• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Raffinaderij Isla vierde dit weekend het 25-jarig bestaan van de onderneming op Curaçao. Premier Gerrit Schotte en enkele andere ministers waren aanwezig bij de herdenking met het thema ‘Met hart voor onze gemeenschap’. Het programma begon met een minuut stilte voor ‘aanbidding en vergiffenis’.

Tijdens het officiële gedeelte werden psalmen gezongen, voorgelezen uit Jesiah, heeft Bisschop Vassel gepreekt en Humphrey Paulino een toespraak gehouden. Daarna vond de officiële opening plaats van de openlucht tentoonstelling van historische machines en voorwerpen door de directeur van de raffinaderij Manuel Medina.

Tentoonstelling
Bezoekers van de viering konden vrij lopen op het terrein waar de raffinaderij haar voorwerpen tentoonstelde die in de afgelopen drie decennia werden gebruikt. Ook werden verschillende acrobatiek shows op het terrein gegeven.

Milieuvervuiling
Raffinaderij Isla is zich bewust van de vervuiling die het veroorzaakt en werkt naar eigen zeggen samen met Kabinet Schotte aan oplossingen hiervoor. “De relatie tussen Venezuela en de vorige regering van Curaçao was zo slecht dat zij nooit om tafel hebben gezeten om de milieuproblemen op te lossen. Als er zes of zeven jaar geleden was gepraat om te komen tot een oplossing, dan zouden wij nu niet de problemen hebben die er zijn”, aldus Schotte.

Foto’s: Ramsay Soemanta

14 reacties op “25 jaar Isla op Curaçao”

 1. “De relatie tussen Venezuela en de vorige regering van Curaçao was zo slecht dat zij nooit om tafel hebben gezeten om de milieuproblemen op te lossen.”
  Ja hoor, Schotte doet dat een stuk beter, met Venezuela om de tafel zitten. Wanneer zou hij ook al weer met Chavez gaan praten?? Je valt bijna van je stoel van het lachen, als het niet zo triest zou zijn…

 2. Zij een feestje en wij het hele weekend weer de stank en hoofdpijn.

 3. Isla 25 jaar MILIEUVERVUILER 1e KLAS

  >>>> herdenking met het thema ‘Met hart voor onze gemeenschap’:<<<<<<>>>>>Raffinaderij Isla is zich bewust van de vervuiling die het veroorzaakt en werkt naar eigen zeggen samen met Kabinet Schotte aan oplossingen hiervoor<<<<<<<<

  Wie is zich hiervan bewust? De strijders zoals SMOC en BASTA en enkelen op Facebook.
  Die zijn zich de vervuiling bewust en vechten hier tegen. Maar de POLITIEK (Schotte, Constancia etc) die werken de vervuiling alleen maar verder in de hand.
  ISLA, PDVSA, MFK, MAN, FOL, PAR enz. enz. JULLIE MOESTEN JE DIEP MAAR DAN OOK HEEL DIEP SCHAMEN.

  Wees eens een vent, en zeg gewoon. TOT HIER EN NIET VERDER.
  Wiels: Heb je nog wat body sack's over voor die gasten.

 4. Nu weten we aan welke kant Schotte staat met zijn duurzaamheid praatjes. Nu weten we waarom de briefjes niet gezonden worden of niet aan komen of niet worden ontvangen.

  Deze regering is vol hipocrieten en bedriegers die alleen aan het geld denken.

  Schotte heeft zijn mond vol over duurzaamheid, maar inmidels is die stink bende van Isla nog open. Verder functioneert de milieudienst niet. Niet onder deze regering en ook niet onder het vorige. Toen was de bonobo van Davelaar minister van milieu. Nu hebben we het kalf Constancia met dat portofolio. Allebij dom en met geen enige kennis van zaken.

  De schuldige hiervan is ook het volk, te lui om op te staan en hun recht te claimen. In andere landen hadden zij al de boel plat gebrand. Maar hier missen we ballen, ook in de regering die niet durft in te gaan tegen deze milieucriminelen.
  YWN

 5. Als ze samen aan oplossingen gaan werken is dat niet best. De enige manier om er SAMEN aan te werken is als de overheid de normen zo aanpast dat de ISLA daar geen last meer Van heeft… Jammer voor de mensen die aan de verkeerde kanr van de ISLA woenen… de ISLA wil de vervuiling dus niet zelf oplosssen…

 6. Ach, de kerk kiest altijd de kant van de macht. Dat weten we nu wel.

  Het volk van Curacao is helemaal niet geemancipeerd. Het denkt niet voor zichzelf en komt niet voor zichzelf op. Daarom kan de Isla, de kerk en deze regering met dit allemaal wegkomen.

  Het volk wordt alleen maar afhankelijker, maar dat zien ze niet.

 7. @Zeepie,

  Daar heeft de katholieke kerk wel vaker last van….

  Vanavond kunnen jullie allen je stem laten horen… komen jullie?

 8. Dat de kerk hier zo voor laat lenen. Schandelijk! De ISLA maakt mensen ziek, maar de katholieke kerk doet alsof er niets aan de hand is… ze zou moeten opkomen voor de zieke mensen onder de rook.

 9. Terwijl de mis opgediend werd en Isla haar nieuwe promotiecampagne lanceerde “in het hart van de gemeenschap” zag ik hoe zwarte rookpluimen in de achtergrond de lucht in werden gepompt.

  Ik dacht toen…wat hypocriet. Hou 1000 mensen aan het werk, zorg dat de overige 149000 niet kunnen ademen, ziek worden en sommigen doodgaan.

  Dit niet nogmaals 25 jaar.

 10. wat een hypokriete vertoning.
  1 minuut stilte voor aanbidding en vergiffenis?
  maar gewoon door gaan met moorden van de bevolking onder de rook.
  en natuurlijk hebben de vorige regeringen het gedaan….wie anders?
  Misschien zijn ze nu wel serieus om de vervuiling aan te pakken, maar dat komt door de diverse rechterlijke uitspraken en niet door de heer Schotte met zijn goede contacten met Venezuela.

 11. 6 jaar geleden hadden we een PNP, FOL en MAN regering.. die hebben idd niets gedaan aan de isla.. en nog steeds doen ze niets..

 12. Keep on dreaming mensen. Deze fabriek blijft lekker tot (minstens)2019 doen wat hij altijd deed en er zal niets veranderen. Dit is alleen maar weer een bewijs hoe triest het gesteld is met onze bestuurders. De stem van het volk? Pff..laat me niet lachen!

 13. Voor mij is het pas een feest als deze kanker fabriek zijn deuren sluit of voldoet aan milieu nomren, zoals die gehandhaaft worden in Pernis bij Rotterdam.

 14. ‘Alles is van de vorige regering’, maar iedere nieuwe regering neemt alles van vorige regeringen mee en is daar ook (mede)verantwoordelijk voor. Het zou wel erg makkelijk zijn om het eigen nalaten op ‘de vorige regering’ af te schuiven.