• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens Energieproducent Ecopower Bonaire is haar plantmanager, Vincent Kooij, na een nacht in de cel weer op vrije voeten is gesteld. Nadere bijzonderheden over zijn vrijlating zijn nog niet beschikbaar. Gisteren berichtte Ecopower Bonaire dat hij was gearresteerd en in hechtenis genomen.

Dit gebeurde na verhoor over de gang van zaken rond de afsluiting van de electriciteitsvoorziening op Bonaire op 24 augustus. Ecopower Bonaire is naar eigen zeggen geschokt en wijst er op dat de verkeerde partij wordt aangepakt.

Betalingsachterstand
“Het is het distributiebedrijf WEB op het eiland dat willens en wetens betalingsachterstand creëert waardoor Ecopower Bonaire niet over de middelen beschikt om met voldoende brandstof de electriciteitscentrale op gang te houden”, aldus Ecopower. “Het personeel van de centrale is tot het uiterste gegaan om de electriciteits-productie zo lang als mogelijk was op gang te houden. Zij kan geen verwijt worden gemaakt.”

Windenergie
Ecopower Bonaire is de private electriciteitsproducent op het eiland Bonaire en produceert electriciteit met turbines die deels draaien op windenergie en en deels op olie.  Ecopower Bonaire levert de electriciteit aan het WEB, het Water en Electriciteitsbedrijf Bonaire.


 

1 reactie op “Manager Ecopower Bonaire vrijgelaten”

  1. Toch grappig om te horen dat ondanks de grotere invloed van Nederland, Bonaire even corrupt blijft als het daarvoor al was.