• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – De wrakingskamer heeft het verzoek van SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen afgewezen. Van Leeuwen vroeg namelijk om een andere rechter, omdat rechter Rob Loeb volgens hem niet onpartijdig zou zijn. Het wrakingsverzoek is afgewezen omdat het niet ter plekke is ingediend, maar twee dagen na de zitting.

4 reacties op “Loeb blijft rechter in Isla-zaak”

 1. Hoezo recht? Bijna alle wrakingsverzoeken worden om deze zelfde reden afgewezen. Omdat ze niet op tijd zouden zijn. Dat is kiezen voor de makkelijke weg. Bovendien er is geen aparte wrakingskamer en de collega’s doen de beoordeling van de wraking. Kijk maar op www.raadvanstate.nl ga naar uitspraken zoeken op wraking.
  En dit terwijl de wet ook zegt dat gewraakt mag worden als het maar voor de uitspraak is. Zelfs 1 dag voor de uitspraak mag nog. En ook zegt de wet dat alle gegevens in 1 keer aangeleverd dienen te worden en om dit uit te zoeken hoe te handelen en schriftelijk op te stellen. Dat kost dus tijd.De Raad van State dient van te voren bekend te maken dat wraken niet mogelijk is bij dit instituut.

 2. Rechter Rob Leob is toch nu in een vervelende hoek terecht gekomen. Iedereeen weet dat de PDVS hele diepe zakken heeft. Bij een eerst volgende uitglijder van de rechter zal het wrakingsverzoek wel binnen de daartoe gestelde regels worden ingedient. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 3. Krijg eerder het gevoel van een omgekochte rechter van de PDVSA

 4. Jammer. Weet niet wat het effect van een afgewezen wraking is. Wil de rechter revanche op de aanvrager en is hij geneigd een uitspraak in zijn nadeel te doen of zal hij om de schijn van voorkeur voor de tegenpartij juist in het voordeel van de aanvrager uitspraak doen?