• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws beatrixCURAÇAO – Koningin Beatrix begint morgen aan een tiendaags officieel bezoek aan de Caribische deel van het Koninkrijk. De vorstin zal op een aantal eilanden al haar talenten moeten aanspreken om de gemoederen tot bedaren te brengen. De ontevredenheid is met name groot op Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

De ontevredenheid is met name groot in de nieuwe bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Op Bonaire is voor het bezoek maandag een demonstratie aangekondigd. “De koningin moet naar het volk luisteren”, aldus actievoerder Cedric Soleana. Hij vindt dat Beatrix haar ‘moederhart moet uitstorten’ over het lijdende volk van Bonaire. “De koningin staat boven de politiek, zij kan alles zeggen en doen en de wetten veranderen.”

Klachtenlijst
De fractievoorzitters uit de Tweede Kamer die voorafgaand aan de koninklijke visite ook de eilanden bezochten hebben al lange klachten- en wensenlijsten meegekregen. In de lange reeks geplande ontmoetingen en lunches met eilandbestuurders en volksvertegenwoordigers zal de koningin hetzelfde te horen krijgen.

Feestelijk karakter
Het bezoek morgen aan Aruba heeft vooral een feestelijk karakter, het eiland viert 25 jaar status aparte. Het bezoek volgende week aan het sinds 2010 zelfstandige Curaçao is moeizamer door de negatieve beoordeling van de regering van minister-president Gerrit Schotte en de anti-Nederlandse retoriek op het eiland.

Overslaan
In de Tweede Kamer werd zelfs gevraagd of de koningin Curaçao niet kon overslaan. Dat was geen optie zeiden zowel premier Mark Rutte als minister Donner. De koningin is staatshoofd van alle landen van het Koninkrijk, en blijft niet weg als in één van die landen problemen zijn.

Bezoek
De koningin bezoekt op 28 en 29 oktober Aruba, op 30 en 31 oktober Bonaire, 1 en 2 november Curaçao, 3 november Sint Maarten, 4 november St Eustatius, 5 november Saba en St Maarten. Op 6 november vliegt het gezelschap terug naar Nederland. Beatrix wordt op haar reis vergezeld door prins Willem-Alexander, prinses Máxima en minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

7 reacties op “‘Koningin moet gemoederen sussen’”

 1. Wiels, de IDI AMIN DADA van Palu Blanku. Zou ik op Curacao wonen dan had ik veel geld met deze grapjas kunnen en. An great entertainer is hij.

 2. Wiels komt er nog wel een keer achter als Curacao Door Venezuela wordt geanexeerd. Dan pas zal hij ondervinden wat kolonialisme betekend.

 3. @ Churandi

  Amen

 4. Over Wiels: Welk woord gebruikt hij ook alweer in bijna elke zin? O ja, ik weet het al weer. RESPECT, RESPECT !!!! Kennelijk weet hij niet wat dat woord betekent.

 5. paspoort innemen en uit koninkrijk zetten!

 6. Waar studeren die kinderen van Wiels? vast en zeker in Venezuela denk ik.. zeker niet in Nederland..

 7. Wiels hoeft zij in elk geval niet te ontmoeten. Die is zo onbeschoft om niet te komen. Zegt alles over deze nietsnut die zegt met Nederland in oorlog te zijn. Man wees blij dat je niet eens de betekenis weet van “in oorlog zijn”.

  Maar wel zijn kinderen op school in Nederland. Haal ze snel naar Korsou en stuur ze naar het papiamentstalige onderwijs of naar de universiteit waar ze altijd nog een niet geaccrediteerde opleiding kunnen volgen.

  Wat een hypocriete ongeletterde en respectloze loser is deze man. Hopelijk dat zijn kiezers eindelijk door de facade van deze schreeuwende clown heenprikken.