• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘Fundashon Un Man Pa Hubentut’ te Souax kreeg gisteren een flinke opknapbeurt. Curaçaose dienstplichten zetten zich samen met marinemedewerkers de gehele dag in om de naschoolse opvang van een nieuwe verflaag te voorzien.

De ‘Fundashon Un Man Pa Hubentut’ organisatie is ontstaan uit een vrijwillig initiatief, met als doel het verzorgen van naschoolse opvang. De stichting onder leiding van Rendy Speranza richt zich op de jeugd in de wijken Souax, Gato en Seru Kandela. De stichting is afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren en mede daarom heeft de marine samen met een groep dienstplichtigen van de Marinekazerne Suffisant ervoor gekozen de opvang een handje te helpen.

14 reacties op “Defensie knapt opvang Souax op”

 1. @ Herman
  Wat weet jij nou af van de beweegredenen van militairen, als ze je niets interesseren?
  Wat een foute linkse inslag zeg, een meevaller voor jou is dan dat militairen niet vrijgesteld zijn van inkomstenbelasting. Je staat met beide benen op de grond, jazeker, maar op welke planeet???

 2. Wel interessant dat ze gewoon hun militaire kleding aanhouden i.v.m. oude kleren, t-shirt etc….Blijkbaar dacht men meer aan de fotoshoot

 3. @ Herman,

  Volgens mij sta je dan met meerdere benen op de grond, want ik heb al veel verschillende namen voorbij zien komen die geobserdeerd zijn door het schoothondje van Schotte…. Toeval?

 4. Bijzonder jammer, de reactie die een aantal van jullie geven. U heeft geen idee waar u over praat. Heeft u er ooit bij stil gestaan, dat u mensen kunt kwetsen met deze opmerkingen, met name over Afghanistan? Er zijn daar mensen gesneuveld en u rept over de toelage die ze ontvangen, vervolgens ergert u zich aan het feit dat men weer tijd door kan brengen met familieleden en is het één groot avontuur. Maar u vergeet dat men een geweer op het hoofd gedrukt kan krijgen… Kortom, u slaat volledig de plank mis! Ben benieuwd wat uw reactie is, wanneer u dit ooit zal overkomen.

 5. @herman
  je moet eerst eens kijken en lezen voordat je weer gaat blazen. dit zijn Lokale dienstplichtigen en die moeten nog worden opgeleid hier op curacao.
  dus ipv op straat te hangen doen ze nu wat in souax en gelijk loop je weer te blazen.

  maar ja dat is op curacao normaal iedereen afzeiken en een hoop lopen blaten.

 6. Ook zo iets: de in de reacties genoemde Afghanistan missie waar militairen voor u en mij heen zouden gaan. Allereerst interesseert het u en mij helemaal niets wat er in Afghanistan gebeurt en ten tweede de militairen nog minder. Die gaan er heen voor in de eerste plaats het driedubbele salaris dat ze tijdens hun missie ontvangen, in de tweede plaats voor het half jaar vakantie na de missie en in de derde plaats het avontuur.
  Ben ik weer de enige die met beide benen op de grond staat?

 7. Geert heeft gelijk mijnheer Wester (u reageert ongetwijfeld vanuit Mambo met uw I phone). Het is echt van de gekke dat militairen met een dure opleiding en een salaris veel hoger dan schildersloon in Souax huizen gaan verven. Op basis van het economisch principe besteed je dat uit en laat je militairen doen waarvoor ze opgeleid zijn.
  Maar ik ben blijkbaar de enige die er zo over denkt. De rest betaalt zonder blikken of blozen zijn loonbelasting en vind het allemaal normaal.

 8. @ Geert, waar heb je het over?!
  Ik heb nog geen militair onder werktijd op Mambo zien liggen… Wel daarna; lekker genieten van al het goede wat Curacao te bieden heeft, logisch, doet iedereen hier toch!
  En criminaliteit bestrijden??? Is dat niet een taak van de politie? Of zie je in Nederland ook een kudde militairen achter tasjesdieven aanrennen? U vergeet dat diezelfde militairen die hier nu “op Mambo liggen” vorig jaar wellicht op scherpe zeemijnen aan het jagen waren, of beschoten werden in Afghanistan, terwijl ze 4 maanden van hun gezin weg waren. Ingezet voor jou en mijn veiligheid en vrijheid.
  Ik persoonlijk vind dit een prachtig initiatief van de marine!

 9. @Geert Verbakel

  Volgens heb je bijscholing nodig over het verschil in taakbeleid van militairen en de Curacaose politie.

  P.S. Wat jammer dat je dat soort pulp blaadjes gebruikt als onderbouwing van je ‘criminaliteit’ bewering.

 10. Geert,

  Wat een idee om de militairen de criminaliteit op te laten lossen. Pak jij dan een emmer met verf en verft zelf die boel?

  Misschien moet je een keer achter je computer vandaan stappen en naar mambo gaan om te kijken wat er ligt.

  Met vriendelijke groet,

  Just Wester

 11. Geert. Let wel dit zijn mensen van het eiland zelf die de werkzaamheden gedaan hebben. Samen met Nederlandse Militairen. Ook al doen ze dit tijdens werktijd het is ook een leerproces.

 12. Beste Bomboklad, lees morgenochtend de Vigilante of Extra eens en zie hoe crimineel dit eiland is geworden. De personen die bij uitstek geschikt zijn om daar iets tegen te doen zijn onze militairen. Maar die laten we, als ze niet op Mambo liggen, wat gebouwtjes in de mondi verven. Let wel, onder werktijd.

 13. zeekers goeie actie meneer verbakel, en alleen weer jammer dat u er een negative sneer eraan geeft !

 14. Goede actie van deze militairen, is weer eens wat anders dan betaald op Mambo liggen.