• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – De twintigste verkeersdode van dit jaar werd dit weekend een feit. De 22-jarige Clavon Statia verloor zaterdagnacht de macht over het stuur van zijn quad op de Winston Churchillweg en overleed ter plekke. De politie probeert op dit moment informatie te verzamelen van getuigen van het ongeluk.

14 reacties op “Fataal ongeluk met quad”

 1. In Nederland heb je toch een brommerrijbewijs en moet je verplicht een helm op.. misschien een idee om dat hier in te voeren

 2. Plus, Ik moest de Quad natuurlijk ook verzekeren.
  Het wordt gezien als auto. (autorijbewijs is voldoende)
  Ik dacht; even snel verzekering bellen. Maar ik kreeg pas 2 dagen later goedkeuring.

  De verzekering gaat alles boven 50cc als motorfiets behandelen.
  Wat betekent; achtergrondcheck of je bijv al eerder een asociaal in t verkeer bent geweest.

  Op zich goede zaak dus.
  (oké….Ned he… betaal er ook wegenbelasting voor haha)

 3. Veel negatieve reacties met betrekking tot de Quad.
  In Ned is ie toegestaan op de weg omdat hij is voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen.

  Gordel monteren….dan mag je zonder helm rijden hier. (Bent wel gek dan, want sla je over de kop dan raakt je hoofd niet 1x maar wel 5x de stenen)
  Helm dragen is verplicht hier. (zonder gordel).
  Ik ben zelf lid van een Quadclub. Het apparaat is niet gevaarlijk, bij normaal gebruik!

  Het feit dat ze als landbouwvoertuigen bedoeld waren is wel heel oud. Ze zijn er nog wel die types… dan praat je over de 4×4…en de toeristenquads.
  Toch halen die dingen al een snelheid van 80km/uur.
  De sport quads zijn voorzien van wegbanden en het aantal cc’s kan oplopen van 50cc tot zo’n 1000cc. )Dat is levensgevaarlijk bij verkeerd gebruik)

  De achterwielen van zo’n quad kunnen niet onafhankelijk van elkaar draaien zoals bij een auto. De achterwielen willen…ongeacht waar je heen stuurt…rechtdoor rijden!
  Betekent dat met 2 personen rijden betekent: niet kunnen sturen.
  Wanneer je alleen rijdt zal je de quad bij het nemen van een bocht moeten laten overhellen zodat het binnenste achterwiel kan gaan “slippen”, om zo de draai te kunnen maken.
  Officieel zijn ze voor TERREIN gemaakt..waar je het stuurprobleem niet hebt.
  (Laat je hem te ver overhellen in de bocht…tsja, dan ga je over de kop… dus ervaring en oefening is gewenst)

  Enfin, wat vaak gebeurd is dat er lekker hard…liefs volgas wordt gereden op de weg.
  Op volle snelheid is zo’n quad onvoorspelbaar. Uitwijken kan alleen wanneer je gas “los” laat.
  Tijdens de acceleratie zal de quad helaas meer naar de achterwielen luisteren.

  Coclusie:
  Mijn advies: voordat zo’n rijder ermee de weg op mag: cursus/ testen doen.
  Helmplicht. (geen gordel)
  Voor op Curacao? Daar is genoeg terrein om de quads VAN de weg te houden!

  (ZIjn quads voor landbouw inderdaad, maar om het andere type te bekijken zou ik naar Youtube gaan en s intypen: yamaha raptor quad.
  Ik ga ervan uit dat er met zo’n type quad is gereden.

 4. waarom moeten er altijd eerst zwaar gewonden of zelfs doden vallen, voordat we het probleem gaan aanpakken? dit probleem sleept al jaren: toffe half aangeklede machos op slippers scheuren op een onverandwoordelijke manier op de hoofdweg (vaak nog hoppen en squeren) en dan ook nog een bijrijder achterop, ook zonder helm. Het wordt toch gezien als auto? dus geen helm nodig? veiligheidsgordels in de auto is verplicht toch? hoe doeje dat op een squad? moeten deze dingen niet gekeurd worden? welk rijbewijs is nodig? auto of motorfiets? hoe lang nog voordat er maatregelen genomen worden? eerst nog maar een paar andere slachtoffers om te bewijzen dat er werkelijk iets gedaan moet worden?

 5. Gezien het tijdstip zal er ook nog wel alcohol in het spel zijn geweest. Ik hoop daarom dat de familie het niet in hun hoofd haalt om ook nog bloemen op de plaats van het ongeluk te gaan leggen. Je ziet dat vaker bij fever, wanneer weer een crimineel de samenleving een dienst heeft bewezen door zich naar het hiernamaals te feveren en zijn familie, niet gehinderd door enige normen en waarden, de plaats van het delict in een bedevaartsoord verandert.

 6. ik vind het heel erg wat gebeurd is ,en vraag ik aan iedireen die het echt meent om zijn gezond verstand te gebrijken en helpen zoeken naar een rieel en positief oplossing zo dat we met zijn alen met onze voertuigen leker normaal kunnen genieten van deze heele mooie en vriendelijke toeristis eiland, dan is dit ongelukt niet voor niets geweest.

 7. Ik denk dat we de bestuurders tegen zichzelf moeten beschermen want deze knapen rijden vaak veel te hard en zonder enige bescherming op de wegen. Vaak kijken ze niet uit. Om te voorkomen dat er nog meer doden vallen (want dat zal gebeuren) en deze knapen niet uitzich zelf rustig gaan rijden dienen deze quads gewoon verboden worden op de openbare weg.

 8. Als squad terreinwagens zijn en niet op de openbare weg horen dan moet de regering al dat zooi maar verbieden te importeren klaar toch. Opgeruimt staat netjes. Punt uit. Gewoon import
  verbod op die dingen bewerkstelligen.

 9. Quads zijn gebouwd als terrein voertuigen. Er staat op elke quad, af fabriek, dat ze niet op de verharde weg gebruikt mogen worden. Dat ze toch op de openbare weg worden toegelaten en ook nog eens als auto (geen helm verplicht) zou derhalve niet moeten kunnen. Zo’n ding hoort op een aanhanger naar een afgesloten terrein vervoerd te worden zoals de fabrikanten het bedoeld hebben.
  Uitlatingen als eigen schuld dikke bult slaan overigens helemaal nergens op, dat is niet hard, maar hardvochtig.

 10. Het is misschien hard van mij, maar eigen schuld dikke bult! Ik vind het heel erg dat dit keer op keer gebeurd want hij is niet de eerste en zeker niet de laatste. En meestal zijn ze tussen de 18 en 25 jaar wat veel te jong is. Maar rijden zonder helm, soms met ontbloot bovenlijf, scheuren van links naar rechts omdat dat stoer is is aan de orde v/d dag.. pfff! Idd deze verbannen van de straten of met zeer scherpe regels komen, maar tegelijkertijd ook die regels bekrachtigen!!!

 11. persoonlijk vind ik dat die Quads niet op de weg mogen.
  ze zijn levens gevaarlijk, maar dat zal wel weer het aantrekkelijke zijn van die dingen.
  de macho moet stoer zijn, tenslotte…..

 12. Minister Cooper U kunt weer een paar dure bakstenen drempeltjes plaatsen . . . .

 13. mmm…uitkijken dus,
  Heb er net een gekocht 🙂

 14. Laten we eerlijk wezen, een squad bestuurder is over het algemeen de meest asociale weggebruiker die er is: ze negeren de maximum snelheid volledig en schieten je links, rechts, onder en boven voorbij. Dat ze zichzelf daarmee in gevaar brengen interesseert me niet, dat ze mij en u in gevaar brengen echter wel.
  Ik weet niet was de oplossing is, een squad terrein zal een squad bestuurder wellicht niet lang boeien en hij zal daar ook heen moeten over de openbare weg.
  Maar hoe je het ook wend of keert, het blijft een kwestie van opvoeding en daarin schieten de Curacaose ouders (als ze er al zijn) al jarenlang massaal tekort.