• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) gaf donderdag in een interview met het Nederlandse dagblad De Telegraaf aan dat economische onafhankelijkheid haalbaar is voor Curaçao. Hakim gaf een toelichting op ontwikkelingen die gaande zijn om Curaçao als logistieke bestemming te positioneren.

Tijdens het interview met Willem Kool van De Telegraaf zei de minister dat in een tijdperk van globalisatie geen enkel land een ander land kan blijven dragen. “Daarom neemt Curaçao stappen om economisch onafhankelijk te worden.”

De deur staat open
“Steeds meer landen tonen belangstelling om zaken te doen met Curaçao. Politici en bedrijven in Amerika, Latijns-Amerika en Europa zien de gewijzigde visie en benaderen ons om te gaan samenwerken. Onze deur staat open voor iedereen die zaken wil doen zolang Curaçao hier ook voordeel aan heeft”, aldus minister Hakim.

Economisch onafhankelijk
Daarnaast gaf Hakim aan dat een goed bestuur het volk blijft informeren over de mogelijkheden die er zijn en de potentie om economisch onafhankelijk te worden. “Curaçao heeft verschillende pilaren die onze economie op een duurzame wijze kunnen ondersteunen, als wij onze logistieke positie strategisch gebruiken. Er zullen diverse uitdagingen zijn maar Curaçao heeft de capaciteit om deze succesvol tegemoet te treden. Als je niets doet, dan zal je zeker je potentieel niet benutten”.

Stan Huygens Journaal
Het interview is in november te lezen in De Telegraaf en valt onder de societyrubriek Stan Huygens Journaal. De rubriek is onder meer bekend door diepgaande interviews met onder andere Hillary Clinton, Tony Blair, Prins Charles van Engeland en Koningin Beatrix.

20 reacties op “Economisch onafhankelijk haalbaar”

 1. Beste meneer Hakim, ongeveer een jaar gelden heeft u gezegd ” i will eradicate poverty on Curacao in one year, if i cannot do it within one year , i will step down” Nou meneer een jaar is voorbij en je hebt er niks van gebakken. Treedt maar af !

 2. Het rekenwonder Hakim heeft bepaald dat we economisch onafhankelijk kunnen zijn?
  hoeveel belastingschuld heeft hij ook al weer???

 3. I want the same drink he had!

 4. Dit achterhaald verhaal voor onafhankelijkheid…………………..Mr. Hakim Het volk heeft van zich laten horen tijdens de laatste referendum en onafhankelijkheid had het laagste percentage stemmers.

  De enige die er voor waren zijn waarschijnlijk de enige die onafhankelijkheid door de strotten van het publiek nu proberen te proppen.

 5. @ Andre

  Ik lees toch dat een paar personen er heilig in geloven dat het Curacao zou gaan lukken.
  Go for it… zou ik zeggen.
  Lukt het… dan is dat geweldig en blij voor Curacao.
  Lukt het niet….. ach.. zelfs dan hoeft Nederland in ieder geval niet meer te helpen..right?
  😉

 6. @Mr Mr. Hakim , maar zeker ook Curacao , mag u dankbaar zijn voor het schrijven van het nieuwe concept regeringsvisie / programma. Nu alleen nog even de bijpassende regering kiezen.

 7. Helemaal met Mr.Mr eens, als Land Curacao eruit zou zien zoals omschreven Ideaal voor onafhankelijkheid.
  Maar zolang er geen eigen bronnen van inkomsten zijn, zolang men niet de eigen broekriem kan ophouden waar praat men dan van Onafhankelijkheid.
  En deze regering is alleen bezig om de paar bronnen die er zijn aan ”de hoogste bieder” te verkopen, wat blijft er dan nog over?

 8. Mr. mr…………….en toen ging de wekker………….

 9. Natuurlijk heeft dit kans van slagen……alleen met een paar aanvullingen op het verhaal van Mr. Mr. bijvoorbeeld: waarom geen opleidingskampen voor kamikaze moslims, ruimte genoeg hier Hakim kent de mensen en de taal, om een nog betere economie te krijgen kunnen we ook nog een wapenhandel naar boycot landen realiseren. Curacao economisch onafhankelijk…….deze klucht is nog lang niet ten einde!!

 10. Onze minister heeft gelijk, hail Hakim.

  Dankzij onze delfstoffen en oliereserves hebben we hier geld genoeg, alleen dat is al genoeg om economische onafhankelijkheid te krijgen. Onze technologiecentra en fabrieken zijn wereldwijd toonaangevend en we zijn beroemd als internationaal centrum voor IT en R&D. Onze haven is voorzien van ultramoderne installaties voor de op- en overslag van containers en het naastgelegen dok is een modern hi-tech bedrijf van internationaal aanzien.
  Ook onze landbouwsector zorgt voor enorme inkomsten en voedt honderdduizenden. Ook de onlangs gestarte export van bronwater loopt goed en bleek slimmer dan al dat drinkwater in zee te laten weglopen. Dankzij snelle veerverbindingen trekken we veel dagelijks veel bezoekers uit Bonaire en Aruba die profiteren van ons goede en mooi gecentreerde winkelaanbod.
  We hebben een universiteit die de aanloop van buitenlandse studenten niet meer aankan; het diploma heeft dan ook hoog internationaal aanzien. Onze wegen zijn de beste in hele regio. We hebben daarnaast de dollar als betrouwbaar betaalmiddel en het Engels als officiële (overheids-)taal zodat iedereen van buiten hier snel zijn weg kan vinden. We hebben verder een betrouwbare en duurzame energievoorziening en internationaal betalingsverkeer zonder heffingen. We hebben fantastische scholen en een hoogopgeleide bevolking met een uitstekende arbeidsmoraal. Daarnaast staan we onvoorwaardelijk open voor mensen uit het buitenland die hun professionaliteit aan onze economie willen toevoegen. En alsof dat nog niet genoeg is onderhouden we warme contacten met Nederland zodat Curacao ook wordt gezien als ‘The Caribbean Gateway To Europe’.
  Dit alles onder leiding van een regering met integere idealisten die vanuit een samenhangende visie het volk inspireert en iedereen achter zich weet te krijgen.
  Het lijkt me duidelijk dat de tijd echt helemaal rijp is voor onafhankelijkheid. What took us so long?

 11. Haiti is al 200 jaar onafhankelijk.. dus Curacao kan het ook!

 12. Wellicht als iedereen zijn belastingen betaalt ja. Hakim zelf heeft wat dat betreft een gigantische achterstand (zie rapport AVD).

 13. Met wie heeft Hakim gesproken over die aangeven belangstelling te hebben voor Curacao?
  De vriendjes van deze ministers / criminelenkliek? Hezbollah, dictators en achterlijke politici (Chacez, Castro e.a.) maffia, nog meer maffia en ten slotte nog veel meer maffia?

 14. Heel goed, keuzes maken. Kankeren op Macamba’s en tegelijkertijd profiteren van de Nederlandse Schatkist, dat kan niet. Dus uitkomen voor wat ze werkelijk willen op Curacao en de daad bij het woord voegen en zich volledig onafhankelijk maken van Nederland. Dus geen autonome status binnen het Koninkrijk maar lekker op eigen benen staan en dus je eigen broek op houden. Curacao en Nederland blij want Curacao is van de Nederlandse inmenging af en het scheelt Nederland hopi plaka.

 15. Stan Huygens journaal, nou ja zal wel ik ken het niet, maar mij lijkt plaatsing in de fabeltjeskrant beter.

 16. Kan ook makkelijk. Haiti, Jamaica, Cuba, etc. zijn ons voorgegaan.
  Kijk naar alle onafhankelijk geworden Caraibische eilanden. Alleen maar succesverhalen.

 17. Economisch onafhankelijk kan ook binnen een koninkrijk en ik denk dat het juist een heel goed streven is om dat als doelstelling neer te zetten.

  Ook ik denk dat het hoe dan ook mogelijk is, alleen met deze mensen in de regering heb ik er alles behalve vertrouwen in, of het is de maffia e.d. die dit eiland financieel/ economisch onafhankelijk maakt. Niet mijn keuze…

 18. Een goede bril aanmeten is ook een vak, dat zou jij toch moeten weten Hakim. Je volk informeren is goed, maar dan moet je natuurlijk eerst wel naar je volk luisteren, en daar schort er wat bij jou en je vriendjes. De meerderheid van de inwoners van Curacao wil helemaal geen onafhankelijkheid !

 19. Nieuwe titel voor nieuw sprookjesboek?

 20. Vraag me af welke bril hij mee heeft genomen? Een roze????