• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix heeft gistermiddag haar blijdschap om terug te zijn op Aruba niet onder stoelen of banken gestoken. In een spontane toespraak tot premier Mike Eman en duizenden Arubanen zei Beatrix dat ‘het feest is om hier te zijn’. “Wij voelen ons hier thuis”, voegde ze er aan toe.

Eman op zijn beurt noemde de koningin ‘het kompas van het Koninkrijk’ en dankte haar voor haar toewijding. De premier citeerde uit de kersttoespraak van koningin Beatrix uit 2009, waarin ze het verdwijnen van burgerzin en saamhorigheid aanstipte.

Burenhulp
“Vroeger was er vrijwel overal burenhulp en vormde nabuurschap de basis van de samenleving. Men kende elkaar. Maar de moderne mens lijkt weinig aandacht te hebben voor de naaste. Nu is men vooral met zichzelf bezig”, citeerde Eman. Hij prees daarop de wijze waarop de koningin mensen juist weer bij elkaar brengt.

Kompas
Koningin Beatrix staat voor mensenliefde, naastenliefde en solidariteit, aldus de premier. Vandaar dat hij haar in zijn toespraak meerdere keren bestempelde als ‘het kompas’ op de weg naar solidariteit en tolerantie. “Dat hebben we hier ook nodig”, aldus Eman.

Fiesta Cultural
De koningin liet weten te hebben genoten op Aruba. “Wij zijn iedereen zeer, zeer dankbaar”, zei ze in Linear Park. Dat moet een langgerekte groenstrook worden langs de kust voor Oranjestad. De afgelopen zeven maanden is een begin gemaakt met de aanleg en de koningin opende het eerste deel van het project. In het park hadden zich duizenden Arubanen verzameld om de koninklijke bezoekers te zien en om deel te nemen aan een ‘Fiesta Cultural’. Daaraan deden ook de niet-autochtone eilandbewoners mee, onder wie Venezolanen. Dat samen optrekken loofde de koningin ook.

8 reacties op “Beatrix: Feest om op Aruba te zijn”

 1. De kersttoespraakwedstrijd 2011 voor de kersttoespraak 2011 van Hare Majesteit Koningin Beatrix is gewonnen door:

  http://youtu.be/a2FmUv7NwM8

 2. ik denk dat je voor je toekomst beter op Aruba dan op Curacao kunt wonen !

 3. Arubanen zijn gewoon een ander volk.. trouwens ze hebben nu ook een betere regering dan voorheen.

 4. Het is ook allemaal niet zo moeilijk, en het gaat ook best goed mits de politici niet zo polariseren en de boel op stelten zetten.

 5. Aruba geeft een visitekaartje af van gastvrijheid en hartelijkheid. Viva Aruba!

 6. Shit we wonen op het verkeerde eiland…….

 7. Op Aruba wonen toch heel andere mensen dan op Curacao. Op Aruba heb je geen mensen als Wiels, Rosaria, Koeiman, Constance. Op Aruba heb je ontwikkelde mensen die snappen dat een klein land alleen maar bestaansrecht heeft als er samengewerkt wordt. Er zijn ook geen mensen die die lulverhalen van Wiels geloven over slavernij, onderdrukking etc

 8. Goed zo, laat curacao hier een voorbeeld aan nemen….
  we moeten samen dit land opbouwen.