• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een goed ontwikkelde tropical wave bevond zich vanochtend vlak ten oosten van Bonaire. Dit systeem beweegt zich volgens de Meteorologische Dienst in een west noordwestelijke richting en zal vanavond onze eilanden bereiken. De wave kan tot morgenochtend zorgen voor zware regen of onweersbuien.

Deze buien zullen plaatselijk wateroverlast en overstromingen veroorzaken. De zee zal overwegend vrij rustig zijn met verwachte golfhoogtes tussen 1 en 1.5 meter. Tijdens buien kan de zee tijdelijk vrij ruw worden met golfhoogtes tussen 1.5 tot 2.5 meter. Eigenaars van kleine vaartuigen en bewoners aan de kust en strand faciliteiten worden aangeraden hiermee rekening te houden.

Rina
In de loop van gisteravond ontwikkelde zich nabij Belize tropische storm Rina. De storm beweegt in een noord noordwestelijke richting en vormt geen bedreiging voor de Benedenwindse eilanden.

13 reacties op “Tropical wave vlakbij Bonaire”

 1. @kasuari
  Waar het om gaat is dat ‘s middags al duidelijk was dat het weer voorbij Curacao zou trekken. Dus het was niet nodig om mensen naar huis te sturen, persconferenties te geven om mee te delen dat je alles zo goed onder controle hebt etc. Maar goed, Schotte is de perfect indicator. Als hij zegt het gaat stormen, dan gaat het niet stormen, als hij zegt dat het goed gaat met het eiland, dan ……..

 2. @ Josh,

  Laten we eerlijk zijn… wat dit betreft kan je niet voorzichtig genoeg wezen. Had je hetzelfde geschreven als weer delen van dit eiland onderwater waren gelopen? Of had je dan gezegd dat ze gelijk hebben gehad?

  Overal in de wereld zitten de weermannen en vrouwen er met regelmaat “naast”, puur omdat de natuur toch doet waar die zin in heeft.

 3. Paniekzaaierij…. Vanmiddag om 3 uur zag je al dat het boven ons langs zou gaan. Jammer genoeg die persconferentie gemist. Zelfs daar hebben ze geen verstand van.

 4. Ok, dan zijn die andere berichten ook allemaal ontopic…. 😉

 5. Ik zou maar naar de update van meteo kijken en deze link volgen.

  http://www.meteo.an/SatRadarImages/Img_Radar_ABC_Cappi_Loop.asp

  Ik denk dat zwemvesten de enige opties zijn voor de kom van Salinja.
  Un aliman zegt mijn Oma!!!

 6. @Kasuari

  Ja, want Curaçao ligt ook zo ver van Bonaire.. Hier op Curaçao zullen we waarschijnlijk ook wel wat te verduren krijgen hoor…

 7. Oke, nu eens een niet politiek getint artikeltje. Ik had wel gelijk. Terzijde.
  In de update werd aan alle hoteleigenarern aan de kust een waarschuwing uitgebracht. Dus dit betekent een slag voor de toeristische industrie want er zal wel enige schade ontstaan aan al die resorts aan het water.
  Robin, ik hoop voor jou dat jij niet in de bekende kom van Salinja woont, want dan zal je het lekkere temperatuurtje anders gaan ervaren. Misschien natte knietjes in het ergste geval.
  Alle gekheid op een stokje. Dit betekent dus dat alle wegen die het afgelopen jaar met veel pijn en moeite zijn gerestaureerd weer schade gaan oplopen. Ik hoop dit keer dat er geen dooien vallen door het stromende water.
  Kortom dat er genoeg werkzaamheden zijn gedaan om het teveel aan awa di cielu op een snelle en veilige manier af te voeren naar zee.

 8. @ Robin,

  Het is niet echt ontopic, want het gaat over een Tropical Wave in Bonaire ;P, niet Curacao…

 9. Beste Silvia, mevrouw Constantia woont op Boca Sami. Samen met haar buren hebben ze een keertje gezellig lopen brainstormen op de porche hoe ze de buurt konden opknappen. Dat ging ongeveer zo. Ei Consi mi dushi, kiko bo por hasi pa nos. Wancho b’a vota pa mi, no? Sigur dushi. Awel, laga nos upgrade nos bario. Ki bo ta kere? Bon idea bo sa. Anto si bo ta duna nos e trabou ei nos ta gana dobel. Esta bon. Dos kabes! Tja hierbij is geen rekening gehouden met het koraalrif. Maar ach, alleen die Wederfoort heeft daar last van. Maar die octo-pussy, die is toch niet een van ons. Als hij Zimmerman had geheten met blauwe ogen, dan misschien was het een ander verhaal.

 10. @Silvia en @Henk Geels: Serieus, mensen weten echt IEDER soort bericht weer om te toveren in een politieke discussie. Gebruik daar de nieuwsberichten voor die daadwerkelijk over politiek gaan.

  Ontopic: ben benieuwd. Dit wordt mn eerste regenseizoen op Curaçao. Het is altijd wel een lekker temperatuurtje als het geregend heeft!

 11. Heeft Constancia de truk di santu al klaar staan om de o zo mooi aangelegde stranden die straks als vanouds uit koraal bestaan weer om te toveren in parelwitte paradijsjes. Geen water naar zee dragen, maar zand naar zee dragen. En elk jaar weer herhalen we hetzelfde ritueel, totdat de koraalriffen door al het aangesleepte zand verdwenen zijn. Keep it natural, keep it stuped. De stranden zijn zoals ze zijn.

 12. Liggen er al zandzakken rond Salinja?

 13. Graag bied ik premier Schotte en zijn schoothondje Stella van Rijn vanavond een boottochtje aan!