• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het aantal bedreigingen jegens Nederlandse militairen en hun gezinnen op Curaçao is niet toegenomen”, schreef minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) mede namens zijn collega Hans Hillen (Defensie) aan de Tweede Kamer.

Ook zijn er geen aanwijzingen dat er in de afgelopen jaren vaker bij militairen is ingebroken. Politieke partijen VVD en PVV hadden opheldering gevraagd over een bericht dat de marinekolonie op het eiland doodsbang is voor lokale criminelen. De criminelen zouden geweld gebruiken tegen schoolgaande Nederlandse jongeren en geregeld woningen van de militairen overvallen.

Maatregelen
Volgens Donner kloppen de berichten niet. Ook op Aruba is volgens hem geen sprake van een toename van criminaliteit gericht op Nederlandse militairen. “Incidenten als inbraken komen op de eilanden voor. Defensie heeft daarom maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de militairen en hun gezinnen veilig op Curaçao kunnen wonen en werken. Zo hebben hun woningen een alarminstallatie en wordt er op verzoek gepatrouilleerd door marechaussee. Dat gebeurt zoveel mogelijk samen met de politie op Curaçao”, aldus Donner.

16 reacties op “Geweld tegen militairen niet gestegen”

 1. @ John M,

  Ik kan je daar geen antwoord opgeven, want dat speelt niet in mijn familie/ kenniskring…. raar he?

  Wat ik je wel kan zeggen is dat die situatie die jij geschetst hebt ook in NL gebeurd, alleen rijden ze daar waarschijnlijk in een VW Golf GTI en je kan ze veelal vinden in PVV volksbuurtjes….

 2. Militairen moeten inderdaad niet zeuren, want terwijl het eiland ten onder gaat aan de criminaliteit liggen zij op Mambo Beach te bakken. Ongelooflijk. Om over de Ku(s)twacht nog maar niet te spreken: die hebben de belastingbetaler in 2010 80 miljoen gekost en dat heeft dan precies 1 vuurwapen en 40 kilo drugs opgeleverd (echt waar, lees hun jaarverslag er maar op na).
  En dan heb ik het ook nog niet eens over de kilos cocaine die mariniers en kustwachters zelf gesmokkeld hebben, waarover we uitvoerig in de kranten hebben kunnen lezen.

 3. @kasuari, Dit is een klein eiland waar iedereen elkaar kent en toch is het mogelijk dat er zoveel gerooft wordt.. lijkt me vreemd.. als jouw neefje de hele dag niets doet en zijn moeder werkt de hele dag voor een hongerloontje en je neefje heeft dure gouden kettingen en rijd rond in een yaris dan ga je er niets aan doen?

 4. “Geweld tegen militairen niet gestegen” het wordt hier klakkeloos neergepend alsof “geweld” de gewoonste zaak van de wereld is. Men moet zich in een hoekje gaan zitten schamen.

 5. @ John M,

  Ik weet niet hoe het relatief ervoor staat, maar in NL gebeurt ook genoeg. En in dat opzicht en waarschijnlijk met veel andere landen zal het relatief gelijk zijn of zelfs meevallen.

  Desalniettemin is elke overval, moord etc weer eentje te veel. Ik krijg alleen de indruk dat er niet heel veel zaken worden opgelost en dat is wel degelijk een kwalijke zaak, vooral in een “kleine” gemeenschap.

 6. Inbraken berovingen en moorden lopen wel de spuigaten uit.. lijkt Jamaica wel

 7. @Jeroen, 0 + 0 = 0, schiet dus niet echt op.

 8. Marinemensen,zijn over het algemeen niet zo snel bang uitgevallen !!!
  Of is Curacao 30 mei 1969 al weer vergeten !!!
  Dit moet Curacao eigenlijk nooit meer willen….maar…een goed verstaander heeft in het algemeen maar een half woord nodig.
  En wie het suffertje wil uithangen,het is weer in een paar dagen voor elkaar ondanks de ongetwijfelde schade die daar weer uit ontstaat !!
  Een groot voordeel brengt het met zich mee,je bent namelijk onmiddellijk van die corrupte boevenbende verlost.

 9. Ruud de Boer en Helmin Wiels moeten eens samenkomen dan hebben ze misschien samen net 1 hele hersencel.

 10. @Juny ik moet nog steeds om jou mop lachen. hahahahahah

 11. @bea, was het maar zo.. keiharde werkelijkheid maarja regering heeft belangrijkere dingen aan het hoofd zoals reizen..

 12. ik denk meer dat het gevoel over onveiligheid er is omdat de politiek hier van de rare uitspraken doet.
  @ Ruud
  Ook denk ik niet dat de militairen zeuren, maar ze wel denken aan hun gezinnen die ze hebben mee genomen na ons eiland.
  Die Donner spreekt zichzelf wel tegen omdat hij wel aangeeft dat er extra beveiliging nodig is in de vorm van alarm installaties en patrouille ‘s door de marechaussee.
  Kan me niet voorstellen dat die militairen van defensie in Nederland deze service ook krijgen.
  Jammer dat dit nodig is, geeft toch een blijk van onvermogen voor wat betreft ons land, dacht dat we het zelf wel kunnen . Schotte en Wilsoe wat hebben jullie het weer goed gedaan. Het gevoel van veiligheid voor het volk en hun gasten moet komen uit beveiliging uit de privé sector door middel van bewakers en externe organisaties om het volk een veilig gevoel te geven.Dit kunnen mensen met geld veroorloven en het volk heeft het nakijken.

 13. @Ruud de Boer
  Dat je ons nu vergelijkt met een bananenrepubliek vind ik toch wel fresku en je onderschrijving van het geweld om ons heen geeft aan van welk alloy je bent, hoop dat de eerst volgende atrako op jou wordt uitgevoerd kijken hoe je dan piept.

 14. @ Juny. Wat een mop. hahahahahahahaha

 15. Militiairen moeten niet zo zeuren en eens denken aan hun collega’s die in Afghanistan of in een andere bananenrepubliek onder vuur liggen. Op Curacao krijgen ze dik betaald om alleen om Mambo te liggen.

 16. Maar de inbraken en geweld jegens de mensen die hier allemaal wonen is sinds 10-10-10 wel enorm toegenomen!