• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers heeft ingestemd om de nieuwe rotonde in Janwé te vernoemen naar Robert Anthony Willems. De CITRO-vrijwiller kwam vorig jaar om het leven tijdens reddingswerkzaamheden na de hevige regenval veroorzaakt door tropische storm Tomàs.

Minister Charles Cooper (Vervoer,Vervoer en Ruimtelijke Planning) zei gisteren tijdens de persconferentie in Fort Amsterdam dat de Raad van Ministers via een ministrieel decreet de rotonde zal vernoemen naar ‘deze held’. De vrouw van Willems was ook aanwezig bij de persconferentie.

Vrijwilliger
In augustus benaderde parlementariër Eugene Cleopa de regering met het verzoek. Robert Willems kwam in de nacht van 1 op 2 november vorig jaar om, toen hij als vrijwilliger van CITRO reddingswerkzaamheden bij het Advent ziekenhuis verrichtte. Hij was sinds 2009 vrijwilliger van CITRO (Citizens Rescue Organization Curaçao) en was in korte tijd erg actief geworden binnnen de organisatie.

5 reacties op “Rotonde vernoemd naar Robert Willems”

 1. @Olga<
  voor Salinja gelden dezelfde regels als die van Caracasbaai< eenmaal je op de rotonde bent, heb je voorrang.

  Volgens mij is van Brievengat geen rotonde, correct me if I'm wrong.

 2. Hopi respect voor dhr. Willems. Hij heeft dit zeker verdiend.

  De leden van deze raad van ministers zullen dit zeket niet vanwege hun verdiensten voor elkaar krijgen!!!!

  Zij krijgen behalve winstgevend crimineel corrptief gedrag helemaal NIETS voor elkaar.

 3. Ik hoop dat ze op tijd aangeven wat de verkeersregels worden van deze rotonde. Zelfde als die van Brievengat (rechts gaat voor) of als die van eind Caracsbaaiweg (wie op de rotonde rijdt heeft voorrang) of die van Salinja (even weten wie er voorrang heeft).

 4. Absoluut alle respect voor de helaas omgekomen heer R.A. Willems, echter totaal geen respect voor hen die dit eigenlijk hebben laten gebeuren door niet, en NOG STEEDS NIET actief bezig te zijn met de oorzaak van het probleem wat er dus toe geleid heeft dat deze man zijn leven verloor.

  We hebben weer kunnen zien hoe groot de paniek was een paar dagen terug toen een herhaling dreigde, er wordt op TV naar het draaiboek verwezen en alles komt goed. Uit respect voor de overledene zou men beter de situatie aanpakken, een naambord op een rotonde is eigenlijk toch wel een hele goedkope en wrange geste.

  Familie Willems, ik hoop dat u mij de bovenstaande woorden niet kwalijk neemt, maar op de juiste wijze weet in te schatten. U en wij hebben inderdaad een held verloren, Maar wat heeft Curacao er van geleerd?

 5. Goede actie, al had ik gedacht dat de rotonde naar Schotte genoemd zou worden, want bij hem is het ook steeds maar rondjes rijden zonder echt vooruit te komen.