• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koning Beatrix is gisteravond aangekomen op Bonaire en werd daar ontvangen door een handjevol demonstrerende bewoners. De bewoners klagen, sinds het eiland vorig jaar een Nederlandse gemeente werd, over stijgende prijzen waardoor onder andere toeristen wegblijven.

Bekijk het verslag van NOS:

15 reacties op “Protest bij aankomst koningin”

 1. Was Curacao maar gewoon een echt onderdeel van Nederland, dan werden zaken hier ook eindelijk eens aangepakt. In plaats daarvan doen we net alsof het een land is… Wat een lachertje!
  Curacao zal tot in de eeuwigheid stilstaan of wat waarschijnlijker is nog harder achteruit gaan. Gelukkig heeft Nederland altijd van alles de schuld en is zelfreflectie totaal niet nodig hier op Curacao…

 2. @Bonairiaan,
  bo tin rason!

 3. @ Ben Donkers

  Laat me niet lachen joh… kijk alleen maar naar Engeland, die hebben het stukken beter voor elkaar. Frankrijk heeft het ook veel beter voor elkaar dan Nederland.
  Die Nederlandse trots is een beetje misplaatst…

  @Bonairiaan

  Heeft Wiels de koningin ook als moeder voor haar moeder bestempeld zoals Soleana?

  Bonaire is aan het veranderen… bij een beetje harde muziek bellen ze de politie al…. een hond blaft, bellen ze de politie al… En ze = ……

 4. Marionet, ben het helemaal met u eens. Bonaire gaat zich ontwikkelen tot een paradijs vergeleken bij Curacao. En ja, de Bonairiaan klaagt nu eenmaal altijd. Wint hij een auto in de loterij dan klaagt hij nog wanneer die met een halfvolle tank wordt afgeleverd. Niets van aantrekken dus.

 5. Haha 🙂 ik bedoel Saba en Bonaire haha

 6. Ja mensen,

  Met Saba en StMaarten komt alles wel oké.
  Tuurlijk is het wennen die regeltjes e.d. Vooral wanneer de regeltjes in korte tijd worden opgelegd.
  (In Nederland is het ieder jaar weer aanpassen aan nieuwe regeltje haha)

  Nee, komt goed met die eilanden. Die regeltjes zijn niet laf… en echt niet zonder reden.
  Ik wens ze succes.

 7. WaarGaatDitEilandNaarToe heeft het bij het rechte eind,
  Het cultuurverschil is groot, dit zijn aanloopproblemen, over een jaar of 4 zijn de BES eilanden de lachende 4e, en kan Curacao zich nog eens achter de oren krabben…. Goh hadden wij dat hier ook zo kunnen hebben???

 8. @ Ben Donkers Nederland is het land dat het meest onhandig met zijn voormalige kolonies is omgegaan. Feit is dat Nederland altijd met fluwelen handschoenen bezig was met haar kolonies sinds het verlies van indonesie , en daardoor in feite alleen laffe beslissingen te nemen waar de eilanden niks aan hebben. Wat dat betreft hebben de Engelsen en Fransen en AMerikanen het veel beter gedaan met hun beleid van decolonisatie in de Cariben.

  Aan de andere kant hebben de Bonerianen en Sabanen ook hiervoor gekozen…(St Eutatius niet!) en ztten ze met de gebakken peren. Verder is de aparteid vergelijking wel heel ongelukkig. De invoering van de Dollar is bovendien niet een handige keuze geweest , ik had liever de Antiliaanse Gulden gezien , niks mis mee toch?

  Restructuratie van de Antillen was beter geweest dan ontmanteling.

 9. Morgen een referendum houden Si of No bij Nederland blijven ? Is het No, direcht via de VN hun onafhankelijkheid regelen, ik word moe van dit gezeik en als Soleana spatjes heeft kan hij zijn beklag bij Wiels op Curaçao doen. En die Bonairianen die in Nederland een grote smoel hebben, direct deporteren, dan voelen ze WAT apartheid is.

 10. Ik kan me de protesten wel voorstellen. Het gaat ook allemaal wel heel snel voor onze broers en zusters in Bonaire. De klok stond er jaren stil. Allerlei wetten worden nu in een ijl tempo doorgevoerd. De 8% ABB, de dollar en het vernederlandsen van het straat beeld.Het ‘oude jongens krentebrood’ maakt plaats voor allerlei regeltjes. Nederland moet hier zeker aandacht aan besteden. Maar uiteindelijk zal het allemaal wel goed komen op Bonaire. Die 15.000 inwoners stelt natuurlijk niet zoveel voor. De regeltjes moeten een beetje worden aangepast en wanneer iedereen weer meer koopkracht krijgt zal het Wilhelmus weer uit volle borst gezongen worden.

 11. Ik geloof niet dat deze mensen begrijpen wat apartheid inhoudt. Dat er officiele regels zijn die blanken en kleurlingen van elkaar scheiden, dat je niet met elkaar in dezelfde bus mag zitten, dat je bepaalde winkels niet in mag, dat je niet een park in mag alleen maar omdat je een andere kleur hebt, dat is apartheid. Je achtergesteld voelen is heel wat anders. Ook in Nederland voelen zo veel mensen zich achtergesteld. Dat kun je best benoemen zonder apartheid en kolonialisme te gebruiken.

 12. Soleana is onze Wiels, grote smoel/geen inhoud.

 13. Nou ik kijk vooruit naar de onafhankelijkheid van Bonaire, want ik zou niet graag onder een koloniaal apartheids regime willen leven, of betreft het hier een handjevol schreeuwers die schreeuwen om het schreeuwen. Maar nogmaals als de Bonairiaanse bevolking er zo over denkt ga achter jullie onafhankelijkheid aan, jullie zullen alle medewerking van Nederland krijgen, en die medewerking is por nada. Nou zo’n aanbod krijg je toch niet iedere dag, dacht ik.

 14. Belachelijk! Er is geen land dat zoveel voor zijn voormalige kolonien doet als Nederland. Desondanks ontevreden? Wordt dan toch onafhankelijk! Maar nee, dat wil Bonaire niet want ondanks alle protesten is het geld en de rechtszekerheid die Nederland biedt toch wel erg makkelijk.
  Deze protesten zijn een belediging voor Nederland. En laten we wel wezen, Bonaire is even groot als een buitenwijk van Emmen. Reden temeer voor de Bonairianen om zich nog eens goed te bezinnen over hun protesten.

 15. Niet zeuren Bonaire heeft 15.000 inwoners en Nederland heeft er 16.5 miljoen inwoners en naar ons word er ook nooit geluisterd. En hier is echt alles duurder met die EURO!!!!!!!!
  Ga allemaal naar Aruba of Curacao daar bepalen ze zelf wat ze doen.
  De makaba’s zeggen dat Curacao een boeven eiland is maar er wonen er genoeg die NOOIT meer weg willen en elke dag zitten de vliegtuigen barstensvol met makamba’s die vakantie komen vieren.
  Binnen 2 jaar ben ik weg uit Nederland en ga ik lekker naar Curacao.
  Geen kou meer en ook geen wintertijd en zomertijd dat gedoe 2x per jaar.

  Gr