• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Stichting Sleutelen Met Jongeren (SMJ). De stichting die onder leiding staat van de Curaçaoënaar Dennis Maduro en zijn echtgenote Djela Maduro, begeleidt jongeren die in het crimineel circuit zijn terecht gekomen.

De stichting begeleidt jongeren van alle nationaliteiten maar voornamelijk Curaçaose jongeren. Tijdens het bezoek legde Djela Maduro uit dat wanneer zij een jongere moeten begeleiden, zij niet kijken naar wat het politierapport zegt over de jongere, om deze gelijke kansen te bieden om te laten zien wie hij is en wat hij kan.

Sociale vaardigheden
Gedurende het begeleidingsproces worden de jongeren opgeleid tot mecanicien niveau 1. Daarnaast wordt gewerkt aan de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en verantwoordelijkheden, zoals op tijd opstaan om naar het werk te gaan, hoe om te gaan met collega’s en communiceren met klanten.

Familie
De stichting houdt ook veel rekening met de familieomstandigheden van de jongeren. Indien dat nodig is geven zij informatie door aan betrokken instanties zodat de familie ook hulp kan krijgen. Stichting SMJ heeft veel positieve ervaringen met de Curaçaose jongeren, dat is de reden waarom zij de mogelijkheid wil bekijken om vergelijkbare projecten ook hier op Curaçao op te zetten.

3 reacties op “Sleutelen met jongeren”

 1. ik vind dit een geweldig initiatief.
  zou hier op curacao ook moeten kunnen.
  nu komen de mensen uit de gevangenis en krijgen totaal geen opvang.
  dat is echt een schande voor dit eiland.
  Osepa is helaas wel een schoothondje van Schotte, hopelijk gaan zijn oogkleppen eens af.
  de man lijkt mij eerlijk, maar hij zit bij de verkeerde partij.

 2. Geef ze nog een kans. Prima initiatief. Zeker waar het betreft aanleren van verantwoordelijkheidsgevoel. Helaas moet ik raden waar zich dit afspeelt, kennelijk ergens in Nederland.

 3. Ik vind het een bijzonder eng mannetje, die Osepa. In het kielzog van Schotte, niet gehinderd door enige opleiding of fatsoensbesef, profiteert hij flink mee met een nutteloze maar dik betaalde overheidsbaan en allerhande snoepreisjes.
  Samen met Stella van Rijn vormt Osepa Schotte’s schoothondjes, die kwispelen als Schotte naar hen kijkt en zonder ook maar iets van een eigen mening blaffen als iemand ook maar iets tegen Schotte ingaat.
  Nu heb ik nog iets meer begrip voor Osepa dan voor van Rijn, want van Rijn weet dat Schotte een nietsnut is waarvan zij flink kan profiteren. Van Osepa geloof ik echter dat hij werkelijk in Schotte gelooft, zoals wij als kind in de Sint en de Kerstman geloofden. Dit gebrek aan intelligentie kun je Osepa moeilijk kwalijk nemen.