• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix is vanmorgen op Aruba begonnen aan haar tiendaagse bezoek aan de Caribische eilanden. Samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima werd de vorstin onder een ereboog met in het Papiaments ‘Bon Bini Famia Real’ (welkom koninklijke familie) begroet door premier Mike Eman.

Na de ceremonie waren er gesprekken met onder anderen de ministers en de leden van de Staten. Aruba heeft de afgelopen twee jaar veel vooruitgang geboekt. Dat is de boodschap die de eilandregering wil uitdragen tijdens het officiële bezoek van de koningin.

Koers
Premier Mike Eman is zondag twee jaar aan het bewind en ligt naar eigen zeggen ‘op koers’ met zijn beleidsvoornemens. Zo is de inflatie beteugeld, worden achterstandswijken aangepakt en is de relatie met Nederland verbeterd.

Convenant
Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) tekende gisteren al meteen na aankomst een convenant waarin Aruba en Nederland beloven als elkaars gelijken nauwer samen te gaan werken. Eman kijkt daarbij het liefst naar wat beide landen bindt en niet ‘naar wat ons scheidt’.

Feest
De premier heeft de hele eilandbevolking opgeroepen de Oranjes persoonlijk te begroeten. Dat kan ook bij het grote culturele feest dat de gasten vanmiddag bezoeken.

1 reactie op “Koningin begint bezoek op Aruba”

  1. Ik blijf het genant vinden dat de koningin dadelijk Schotte de hand gaat schudden. Dat kun je toch niet meer met goed fatsoen doen na alles wat er over Schotte bekend is geworden? Ongetwijfeld zullen zijn huisfotograaf en Stelle van Rijn naast hem staan te kwijlen.
    Waarom Schotte niet gewoon persona non grata maken, zoals ook met Bouterse is gebeurd?