• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Tweede Kamer ziet graag dat er vaart wordt gemaakt met duidelijkheid over en aanpak van de vermeende corruptie op Curaçao. Dat bleek vandaag tijdens een debat over de begroting. Curaçao lijkt tot nu toe niet van plan aan dit verzoek te voldoen en zegt dat het onderzoek afgesloten is.

Oud-GroenLinks leider Paul Rosenmöller deed eerder onderzoek en velde een negatief oordeel over de integriteit van premier Gerrit Schotte en zeker twee van zijn ministers.

Gouverneur
“Aan Schotte de keus voor ingrijpen door het Koninkrijk”, dreigde Martijn van Dam van de PvdA. “Nu blijkt dat Curaçao niets wil doen met de conclusies, komt stap twee in aanmerking. Gaat de Gouverneur nu zijn eigen onderzoek starten?”, vroeg André Bosman van de VVD.

Ingrijpen
“We moeten ingrijpen”, vindt Ronald van Raak van de SP. Volgens Ineke van Gent is een integer, transparant openbaar bestuur nodig. “Alles dat daar niet op lijkt moet door de Rijksregering worden weggesneden.” Minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties antwoordt morgen op de vragen. De bewindsman gaat juist vrijdag met de koningin naar alle zes eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

14 reacties op “Kamer wil snel helderheid op Curaçao”

 1. Deze groep schaamteloze schurken moet weg.
  Goedschiks of kwaadschiks.
  Met een kleine steun in de rug van Nederland durven we het aan ze op te ruimen.
  Als je op Curacao nu je nek uitsteekt om je te beklagen over de vreselijk beschamende situatie waarin we ons momenteel bevinden, wordt je persoonlijk het leven zuur gemaakt door deze poppenkast regering en is je veiligheid niet meer gegarandeerd.
  Niet alleen moet deze groep laageschoolde bandieden worden ontheven van hun functies.
  Zij moeten worden vervolgd voor hun misdaden en gestript van hun onwettig vergaarde rijkdommen. Dan dienen ze meteen als voorbeeld voor de volgende nep-yu di Korsow di zich wil verrijken over ons aller ruggen. Ook de Gouverneur is een puppet gebleken. Of hij nu betaald wordt of gewoon schijt in zijn broek van mogelijke represailles als hij niet met deze gang mee doet, hij mag ook weg. We moeten ons op Curacao weer veilig voelen.
  Ik mis al bijna 2 jaar het gevoel trots te zijn op mijn eiland. Dit zijn echt de zwartste dagen die Curacao heeft meegemaakt in de afgelopen decennia.
  Het balletje moet gaan rollen, Nederland, laat ons niet hangen !

 2. @ Hans en John M,

  Waar zeg ik dat ik voor corruptie ben? Geef me een voorbeeld en ik zal me niet meer vertonen op deze website.

  Jullie lezen namelijk alleen maar wat jullie willen lezen. En kritiek? Wat jullie schrijven is het probleem vergroten en vergeten een heleboel aspecten/ oorzaken met dit als het gevolg.
  We hebben al genoeg schreeuwers gehad in het verleden, namelijk wel schreeuwen en dingen (gedeeltelijk) constateren, maar oplossingen???? Nee die zijn er niet…

  Ik heb al diverse malen gezegd dat er o.a. iets gedaan moet worden aan de houding zoals een John M en een Hans die alleen maar met het vingertje wijzen. Maar jullie zijn wel een voorbeeld waarom er YDK zijn die een hekel hebben aan Makamba’s. Die YDK moeten op hun beurt ook aangepakt worden, want die haat is enkel gecreeerd door die klaplopers die nu in de regering zitten. En het wordt al heel snel (mede door de blanken) geassocieerd met de slavernij, wat in mijn ogen erg meevalt. Het heeft o.a. te maken met de hedendaagse arrogantie zoals een John M en een Hans (die denken opbouwende kritiek te geven, maar slechts brulapen zijn).

  John M, er zijn al genoeg YDK op dit forum geweest die tegen corruptie zijn en deze regering, maar als er een provocateur spreekt, dan spreekt die ineens namens de hele gemeenschap. Dus laat me niet lachen door te zeggen dat MEN niet tegen kritiek kan…

 3. @John M

  Dat is nou precies de bedoeling
  Alleen staat men open voor 0% kritiek.
  Dat is jammer

 4. @kasuari, Het enige wat willen voor Curacao is goed bestuur en geen corrupte politici.. Ik snap niet dat er YDK zijn die hier tegen zijn??

 5. @kasuari@Jeanette,

  Weet je wat, we halen inderdaad al die belastingontduikers op!
  Dan halen jullie inderdaad al het tuig wat in Nederland de boel verziekt op!
  2vliegen in 1 klap!
  Ik denk dat dit een hele goede ruil is. En het de Nederlandse belastingbetaler een hoop geld gaat schelen!

 6. @ Jeanette Jansen,

  Kom jij dan hier de mensen ophalen die de belastingdienst belazeren?

  Het is te makkelijk om met zulke “voorbeelden” te komen hoor, heb jij ook al een oplossing wat we gaan doen met alle succesgevallen? Wil je die eerlijk delen of moeten die dan ook opgehaald worden? Of omdat Nederland zo goed is, mogen ze wel blijven (ter info: Ze hebben allemaal een NL paspoort)?

  En wie is jullie? Dus jij denkt dat iedereen iets merkt van al het geld van Nederland ooit hier naartoe heeft gestuurd?

  Het verbaast me nog steeds dat er zoveel Nederlanders zijn die zo negatief denken en dan ook nog denken dat die manier van denken volledig juist is.

 7. Zizztala, we hebben Nederland niet nodig? Betaal dan al die miljarden maar terug die jullie feestend over de balk hebben gegooid. En haal dan ook meteen al dat tuig op dat jullie naar Nederland hebben gestuurd en hier ons leven zuur maken met overvallen en drugshandel.

 8. @zizztala,

  Je Nederlandse taalgebruik staat waarschijnlijk gelijk aan je opleidingsniveau CQ intelligentie.
  Ieder normaal mens, dat een beetje kan rekenen (niveau lagere school), kan berekenen dat Curacao Nederland WEL nodig heeft.

 9. @zizztala @El Chimpo Gewoon weer een referendum en dan onafhankelijk worden. Waarom geen initiatief daartoe genomen? Tot die tijd kan NL veel doen, zie http://www.everyoneweb.com/docarchives/. Onder politics bijv. de rede van Jaime Saleh.

 10. Wij hebben de Nederland niet nodig mensen.De tweede kamer heeft niets te vertelde ze moeten eigen zaken gaat bemoeien. Voor mijn kunnen ze in de stront zakken.

 11. helderheid……..als het niet helder is hoe wil je helderheid….?

 12. Ingrijpen door nederland zal op korte termijn zeker enorm veel helpen. Met alle maffia-praktijken en vriendjespolitiek van de huidige generatie leiders lijkt het bijna niet slechter te kunnen en zet curacao zich tegenover de hele wereld schaamteloos te kijk als piratenrepubliek. We lijken ons momenteel op hetzelfde nivo te bevinden als iran, syrie en jemen (waarschijnlijk weten de meeste van onze ministers niet eens waar dat ligt). Op de lange termijn zullen we het toch echt zelf moeten doen. Er zal daarvoor echter binnen de bevolking van curacao eerst een nieuw soort politicus moeten opstaan met het hart echt op de goede plaats.

 13. ow nee NL mag niet bemoeien, curacao is nu “onafhankelijk”.

  geen makamba’s aub.

 14. En terecht. Ingrijpen … hoe eerder hoe beter. Stop dit nepotistisch regime, want van een regering is hier geen sprake. Ordinair zakkenvullen, vriendjespolitiek, corruptie, intimidatie enz enz. zijn hier aan de orde van de dag.

  Laat H.M. Koningin Beatrix aub Curacao NIET bezoeken, dat wordt door deze boeven nog gezien als een steun in de rug. Majesteit, u zou toch niet met deze criminelen op de foto willen!!!!!