• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de Staten wordt vandaag de begroting van Curaçao 2012 besproken. De oppositiepartij PAR heeft haar opmerkingen op en vragen over de begroting verwerkt in een 21 bladzijden tellende beschouwing. Ook Eugene Cleopa (MAN) heeft verschillende opmerkingen op de conceptbegroting.

“De PAR fractie neemt het advies van de Raad van Advies (RvA) erg serieus.”Volgens de RvA is de begroting 2012 onvoldoende transparant. PAR-leider Emily de Jongh-Elhage hekelt het feit dat zij als enige fractie zich gehouden heeft aan de deadline van de Statenvoorzitter Ivar Asjes. “We hebben en een document van 21 pagina’s ingeleverd als bijdrage voor wat betreft de vragen samenhangend aan het beleid”, zei de oud-premier vandaag tijdens de inleiding van de behandeling van de cijfers op de begroting van 2012.

Cijfers
“Omdat wij aan de regering vragen om antwoord te geven op de vragen in de beschouwing, laten wij debat voeren in de openbare vergadering over het beleid achterwege, want het heeft geen zin om vandaag te debateren over cijfers”, aldus de Jongh-Elhage. “De begroting is een teken van een totale verwarring, zonder coherentie en zonder concreet doel.” De PAR krijgt de antwoorden op hun vragen in december voor de openbare behandeling. Het debat in de Staten is nu nog gaande.

‘Onduidelijk’
Ook Eugene Cleopa van de MAN is niet te spreken over de begroting. Zij vindt dat de bijlagen in het concept onduidelijk achter elkaar geplakt zijn. Daarnaast zijn de cijfers van de berekeningen te klein en onleesbaar. Cleopa raadt de minister van Financiën, George Jamaloodin, aan om met de financiële commissie van het parlement te zitten en met een voorstel te komen om de conceptbegroting te corrigeren.

Beschouwing PAR:

[scribd id=70105654 key=key-zclsxh56xzqz4bo8a07 mode=list]

Kritiek Eugene Cleopa:

[scribd id=70137330 key=key-48np5okavdgk18ervvi mode=list]

1 reactie op “Begroting 2012 in de Staten”

  1. je kan van de PAR zeggen wat je wil, maar ze zijn wel altijd goed voorbereid…