• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er is een nieuwe beweging opgericht die zich zorgen maakt over het het huidige bestuur op Curaçao. ‘De Beweging’ heeft als doel om met verantwoordelijk bestuur Curaçao te laten werken aan haar eigen ‘beweging vooruit’. “Het huidige bestuur voldoet niet aan de eerste vereisten van behoorlijk bestuur.”

De Beweging is naar eigen zeggen een ‘snel groeiende verzameling van verontruste en maatschappelijk geëngageerde mensen op Curaçao en daarbuiten’. De Beweging is geen politieke partij. “Maar indien de huidige politieke partijen geen notie nemen van de beweging in de maatschappij dan kan De Beweging een bijdrage leveren aan de oprichting van een nieuwe partij”, voegen zij daaraan toe.

Nieuw bestuur
Op de site van de groep pleit De Beweging dat ‘in het belang van het land er een nieuw bestuur zal moeten komen: leiders met een gedegen opleiding, en een integriteit die zonder twijfel iedere vorm van verstrengelingen der belangen kan overstijgen’. De groep heeft een spaarlampje als logo. Het logo staat volgens de groep voor verlichting, duurzaam, helder en transparant, zuinig zijn met de middelen en dat ‘energie nooit verloren gaat’.

Raad van Advies
De Beweging valt onder de Stichting Welzijn Curaçao. De stichting beheert en bewaakt het gedachtengoed van De Beweging. De stichting faciliteert twee uitvoerende organen: De Beweging en de Raad van Advies (RvA). Het dagelijks bestuur van De Beweging bestaat uit vijf mensen die worden benoemd op voordracht van de RvA.

18 reacties op “Nieuwe beweging tegen huidig bestuur”

 1. Hmmm, lijkt erg verdacht dat dit wederom een truc is van Facebook pagina Ata Palabra eigendom van Omayra Leeflang en Anthony Hollander.

 2. Kijk wat Schotte deed met het MFK, transparantie belijden met de mond en een grote groep, hoofdzakelijk exMANners, zagen dat wel zitten, zo’n blanke die transparantie predikte en wat zijn zij bedrogen uitgekomen toen bleek dat hij het niet met z’n ziel predikte. Het doet iedere dag weer pijn.

 3. Hoppi Bon!

 4. Eigenlijk zijn deze soort bewegingen overbodig. Waar blijft de macht van de vakbonden of hebben zij geen macht meer. Zijn ze allemaal maf of bang geworden voor represailles. Zijn ze monddood gemaakt. Zijn ze bang voor Wiels en consorten. Waar blijven de ambtenaren douane bonden de politiebonden de havenearbeiders. Wanneer komen zij in acties of zijn zij in slaap gesust door de regering. Ik wens jullie wel veel sterkte met de nieuwe organisatie. Maar niet vergeten zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ze moeten gewoon cordonsanitaire rond de forti bouwen en de regering dwingen hun ontslaag in te dienen en te vertrekken punt. Geen nonsence meer.

 5. Mensen maak jullie niet druk dit is nieuwe zij taak vanpar ze probeert van alle kanten de regering ze leven zuur te maken.ze miisen de macht en kans hun vrienden rijker maken op het rug van het bevolking.en kat in nauw maak raar sprongen.iedereen die tegen uitspraak van het bevolking gaat krijg heel erg resultat.kijk naar Libie Egipte Yemen zo kan we doorgaan.vergeet niet en bevolking ze wil is God ze wil.

 6. Voor mijn mag niet uit wie ze zijn , maar het mensen die zich zorg maak hoe eiland word bestuur.

 7. Aan de vele taalfouten op de website van De Beweging is in ieder geval te zien dat het om een echte Curacaose beweging gaat.

 8. Deze mensen verdienen het voordeel van de twijfel. van onze regering weten we nu al dat die door en door corrupt is!

 9. Hmmmm, geeft mij het gevoel alsof er een Zorro is opgestaan. Het lampje is zijn merkteken.
  Wel flitsend moet ik zeggen.
  De site doet mij denken aan de introductie van de serie GTST. Grote Billboards met alleen een G daarna een GT en iedereen maar gissen wat het nou wel of niet zal zijn. Uiteindelijk bleek het een soapserie Goede Tijden Slechte Tijden te zijn. Hoop dat deze underground formation alleen maar GT met zich meedraagt.

  Ik vind hun visie maar erg magertjes. Het is nog niet krachtig genoeg om mij te doen besluiten dat ik bij die clan wil horen.

  Ik wacht totdat ze uit hun hol zijn gekomen. Misschien het tegengeluid die noodzakelijk is to make a change.

  Gelijk een CV en bewijs van goed gedrag van alle leden openlijk publiceren en ook of ze geen geheime bankrekeningen en bezittingen hebben elders op de wereld.

  Ik ben benieuwd, Vers geperst zorg voor een banner naar deze mannen en vrouwen.

 10. Hoe integer veronderstelt dit “spaarlampje” te zullen branden? Immers, met spitten zal er wel altijd iets te vinden zijn, al is het maar lichtjes lonken naar buurvrouw!
  Het is nog altijd te bezien hoe sterk hun benen zullen zijn om de weelde te kunnen dragen!
  Geheimzinnig lijkt mij het niet, wel speculatief, dof en weinig briljant om de poten onder de stoel van Schotte te kunnen afzagen!

 11. Heel goed. Ik wil graag snel lid worden. Maar wie zit hier achter? Mischien wel een PS aktie om een lijst met landveraders te verzamelen? Bestuur, maak niet dezelfde fout als de huidige regering en begin niet op dag 1 met geheimzinningheid! Transparantie is wat ons land nodig heeft.

 12. deze mensen zullen ook wel op de verraderslijst van Monk worden gezet

 13. Een mooi initiatief, maar niet echt transparant……….het wordt een beetje moeilijk om een beweging te steunen, terwijl het niet duidelijk is wie die beweging vormen…..

 14. goed initiatief, maar ik zou wel snel de pap-vertaling toevoegen!

 15. Super!

 16. Op zich is het heel goed dat er een nieuwe beweging opstaat. Maar waarom zo geheimzinnig. Je kunt meer leden werven als je als organisatie transparant bent. Wie is de voorzitter. Wie zitten er in de raad van advies.

 17. Fantastische ontwikkeling, mijn stem hebben jullie.

 18. goed initiatief en leuk bedacht vwb het spaarlampje.