• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix krijgt vanochtend bij het begin van haar eendaagse bezoek aan de ‘nieuwe’ gemeente Bonaire weer te maken met protest. Niet tegen haarzelf, maar tegen de gevolgen van de vorig jaar van kracht geworden staatkundige hervormingen. Die hebben volgens de Bonairianen slecht uitgepakt.

Beatrix moet daarom haar ‘moederhart’ laten spreken en haar invloed gebruiken om Bonaire vooruit te helpen, vindt actievoerder Cedric Soleana.

Demonstratie
Hij demonstreerde met tientallen medestanders zaterdagavond al bij Flamingo vliegveld bij aankomst uit Aruba van de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Het was al donker toen het koninklijk gezelschap de luchthaven verliet, maar de actie kreeg alle aandacht.

Boodschap
Volgens Soleana heeft hij de toezegging dat de koningin na de verwelkoming bij het Bestuurskantoor even met de actievoerders zal praten. Minister Piet Hein Donner (BZK) die de koningin vergezelt, kan dan de boodschap meteen overnemen.

4 reacties op “‘Koningin moet woede op Bonaire sussen’”

  1. waarom klagen ze eigenlijk in Bonaire? de schuld zijn ze kwijt en ze zijn van Curacao verlost en er zijn veel meer investeerders op Bonaire.. Elk slim bedrijf op Curacao heeft allang een kantoortje op Bonaire

  2. Die “gast” blijft tenministe niet langs de zijlijn staan kijken en schreeuwen…

  3. Die Soleana had laatst toch al in een gesprek met Donner zo’n brief aangeboden. Is die gast mediageil of zo?

  4. Kunnen we Stella van Rijn niet naar Bonaire sturen? Een vertrek van haar van Curacao is goed voor Curacao (want ze verdient een megasalaris voor haar werk als troetelpoedel van Schotte) en… ook niet goed voor Bonaire. Maar Bonaire (lees: Nederland) heeft wel het geld om deze diva te betalen.