blijven het ook uitoefenen, want er zijn hier veel jonge meisjes die niet naar school gaan en op jonge leeftijd zwanger raken en weten niet van wie.