• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper, onder andere belast met de luchthaven Hato, heeft FAA oud-medewerker Jay Rodriguez ingehuurd. De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft onlangs in een rapport geconstateerd dat onze luchthaven een flink aantal aanpassingen nodig heeft.

De regering heeft Rodriguez ingehuurd om het departement Verkeer & Vervoer te helpen bij het maken van de aanpassingen die het FAA eist. Anders bestaat er de kans dat de luchthaven haar categorie 1 status verliest, wat betekent dat het aantal vluchten en bestemmingen niet mag worden uitgebreid.

Niveau
Rodriguez was donderdag aanwezig bij de persconferentie van de ministerraad. Cooper, vergezeld Gisèle Hollander, sector directeur voor Verkeer & Vervoer van zijn ministerie, maakte duidelijk dat de regering vastbesloten is om de luchtvaart terug te brengen naar het niveau waar het moet zijn.

90 dagen
“Het doel van de regering is om de dienstverlening te brengen naar een hoog niveau dat niet alleen in de regio maar wereldwijd geaccepteerd is”, aldus Cooper. “We zullen alles op alles zetten om dit te bereiken.” De FAA heeft aangegeven dat de aanpassingen binnen 90 dagen moeten gebeuren. “Het kan gebeuren dat wanneer de 90 dagen om zijn, de regering meer tijd vraagt aan de Amerikaanse regering”, benadrukte Cooper.

Nederland
Volgens de minister heeft Curaçao de hulp van het Nederlandse departement voor Luchtvaart ingeroepen. “Volgende week komt er iemand uit Nederland om trainingen te geven. Meneer Rodriguez is hier tot eind van de week. Hij heeft heel veel ervaring op dit gebied en weet precies wat er gedaan moet worden.”

Kritieke punten
De minister gaf aan dat het opleiden van het personeel op de luchthaven een belangrijk punt is. “De inspecteurs die toezicht moeten houden op naleving van de regels op de luchthaven moeten getraind worden. Het gaat hierbij niet om een eenmalige training maar om regelmatige bijscholing. We moeten ook een arts in dienst hebben of contracteren die het gehele luchtvaartpersoneel kan (her)keuren.”

Wetgeving
Iets anders wat tekort schiet is de wetgeving. “Onze wetgeving op luchtvaartgebied voldoet niet. De wetgeving had tegelijk met de nieuwe staatsvorm gewijzigd moeten worden. We zijn er mee bezig, we krijgen hulp uit Nederland hierbij.” De regering heeft alle informatie gegeven aan het departement in Nederland. “Zij zijn bezig met het opstellen van de nieuwe wetgeving.”

14 reacties op “Oud-medewerker FAA op Curaçao”

 1. @ Glenn. We moeten ons er zeker in een delicate zaak als deze van vergewissen, dat we een juiste afspiegeling van zaken geven en daarin compleet te zijn. Ik verwijs naar de volgende link http://www.scribd.com/doc/77535298/FAA-Emails-Frielink-Aan-Schotte-Van-Mei-en-Oktober-2011 waarbij duidelijk is, dat De Raad stelt dat er een programma voor opwaardering is gemaakt in 2009 en die was in uitvoering. Dit weerspreekt je woorden als zou er geen actie ondernomen zijn en zijn de schuldigen aan de afwaardering nog steeds duidelijk nl. Schotte en Cooper.

 2. Dit was te voorkomen . Sinds 2008 is de toenmalige minister van verkeer en vervoer in de Staten hiervan op de hoogte gebracht. Tot heden een jaar na de wisseling van de wacht is er geen actie genomen door deze heren. De situatie die heeft geleid naar deze degradatie was is allang bekend.De ICAO audit heeft het “Konikrijk” bestreken anders waren de eilanden ( Curacao en Sint Maarten) er toen al niet best vanaf gekomen. De fata morgana van 90 dagen is een leuke droom , maar geen werkelijkheid. Getuigd van het ontbreken van realiteitszijn van de verantwoordelijken. Niet alleen maar over deze blunder in de luchtvaart maar andere sectoren lijkt het beste is over te gaan naar een andere relatie met Nederland want outonomo den reino hebben we 50 jaar bewezen ,daar niet uit kunnen komen. Independensia zoals enkel hier beweren zal hetzelfde resultaat hebben als de luchtvaart nl degradatie . UPG is op dit moment de enige logische uitweg. Het is de moeite waard in plaats van het emotioneel gedoe die ons in de laatste jaren sinds de Optie referendus (A-B-etc ) alleen maar heeft doen afglijden.

 3. @ rita. Tot nu toe weinig succesvol, maar blijf vooral proberen. Misschien kom je zo ver, dat je je bij de vele spijtoptanten, die stemden voor eens wat anders, aansluit en om een hongerstaking te organiseren om deze regering weg te krijgen.

 4. @Rita,
  citaat: “De regering heeft alle informatie gegeven aan het departement in Nederland. “Zij zijn bezig met het opstellen van de nieuwe wetgeving.”

  HALLO (nos mes por???) maar waar zit COOPER dan en WAT doet HIJ aan dit probleem ???
  Hij trekt zijn handen ervan af want moet nog wat feestjes bijwonen, eilandjes bezoeken en niet te vergeten offertes opvragen voor circa 8000 brievenbussen want DAT HEEFT PRIORITEIT !!!!
  WAKEUP deze kwibus heeft nu (en ook in vorige termijnen dat hij regeringsverantwoordelijk had zitten SUFFEN als een beer in continue winterslaap!!

 5. @Rita, Cooper is de afgelopen jaren minister van Verkeeer geweesrt en heeft niets hieraan gedaan net zoals na 10-10! IK ben je wel bereid een cursus politiek op Curacao te geven zodat jij weet wie precies wat deed de afgelopen jaren! en ik denk dat de hele PS en MFK stemmers hier ook aan mee moeten doen!

 6. foei, foei, churandi, hoe hebben de par zolang hierover zitten slapen. jij en ik hebben heel gevaarlijk gereisd.
  als dhr cooper niemand heeft opgeroepen om zo snel mogelijk dit rotzooi aan te pakken,dan
  had jij kunnen zeggen dat hij aan het slapen was. what about de mensen die de 10 jaar
  hiervoor daar de scepter hebben gezwaaid? het gaat mij om het feit, dat wij al die jaren gevaarlijk hebben gereisd.is het niet goed dat nu, de door jou genoemde adviseur, nu deze zaak aanpakt toch? wie heeft nu geslapen de par of dhr cooper? wees fair jongen.

 7. De hele wetgeving moet veranderd worden. Het is daar al jarenlang een toko den toko gebeuren.
  Ze moeten hier meer de wetgeving en regels van de FAA overnemen maar ja daar verdient niemand aan op die heuvel

 8. “We zullen alles op alles zetten om dit te bereiken.” De FAA heeft aangegeven dat de aanpassingen binnen 90 dagen moeten gebeuren. “Het kan gebeuren dat wanneer de 90 dagen om zijn, de regering meer tijd vraagt aan de Amerikaanse regering”, benadrukte Cooper.

  Dat is meteen vragen om uitstel. Beter eerst werken aan die 90 dagen. Dus ervan uitgaan dat er niet langer over gedaan mag worden. Dan bereiken we tenminste iets.

 9. Heeft Charles Cooper toch nog ingezien dat wij toch de hulp nodig hebben van Intellectuelen uit het buitenland om dingen op te opkappen en dat wij niet alle kennis in huis hebben. Nos mes no por tur kos. Sorry

 10. Toch handig dat Nederland helpt.. Vindt Wiels het wel goed?

 11. Gezien de ernstige twijfels aan de integriteit van Coopers, zoals verwoord in het beruchte memo van de veiligheidsdienst, sluit ik niet uit dat Cooper flink aan deze consultancy overeekomst verdient (doordat de consultant onder de tafel een flink deel van zij fee aan Cooper teruggeeft).

 12. Nos mes por…. ook dit dus niet, we gaan weer dure consultants inhuren en krijgen weer gratis hulp, uit het door deze regering zo verfoeide Nederland.

 13. En omdat Cooper heeft zitten slapen, maar ja dat is normaal, kijk naar de wegen(klein voorbeeldje) gaat dit de belastingbetaler een vermogen kosten. Deze man komt namelijk voor een een grijpstuiver.

  Misschien kan de PAR even vragen wat de kosten van deze “adviseur” zijn???

 14. Nos mes por?? Ook hier dus niet en weer een dure consultant dan maar inhuren… en de hulp van het verfoeilijke nederland inroepen.