• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons eiland was vamiddag hét gespreksonderwerp in de Tweede Kamer. Tijdens een debat over de begroting van de Koninkrijksrelaties werd er flink uitgehaald naar Curaçao en de steun vanuit Nederland. Paradise FM bespreekt de belangrijkste punten uit het debat.

17 reacties op “Harde woorden in Tweede Kamer”

 1. Wat een misverstand ! Als de bevolking van Curacao morgen zegt dat ze los willen van Nederland, is dat overmorgen geregeld. Organiseer een referendum en vindt een meerderheid.
  Let wel dat besluit is aan De Bevolking van Curacao en aan niemand anders. Dus niet aan : de regering, de politiek , de Wiels volgers , niet aan de makamba’s ,papagayos of makakos en zeker niet aan Nederland. Tweede Kamerleden weten ook niet alles kennelijk.

 2. Ik vindt geweldig al die reactie. Mijn project voor Curacao hebt ik aangeboden deze regering dus minister Donner weet dat. Wanneer jullie hoorde graag ook met eerlijk reactie komen.

 3. Jeanette Jansen heeft het zelf gezien:…waaruit, lieve kijkbuiskinderen, maar weer eens blijkt dat zelfs breedbeeldtelevisie geen remedie is tegen kortzichtigheid, nóch horizon verbredend werkt. Dus lieve Jeanette en andere beeldbuis deskundigen/ooggetuigen; Jullie oogjes zijn al toe, nu jullie snaveltjes nog. Jawel.

 4. aan onderstaande reacties heb ik begrepen, dat deze mensen onze huidige regering goedkeuren.
  terwijl ik denk dat de kritiek vanuit de 2e kamer terecht is.
  maar de gemiddelde Curacaoenaar kan niet goed tegen kritiek.
  ik denk wel dat er eerst een onderzoek moet komen met bewijzen.
  maar onze regering wil geen onderzoek.
  dat op zich is al verdacht.
  wat hebben ze te verbergen?
  die doofpot waar staat hij???

 5. @Jeanette Jansen,

  Ik geef jou gedeeltelijk gelijk, maar het is iets bot. 😉

  Inderdaad kiest Curacao vaak voor zo’n regering. Maar ik vind het telkens weer jammer dat ze blijven mopperen en niet met oplossingen komen. Ook dit gaat nog jaren duren en ook het gemopper naar Ned. En naar elkaar.
  Er moet toch maar s geaccepteerd worden dat de volgende regering hetzelfde doet.

  Zo te horen kunnen ze op Curacao prima voor zichzelf zorgen. Doen!
  Op Curacao staan ze inderdaad bekend om hun harde werken.

  Enne, ja! De Nederlandse regering is ook niet all that!!
  Maar er wordt goed voor mij gezorgd hier. 😉

 6. @Mark Sulsters en DAT is precies ons probleem… Domme mensen op hoge posities aangewezen door misschien wel dommere mensen gekozen door gebrek aan beter.

  We need more educated people and leaders that can motivate us by example.

 7. @Randy

  Je hebt helemaal gelijk. Curacao heeft fantastische mogelijkheden.
  Bijvoorbeeld de haven, in handen van de monopolist CPA, weer in handen van….juist. De telecommunicate, in handen van de monopolist UTS, weer in handen van …..juist. De altijd voldoende aanwezige zon voor zonne-energie en meer dan genoeg aanwezig wind voor windenergie en de altijd aanwezige golven voor de winning van kinetische energie, in handen van de monopolist AquaLectra, weer in handen van….juist.
  Helaas is het dus niet in het belang van de politici op dit eiland om het eiland en met name de bevolking vooruit te helpen. Dat hebben absoluut niet alleen deze, maar alle voorgaande regeringen wel aangetoond.

 8. @Jeanette Jansen,

  In tegenstelling tot wat jij beweerd, weten juist de meeste Curacaoenaars hoe klein dit eiland is.
  Opgroeiend op dit eiland, heb je te maken met heel veel verschillende bevolkingsgroepen en talen en leer je hoe deze mensen denken. Verder, omdat het zo klein is, is de wereld om ons heen belangrijk.
  In tegenstelling tot veel van jou landgenoten die er maar een calvinistische wereldvisie op nahouden. De eerste jaren dat ik studeerde in NL was ik verbaast, hoe weinig academische NL studenten wisten van wat er buiten NL speelde. Verklaard ook jullie obsessie met BN-ers… WTF? Talking about small minded people…

  Ik, en met mij een heleboel Curacaoenaars, staan open voor kritiek. Maar kom niet met je superiorteits complex even vertellen hoe de vork in de steel zit, terwijl je eigenlijk niet veel meer weet dan hoe je een koe goed moet melken.

 9. @ Professional,

  Verklaar waarom Curacao niet of nooit op eigen benen kan staan?

 10. @professional

  Zizztala zegt: “Eigen benen BINNEN het koninkrijk”. Iets waar de meerderheid van de bevolking voor is. Hoezo *kan* Curacao niet op eigen benen staan? Het is nooit voorgekomen, maar Curacao heeft de resources om meer te produceren dan te importeren.
  Helaas zijn deze resources al jaren beheerd door compleet incompetente idioten, die niet het intellect bezitten om mee te groeien in een dynamische wereld.

  Zolang we niet genoeg intelligente mensen op de key plekken in de economie hebben zullen we ons handje moeten ophouden. Zolang de mentaliteit van een groot deel van de werkbevolking slaafs is, er geen nadruk wordt gelegd op zelfontplooing, scholing zullen nergens heen gaan.

  Dat gelul over onafhankelijkheid moet een keer afgelopen zijn. Met Nederlandse steun moeten we ervoor zorgen dat, zoals zizztala zegt we op eigen benen kunnen staan.

  Helaas hebben we nog nooit een regering gehad die daar in staat toe is. Een democratische vicieuze circel.

 11. Zizztala, je kunt schreeuwen wat je wilt maar dat gaat bij de Nederlander het ene oor in en het andere oor uit. Wij nemen de Curacaoenaar namelijk al lang niet meer serieus. Hoe kun je een volk serieus nemen dat zich aan geen enkele wet houd en massaal heeft gestemd voor een corrupte regering.
  En dan denkt de Curacaoenaar ook nog dat Curacao het centrum van de wereld is. Ik zou zeggen: vlieg eens van Aruba naar Curacao dan zul je zien wat een klein hoopje zand en stenen Curacao is. Helaas is de gemiddelde Curacaoenaar nooit verder gekomen dan de mondi en heeft daarom geen enkel besef wat er in de wereld gaande is.

 12. @zizztala Met een beetje handigheid vestigt zich een groepje op Klein Curacao. Die kunnen zich dan na enige tijd onafhankelijk verklaren en een eigen Curacaos paspoort nemen en tijdelijk onder mandaat van de VN bestuurd worden. Daarna kan (groot) Curacao zich aansluiten. http://www.everyoneweb.com/docarchives/

 13. Mensen, wat ik hieruit kan halen zijn allemaal op roddels gebaseerd. Het komt precies op neer wat de groep van 40 mensen hebben gezegd.

  Waar het eigenlijk om gaat is dat Nederland geen invloed heeft op de huidige regering.
  De politieke partij PAR is en was een ja knikker. Ze hebben gewoon geen bal om hard op te treden.

  Er is een brief boven de tafel gekomen “hoe het op de Antillen wel heeft gewerkt” ik raad iedereen om deze brief door te nemen. In deze brief kunnen we zien wat eigenlijk het plan Nederland is.

  Neem het door stelletje hypocrieten. Blijf niet alleen uit jullie nekken lullen. Kom met feiten.

 14. Hou op met dreiging Korsow heeft nederland niet meer nodig.als alle echte yu di korsow is bereid voor ons land hard werk en offer doen voor ons toekomst.we hebt genoeg goeie geleerde om ons land te helpen,hier is en voorbeeld op deze moment is de toekomst . deze twee continenten China en Brasil mind you deze twee moet Euro helpen.nu is moment voor regering en alle investeerdes begin met de brug te bouwen tussen zuid amerika (Brasil en Argentina) en ( Azie China en India) dit zijn de toekomst machten van de wereld.Curacao met zijn beste haven en Containerhaven Telecominicatie en bereikbaar van het hele caribeshe gebied.dit is jullie toekomst.handel tussen zuid amerika europa en aziatische landen.ons land licht precies op de goeie plaats.nederland is passee.Ban mira yunan di Korsow ban traha pa nos Isla tey ta nos futuro no ta pornada Korsow ta kaminda eta.

 15. @zizztala,

  Het zou inderdaad beter voor allebei zijn wanneer Curacao zichzelf zou onderhouden.
  Maar zijn ze daartoe wel in staat?
  Haalt Curacao dan zoveel geld uit export of dergelijk?.. of moet de bevolking van Curacao al dat geld ophoesten?.. zo ja, waarmee dan? Uit werk, het betalen van extra belastingen e.d.??
  Lijkt mij heel moeilijk om op kort termijn te realiseren hoor.. Maar wie weet.

  Ik ben gewoon benieuwd hoor. Wanneer het zou kunnen was het volgens mij al gerealiseerd.

  Ik zou zeggen; overtuig de Ned. regering er dan zo snel mogelijk van dat Curacao geen andermans geld nodig heeft.. vooral geen stinkend geld!!
  Overtuig ze ervan dat het eiland momenteel beter af is zonder Nederland.

  Maar aangezien jij dit roept…heb jij er natuurlijk ook goed nagedacht over het hoe en wat allemaal… . Dus leg jou ideeen voor aan de Ned, regering zou ik zeggen.

  Succes!

 16. @zizztala, Andre Bosman van de VVD (=regeringspartij) zegt dat hij liever gisteren dan vandaag de onafhankelijkheidverklaring van Curacao tekent. Verder KAN Curacao niet op eigen benen staan, of er nu wel of geen eenheid is.

 17. De tweede kamer moet niet dreigen het is aan de regering die moet zeggen dat er geen steun naar curacao. Wij hebben geen geld nodig van Nederland want er komt een vloek achter die stinkende geld.Als op Curacao eenheid was dan staan wij op onze eigen benen binnen de koninkrijk .