• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ArkeFlyCURAÇAO – Een passagiersvlucht van Curaçao naar Amsterdam is dit weekeinde een dag vertraagd doordat een passagier onderweg onwel was geworden. De vlucht van Arkefly moest onderweg een onvoorziene tussenlanding op Puerto Rico maken zodat de passagier naar een ziekenhuis kon worden gebracht.

Dat verklaart een woordvoerder van TUI Nederland, eigenaar van Arkefly.

Onwel
De passagier werd gisterochtend onwel na een geplande tussenlanding op Aruba. “Na het afleveren van de passagier kun je niet meteen weer opstijgen”, legt de woordvoerder uit. “We moesten eerst nagaan of de piloten niet te veel vlieguren maken, het vliegtuig moet na iedere landing een controle ondergaan en er zijn bij iedere landing formaliteiten die moeten worden afgehandeld.”

Wachttijd
Eén van de passagiers beklaagde zich gisternacht in een mail over de lange wachttijd. “We zitten nu met 280 mensen al bijna 24 uur vast op het vliegveld. Baby’s van een paar maanden oud en ouderen zitten al deze tijd al.” De woordvoerder snapt dat het voor de passagiers heel vervelend is. “Maar we hadden in dit geval geen keus. Dit soort omstandigheden zijn niet te voorzien.”

7 reacties op “Vlucht Arkefly dag vertraagd”

 1. Tja, goedkoop is weer eens duurkoop. Je weet gewoon dat je een risico loopt als je met Varkefly reist.

 2. De piloot heeft de juiste beslissing gemaakt! Na vele uren wachten op het vliegveld van Puerto Rico kwam om 11.30 uur de (bijna) zekerheid dat we om 17.00 uur konden vertrekken naar Amsterdam. De volledige bemanning is toen vertrokken naar een hotel en de passagiers hadden toen geen enkel aanspreekpunt meer. Zelfs bij Arke in Nederland konden ze geen informatie geven.
  Waarom niet 1 persoon van de bemanning bij de gestrande passagiers gelaten. Die had dan nog informatie kunnen geven en had ook actie kunnen ondernemen om te zorgen voor eten en drinken. Dit zeker voor de baby’s die ook aan boord waren. Nu moesten de passagiers dit allemaal zelf regelen. Uiteindelijk werd er voor melk, luiers gezorgd en ook kregen de passagiers een bon om iets te drinken en te eten. De meeste hadden al zelf eten en drinken gekocht.
  Om 17.00 uur geen vertrek. Het vertrek zou nu 18.30 uur worden. Ook dit ging niet door.
  de angst werd steeds groter dat we nog een nacht langer op het vliegveld moesten doorbrengen.
  Gelukkig kwam er dan toch een nieuwe bemanning en konden we vertrekken.
  Ik vraag me af of Arke niet veel eerder duidelijkheid had kunnen geven over tijdstip van vertrek,
  Waar was iemand van Arke bij terugkeer in Amsterdam?

 3. Cas Spijkers zal ook nooit voor Arkefly kunnen koken. Hij is namelijk afgelopen zaterdag overleden

 4. Ons grootste frustratie was dat wij meer dan 20 uur op een vliegveld hebben gezeten en op een gegeven moment dat de bemanning ons verlaten heeft geen juiste informatie meer beschikbaar was. Vanaf 3 uur ‘s middag tot 8 uur ’s avonds hebben gewacht op nieuwe bemanning van het vliegtuig waarbij ons steeds verteld over 45 min zijn ze er. Medepassagiers hebben zelf contact gezocht met Arke in Nederland die geen informatie konden geven zelf verbaasd waren dat wij gestrand waren. De passagiers met een baby hebben zelf luiers en eten moeten regen voor hun baby’s. Tot het zien van de piloot hadden wij er geen vertrouwen meer in en zijn bang geweest dat wij nog een nacht vast zouden zitten op het vliegveld. Ik wil onze piloot Rob nog wel bedankt voor zijn inzet want aan hem heeft het zeker niet gelegen. Arke daarin tegen heeft ons laten vallen als een baksteen en krijgt daar zeker nog wat over te horen.

 5. Ja, het eten bij Varkefly is niet bepaald bereid door Cas Spijkers.

 6. goede keus !! een dikke + voor arkefly, en hoop het beste voor de zieke pass.

 7. Ik heb ook ooit een tussenlandig met Arkefly gemaakt door een passagier die onwel was geworden, maar anderhalf uur later vlogen we weer.