• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix wordt vanmiddag samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima verwacht op Aruba. Er is geen welkomstceremonie, die komt pas morgen wanneer het tiendaagse bezoek aan het Caribische deel van het Koninkrijk echt begint.

Publiek en pers worden ook dan weggehouden bij aankomst. Aruba wil geen foto van een ‘verkreukelde’ koningin, zo liet het organisatiecomité weten. De plaatselijke media is gevraagd niet te spreken over een afscheidsbezoek. Daar wil Beatrix (73) niks van weten.

Nederlandse vlaggen
De koningin was in 2006 voor het laatst op Aruba, Willem-Alexander en Máxima zijn er alleen in 2002 tijdens hun kennismakingstournee na hun huwelijk geweest. De politie heeft de bevolking gevraagd de Oranjes een warm welkom te bereiden ‘zodat de koningin met een goede indruk vertrekt’ aldus commissaris Trudy Hassel. De afgelopen dagen is flink geschrobt en geverfd in Oranjestad, waar het centrum versierd is met Nederlandse vlaggen en oranjewimpels.

2 reacties op “Koningin begint bezoek”

 1. Wat een goede ideeen hebben die Arubanen toch. Een munt slaan in kleur ter ere van het koningshuis. Jammer dat wij niet beschikken over soort lumineuze lumineuze ideeen. Tot mijn spijt moet ik concluderen: Aruba ariba, Korsou abou!

 2. Met haar 73 jaar lijkt het mij onmogelijk om een foto van een gekreukelde koningin te kunnen voorkomen.

  Het koningshuis is natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd, zeker voor wat betreft de opvolging uit eigen familie maar dat is op Curacao eigenlijk niet veel anders. Leio Capriles gaat met pensioen als directeur van de MCB en zijn zoon volgt hem op. Anthony Godett gaat het gevang in en zijn zus Myrna (copieerapparaatbediende bij Selikor) volgt hem op.

  Voor mij hoeft het koningshuis ondanks bovenstaand bezwaar niet weg, ik beschouw het als een stukje cultuur die bovendien de koninkrijksdelen nog bindt. Ik zou zeggen laten we daarom doorgaan met het koninkrijk en pas ermee stoppen als er door troonsopvolging een idioot op de troon komt. En dat lijkt me voorlopig niet het geval, want in Willem Alexander en Maxima heb ik alle vertrouwen.