• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het afsluiten van de stroom op 24 augustus dit jaar, kan manager van stroomleverancier Ecopower Vincent Kooij duur komen te staan. Hij werd gisteren opgepakt op verdenking van het opzettelijk stopzetten van een elektriciteitswerk. Volgens Ecopower is de verkeerde partij als schuldige aangewezen.

Het afsluiten van de stroom op een groot deel van Bonaire was volgens de energieleverancier nodig, omdat energiebedrijf WEB haar betalingen niet nakwam. WEB is verantwoordelijk voor de distributie en facturatie van de stroom op Bonaire en moet  Ecopower te betalen voor de geleverde stroom. “WEB betaalde op 22 augustus pas een deel van de factuur voor de maand juni. Door deze late betaling was er onvoldoende liquiditeit om brandstof te kopen. Op 24 augustus is daardoor de stroom levering tijdelijk tot stilstand gekomen”, laat Ecopower weten.

Goedkope afname
“WEB blijkt evenwel een onacceptabele en doorzichtige tactiek te volgen om via wanbetaling Ecopower Bonaire in grote financiële problemen te brengen en zo een goedkope overname af te dwingen. WEB betaalt ieder maand maar 75 procent van elke factuur van Ecopower en heeft een betalingsachterstand opgebouwd van meer dan 5 milioen dollar. De reeds bestaande betalingsachterstand gaat gecombineerd met zeer onregelmatige en te late betalingen.”

Protest
Ecopower is verbaasd dat niet WEB, maar de manager van Ecopower wordt aangepakt. “Ecopower Bonaire protesteert met klem tegen deze handelwijze en eist onmiddellijke vrijlating van haar plant manager. Bovendien wijst Ecopower er op dat met deze aanpak de belangen van de gemeenschap op Bonaire niet zijn gediend en zelfs in gevaar worden gebracht.”

2 reacties op “Manager Ecopower gearresteerd”

  1. VIncent Kooij zat die niet eerst bij Cafe de Heren?

  2. Bonaire op z’n best..