• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 900 woningen raakten in de nacht van 1 op 2 november 2010 beschadigd door het slechte weer dat als gevolg van de tropische storm Tomàs over Curaçao spoelde. Dat is de conclusie in het financieel verslag dat de regering op 17 oktober heeft ontvangen van Herman George, directeur van Reda Sosial.

Reda Sosial heeft op verzoek van premier Gerrit Schotte alle hulpverlening gecoördineerd. In die periode heeft Reda Sosial een totaal van 4.548.575,00 gulden ontvangen aan donaties vanuit de bevolking – via mediaton, de private sector en de regering.

Financieel verslag
De fondsen zijn besteed aan bouwmaterialen en huisraad terwijl ook de schade aan de infrastructuur is hersteld. Dit zijn enkele conclusies uit het financieel verslag van de Reda Sosial, dat afgelopen week is besproken in de vergadering van de Raad van Ministers. Het verslag is goedgekeurd door De Paus & Vesseur Accountants.

Meubelen
Het verslag specificeerde de uitgaven die zijn gedaan om de gedupeerden te helpen. De grootste kostenpost was meubilair, matrassen, bedden, wasmachines, koelkasten en schoolmaterialen zoals boeken en computers en 25.870 gulden aan transportkosten. De buurten die het meest getroffen waren zijn Monte Carmelo en Koraal Specht. In deze twee buurten waren in totaal 330 woningen beschadigd. Dat is ongeveer een derde van het totaal aan gerapporteerde gevallen.

2 reacties op “‘Geld mediaton goed besteed’”

  1. wat een bull shit is dit zeg…geld goed besteed? en dat terwijl collegas lachend vertellen dat ze ondanks nul waterschade toe waren aan een nieuwe koelkast en deze dus maar hebben aangevraagd bij Reda sosial en hebben gekregen.

  2. En nu gewoon weer wachtten op de volgende keer en dan is het weer hetzelfde resultaat en dan gaan we weer inzamelen, want structureel aanpakken van iets dat is ons onbekend.