• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Als het aan de Tweede Kamer in Nederland ligt, krijgt Curaçao geen Nederlandse steun. Partijen VVD, CDA en D66 zijn teleurgesteld in het parlement op het eiland, omdat zij het rapport Rosenmöller en de uitgelekte memo van de veiligheidsdienst niet serieus nemen.

De Kamerdelegatie keerde gisteren terug naar Nederland na een bezoek aan de voormalige Nederlandse Antillen. De partijen willen Bonaire, Sint-Eustatius en Saba wel extra steunen, maar over de situatie op Curaçao zijn ze ontevreden. “De politiek op Curaçao is de weg kwijt”, laat VVD-fractievoorzitter Stef Blok weten aan Telegraaf: “Als een land aangeeft ‘we moeten jullie niet’, dan heeft het geen enkele zin.”

Geen zin
CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vindt dat Curaçao niet zo naar anderen moet ‘wijzen’. “Dat heeft geen enkele zin, ze moeten samen de schouders eronder zetten. Er blijven integriteitsvragen, ze moeten nog op de brief van de Nederlandse regering reageren.” De Nederlandse fractieleiders kondigden voor vertrek al aan niet te dreigen met ingrijpen. “Het is daar nu zo’n verhitte ketel, laten we minister Donner niet voor de voeten lopen”, aldus D66-leider Alexander Pechtold.

40 reacties op “Tweede Kamer negatief over steun”

 1. @Theodora.
  Zal nog een kleine bijdrage leveren aan je algemene ontwikkeling. Immuniteit van statenleden etc. is alleen van toepassing voor daden in de raadszaal.

 2. @Theodora, ja sorry dat ik me er even tussen wring, maar kun je mij even uitleggen wat in jou ogen, corrupt en in opspraak raken, gemeen hebben ?

 3. @ Theodora.
  Even een refresher voor je: Op 24-10-2011 om 17:23 schrijf je :Je noemt de Curacaose ministers corrupt maar zijn ze veroordeeld? Hebben ze een straflblad? Ik zal het nogmaals herhalen.
  Geen enkele ministers van de zittende regering van Curacao heeft een strafblad. KAN NEDERLAND HETZELFDE ZEGGEN VAN ZIJN HUIDIGE REGERING? Geef me eens antwoord op mijn vraag. En niet draaien.
  Kort geheugen dus.
  Verder moet ik je zeggen dat Rutte geen strafblad heeft. Dat jij je baseert op informatie, die in de Volkskrant staat of gestaan heeft, toont je kennis duidelijk aan, als ik in het vervolg ook artikelen die in Extra en dergelijke dorpssuffertjes staan als feiten ga beschouwen wordt er onmiddelijk aan mijn intellegentie getwijfeld (niet dat ik dat erg zou vinden, maar ik zou er zelf misschien van wakker kunnen liggen).
  Mocht je toch nog ergens bewijs vinden dat Rutte veroordeeld is voor rassendiscriminatie, laat het mij even weten met info waar ik dat kan natrekken.

 4. Na het terug lezen van deze discussie, moet ik helaas tot de conclusie komen dat er niet alleen in de politiek met vingertjes gewezen wordt, maar dat de burgers van Curaçao op dit forum, er ook niet vies van zijn. Wat wij niet moeten vergeten, is dat het niet gaat om wie er een strafblad heeft, wie er corrupt is of wie er aan vriendjes politiek doet, maar dat het functioneren van de regering en daarmee direct het functioneren van de maatschappij centraal staat. Wanneer een regering niet goed functioneert dan moet er in plaats van inhoudsloze, slecht onderbouwde en oneindige discussies naar een oplossing gezocht worden. Ik, en ik kan u verzekeren, menig andere met mij, zijn moe van dit eindeloze circus. Zowel de Nederlander als de Curaçaoënaar hebben de kans om de handen in een te slaan en samen er voor te zorgen, dat het eiland waar hun hart ligt, alleen nog maar mooier wordt.

  So people, stop the bullshit and give positive solutions instead!

 5. @ Totekki. Voor jou precies hetzelfde. Rutte is veroordeeld door een nederlandse rechter wegens rassen discriminatie. Het is geen geheim. Iedereen weet het minus een “paar”. Het was toendertijd uitgebreid in het nieuws. Maar waar was u toen?

 6. @ Nederlander. Hoe ignorant kan iemand zijn. Goed lezen. Ik had het over parlamentariers en ministers. En voor de goede orde minister president Rutte HEEFT een strafblad. Hij is door de rechter veroordeeld wegens rassen discriminatie. Ik zie dat je het kan niet geloven. Het stond in de volkskrant hoor. Het krant van de volk. Die heb je duidelijk niet gelezen zie ik. En natuurlijk zijn de anderen niet veroordeeld. Want ze zijn onschendbaar in de functie van kamerleden en of ministers. Ze kunnen hoe ze ook willen in opspraak raken. Deze staat in de wet. Je moet eerst toestemming vragen aan de tweede kamerleden en Hoge raad. En wie zal dan toestemming geven om een andere kamerlid te vervolgen terwijl die zelf in de kamer zit.
  Het is allemaal pappen en nat houden. Lees de reactie van Johan Remces van de VVD. Hij vindt het zelfs schandalig dat zoveel mensen die een belangrijke functie hebt in de regering in opspraak raken. En wat wordt ermee gedaan? Ja Ja in de doofpot stoppen.

 7. @Theodora, Geen enkele ministers van de zittende regering van Curacao heeft een strafblad: heeft Constatia geen veroordeling achter de kiezen wegens meineed?
  KAN NEDERLAND HETZELFDE ZEGGEN VAN ZIJN HUIDIGE REGERING?: In principe zou ik moeten zeggen JA. Maar het antwoord van vraag één maakt het wat gecompliceerder en wil daarom vragen welke Nederlandse minister heeft een strafblad ?

 8. @Theodora
  Typisch Curaçaoes, proberen om met een diarhee van woorden weg te gaan van de issue. In dit geval is de issue zoals jij die aangekaart hebt de strafbladen van onze ministers in de regering en bedank je dan ook even om een lijstje te maken van wie jij bedoeld met onze regering en kan niet anders dan konkluderen dat je probeert appels met peren te vergelijken en loop even dat lijstje van je door:
  -Lucassen is geen minister en je zou hem met Godett kunnen vergelijken.
  -Brinkman is geen minister en misschien wel vergelijkbaar met Wiels.
  -Hernandez is geen minister, heeft een klap uitgedeeld, als ik even verder zou zoeken kom ik heus wel iemand in jullie staten tegen die ook wel eens een klap heeft uitgedeeld of zijn het allemaal van die doetjes, het punt blijft echter dat ook hij geen strafblad heeft, er is een aantekening gemaakt.
  -Graus, geen minister geen strafblad.
  -Rutte geen herhaal geen strafblad.
  -Leers geen strafblad.
  -Hermans geen minister en heeft niets en dan ook helemaal niets met onze regering van doen.
  Nou dat was de laatste op je lijstje, van al je “strafbladen” blijft dus bitter weinig over en vooral van de leden van onze regering, waarvan je er twee hebt opgenoemd en die twee hebben dus duidelijk geen strafblad. Ik heb het gevoel dat jij niet weet wat het hebben van een strafblad betekend en zal proberen in mijn gebrekkig Nederlands je dat uit te leggen: Iemand heeft een strafblad als hij door de rechter is veroordeeld van een strafbaar feit.
  Als er iets in dit schrijven staat wat je niet begrijpt, feel free to ask (geen Nederlands, maar ik neem zomaar even aan dat je het wel begrijpt).

 9. @ Peanut.
  Als je goed had gelezen had je gezien dat ik over EIND jaren 90 en begin 2000 schreef. Niet de zaken door elkaar halen. Er is een rapport door minister president Ys gestuurd naar de toenmalige minister van Nederland. Waarin hij zijn ongenoegen liet weten. Want na alle maatregelen van het IMF en Nederland hadden ze verwacht dat Nederland de tweede stap zou zetten, bleef die uit. Ga deze rapport zoeken en dan kan je het zelf lezen. Het is geschreven door ex premier Ys (van de Par de ja knikkers van Nederland).
  De Nederlandse politici doen alsof de huidige regering alles fout doet en dat de PAR geen blaam treft. Het is tenslotte de PAR die de miljarden schuld had gemaakt door hun wanbeleid.

  Als de Nederlanders geld naar de Antillen had gestuurd en deze is verdwenen. Moeten we vragen waar het geld is gebleven. Want toen zat de PAR achter het stuur. Deze partij is DE partij die zoveel mensen (vooral de kapitalisten) graag in de regering wil zien

  @ Nederlander. Je hebt ernaar gevraagd en natuurlijk ik zal het je informeren.

  PVV-Kamerlid Eric Lucassen heeft mogelijk meer op zijn kerfstok. Hij zou een medewerker van een coffeeshop in Haarlem naar de keel zijn gevlogen, en in 1996 de auto van zijn toenmalige zwager hebben vernield.

  De voormalige beroepsmilitair zou tussen 2006 en 2009 in zijn toenmalige woonplaats Haarlem medebewoners hebben bedreigd en uitgescholden. Hij zou onder andere hebben gedreigd een echtpaar te overgieten met zoutzuur en in iemands brievenbus te zullen urineren.
  Ook zou hij het gehoorapparaat van een 72-jarige buurman hebben vernield.

  Hero Brinkman in opspraak nadat hij een barman van sociëteit Nieuwspoort had geslagen.

  Marcial Hernandez aangehouden omdat hij een kopstoot zou hebben uitgedeeld in een café in Den Haag.
  PVV’er Dion Graus zou in 2002 zijn toenmalige hoogzwangere echtgenoot hebben mishandeld.
  En deze namen zijn allemaal van de PVV.

  Premier Rutte heeft een strafblad wegens het discrimineren van Somaliers.

  Minister Leers is weggestuurd als burgemeester van Maastricht. Door belangenverstrengeling over zijn vakantie villa.
  Van de VVD-senaatsfractievoorzitter Loek Hermans loopt nog een onderzoek naar het in 2009 failliet gegane Meavita, een thuiszorgconcern waar Hermans president-commissaris van was en dat ten onder ging aan wanbeleid.

  Moet ik nog meer melden? Of is het zo genoeg. In Nederland kunnen ze ook wat van hoor.
  En dit alles kan gewoon gebeuren. Want ze zijn beschremd door de wet. Je kan ze nooit of te nimmer aansprakelijk voor houden. Want in 2002 is er een wet aangenomen die alle minister en parlamentariers onschendbaar maakt. Een tip ga de nederlandse grondwet lezen. Want blijkbaar weet je baar weinig er over.

 10. @Theodora
  Zie bij het nalezen dat ik toch nog wat vergeten ben. De Curaçaose regering heeft door dat weigeren van die Gerechtelijke bevelen “en bloc” een strafblad.

 11. @Theodora
  Als jij me even een overzichtje geeft van die ministers in de Nederlandse regering die een “strafblad” hebben zal ik voor je uitzoeken.De Curaçaose regering heeft inmiddels, ik dacht tot drie keer toe een gerechtelijke veroordeling (Gumbs) geweigerd op te volgen.
  -Minister (Constacia) is veroordeeld voor meineed, dus heeft een strafblad (heeft vrij recentelijk ook een brief verstuurd die ze nog niet geschreven had en hoogstwaarschijnlijk ook nooit zal schrijven).
  -4 Andere ministers zijn negatief beoordeeld na screening voor hun ministerschap. Schotte vanwege dubiueze MOT transacties (en ja ik weet dat een MOT altijd dubieus is), Jamaloodin heeft een rekening openstaan voor gestolen energie, ik dacht in de orde van grote van 175.000 florin. Hakim heeft banden met terreurbeweging Hezbollah, Cooper heeft wat vreemde zaakjes gedaan met een projectontwikkelaar, need I say more ?
  Je ziet “draaien” ligt niet in mijn aard en kijk rijkhalzend uit naar dat lijste van jou.

 12. Theodora,

  Houd toch op. Zoek op: begin jaren ’90 werd er 30 miljoen naar het eiland van 60 bij12? gestuurd.
  Dit geld was echt waar; verdwenen?? 30 miljoen!!

  Toen Nederland wilde weten waar het geld was ..wilde Curacao wel even ernaar zoeken?
  Maar om te zoeken moesten Curacao een delegatie samenstellen die het geld gingen “zoeken”. Enne….of Ned. even extra geld kon sturen om dat groepje te betalen!

  Zo gingen die zaken toen..
  Dus doe niet alsof Ned daar nooit geld naartoe stuurde!

  Ned. heeft niet altijd juist geholpen.
  Maar geld is er zat naartoe gegaan. Maar naar wie?? En wie meldt daar telkens op het eiland…dat er geen geld is binnen gekomen?????? Dan weet je ook waar t geld is.!

 13. @ Nederlander. Kan je soms je eigen taal niet lezen? Ik zal het nogmaals herhalen. Misschien ben je hardleers. In de tweede kamer gaven ze negatief advies voor steun aan Curacao. Dus nu moeten ze gewoon een brief sturen naar de Curacaose regering omdat te melden. En stoppen met het gezeur. Het gaat niet goed. Doe de geldkraan dicht.

  De minister president heeft weliswaar ernaar gevraagd. Maar er stond nergens geschreven dat ze verplicht waren om alles wat in die rapport stond te doen. En als ze het niet willen doen is aan hun de keuze. Dan moet Nederland de geldkraan dichtdraaien voor Curacao. En stoppen met kontjes draaien.Stuur het geld lekker naar de Grieken. En als er nog wat overblijft investeren in de voedselbanken in Nederland. Want het gaat ook niet goed met de werkgelegenheid in Nederland. En ze hebben niet eens een “corrupte regering”(elke week hoor je gedwongen ontslagen).
  Maak je maar geen zorgen wat de Curacaoenaars zullen eten of drinken. IN de jaren 90 toen ex premier Pourier allerlei maatregelen nam en veel mensen ontsloeg maakte niemand zorgen. (Het plan van IMF en Nederland met betrekking tot de schulden). Zie rapport van premier Ys.

  Je noemt de Curacaose ministers corrupt maar zijn ze veroordeeld? Hebben ze een straflblad? Ik zal het nogmaals herhalen.
  Geen enkele ministers van de zittende regering van Curacao heeft een strafblad. KAN NEDERLAND HETZELFDE ZEGGEN VAN ZIJN HUIDIGE REGERING? Geef me eens antwoord op mijn vraag. En niet draaien.

 14. @Thodé
  Wij willen helemaal niemand verbeteren, maar wat wij niet willen is voor joker genomen te worden. Als jullie minister president aan de Rijksministerraad vraagt om hulp vraagt bij het oplossen van een intrigiteitsprobleem op Curaçao en deze Raad stemt daarmee in dan wordt daar dus gehoor aan gegeven. Als jullie minister president het niet gevraagd had was er nu niet meer aan de hand dan dat jullie met een corrupte regering opgescheept zitten en terecht heet dat Rosenmüller rapport ook “doe het zelf”, but dont play us for joker and think you can get away with that. Ta kens bo ta ?

 15. @Theodora
  Nou zit er volgens mij een heel groot verschil tusen Curaçao en Griekenland. De Grieken maken ons niet dagelijks uit voor rotte vis en nog wat van die ongein en ze hebben niet de bodybags klaar liggen om de witte Nederlanders terug naar Nederland te sturen. Gezien dit, zal het je toch niet vreemd zijn dat de witte Nederlanders zo langzamerhand de pest krijgen aan de zwarte Nederlanders of gaat dit je bevattingsvermogen te boven ?

 16. @ Charly. Het was toch de kamerleden die een negatief advies gaf voor steun. Dus als ze het niet willen geven, dan het geld lekker houden toch. Elke keer een gezeur over steun wel of niet geven. Toendertijd met premier YS hadden ze de antillen toch niks gegeven. Ys moest smeken om hulp toen Pourier door verschillende maatregelen van IMF en Nederland de economie van voornameljik Curacao liet instorten. En ja hoor het waren de ja knikkers van de PAR die toen aan de macht waren.Zelfs hun konden de Nederlanders niet overtuigen om geld over te maken voor de voormalige Antillen toendertijd. Ga het rapport lezen dan zie hoe YS zijn ongenoegen liet weten. Als Nederland geen geld wil geven dan doen ze dat niet. Het bal ligt in de schoot van de Nederlandse politici. Het ontwikkelingshulp stop immers in 2012 dus ophouden met zeuren en maakt het geld over naar de Grieken alstublieft.

  @ Ronald. Je zegt zelf “wie betaald bepaald dus als Curacao miljardenschulden van Nederland gaat betalen dan mag zij ook wat zeggen”. Ze hebben een negatief advies gegeven. Nu moeten ze een brief sturen naar de Curacaose regering om te laten weten dat er geen steun komt. En nu eens iets doen nederlandse politici. Want het blijf altijd bij praatjes bij jullie.

  Ik zou zeggen Nederland heeft probleem met de huidige regering het is de probleem van Nederland. Begin naar rutte, lucassen, brinkman, leers en zelf rosenmuller te kijken. Ze hebben allemaal ook een slecht verleden. Jullie kijken de splinter in andermans ogen en vergeet de balk in jullie gezicht.
  En trouwens de ministers en kamerleden van nederland zijn beschermt door de wet. Dus ze kunnen hoe ze ook willen creatieve boekhouding op na houden. Ze worden nooit veroordeeld. In 2002 is een wet aangenomen. Geen enkele ministers van de zittende regering van Curacao heeft een strafblad. KAN NEDERLAND HETZELFDE ZEGGEN VAN ZIJN HUIDIGE REGERING?

 17. Al die mensen die hier de uitspraak doen dat Ned. lekker het eigen geld mogen houden en besteden aan de Eurozone, hebben jullie een idee waar Curacao/ de andere voormalige Antillen dan van moet ”overleven”?als er geen ”back-up” is?

  Sommigen van de huidige regering op Curacao zijn druk doende alle overheid NV’s in handen te krijgen, dat zijn nou juist de bedrijven die geld genereren om het eiland drijvende te houden en alle ambtenaren hun salaris te betalen.
  Als straks deze bedrijven eigendom zijn van ”enkelen”, waar wil de bevolking van Curacao dan van leven?

  Zag laatste een lijst van alle commissariaten binnen die NV’s, allemaal dezelfde mensen, toevallig? waar zijn deze mensen mee bezig?
  En is het niet vreemd dat allerlei hoge ambtenaren die al jaren goed werk doen binnen de overheid langzaamaan opzij worden geschoven en worden vervangen door ”eigen” mensen?

  De gemiddelde Nederlander kon men eerder vragen naar de Antillen, Curacao en men wist 9 van de 10x weinig te vertellen. Wat ik nu verneem is dat men aardig op de hoogte is van wat er hier gebeurd en men Wakker wordt, het gaat nl over Hun portemonnee en men is het nu een beetje zat om voor ”overzee” te betalen. Zie ook de Ocupy beweging in Ned.

  Dus zou maar niet te snel schreeuwen dat ”ze maar hun eigen geld maar moeten houden” deze woorden zouden nog wel eens bewaarheid kunnen worden en DAN?

 18. Als Nederland geen financiele steun wil geven dan houden ze het geld lekker voor hun zelf. Ga maar Griekenland helpen. Die zitten in een diepe crisis. En trouwens de hele eurozone lijdt eronder.Wij als Curacaoenaars hebben door de jaren heen weinig van deze financiele steunen gemerkt. Eind jaren 90 en begin 2000 had Nederland steun beloofd en nooit nagekomen. Dit staat tenslotte in het rapport van toenmalige premier Ys. Telkens moesten ze bedelen voor steun. Er werd van alles beloofd maar nooit nagekomen door Nederland. Zelfs de OESO en het IMF had de antillen in brief laten weten dat financiele hulp nodig is om de economie van de eilanden te bevorderen. Maar wat deed Nederland? Niks. Staat allemaal in het rapport van ex premier YS van PAR.

  De ontwikkelingshulp die nederland aan Curacao geeft zal in 2012 stoppen. Wat is nou het verschil nu gelijk stoppen of na 2012 stoppen. Hou jullie geld en geef het aan de Grieken.Misschien is hun corrupte gedrag minder erg dan die van Curacao. Er wordt van alles beweerd over de Curacaose politici maar in Nederland heeft geen enkele politici een screeningo ndergaan. Er is zelf een minister en een parlamentarier met een strafblad. Maar niemand kan wat zeggen want als je hard piept dan valt de kabinet. Wat een moraal.

 19. @thode, wie betaald bepaald dus als Curacao miljardenschulden van Nederland gaat betalen dan mag zij ook wat zeggen!

  en idd begin bij jezelf en het hele volk zit dus te wachten wanneer de regering op Curacao begint met het opruimen van corrupte ministers! begin bij jezelf!

 20. @ Chola,

  Naar mijn idee is die 140.000 euro een loon wat men door een overeenkomst heeft afgesproken. Dat was voor het begin van zijn voorzitterschap al bekend. Dit is geen corruptie of wat dan ook, dus wat dat betreft is hij nog steeds integer in mijn ogen.

  Wat betreft die andere aantijgingen dat is een politieke visie die hij had en wellicht heeft bijgeschroefd gedurende zijn politieke carriere. Schotte & Co hadden volgens mij nooit een politieke visie gehad en hebben die dus nooit bij kunnen schroeven. Sterker nog hun radicale gedachten (en zelfverrijking) vindt direct plaats op het hoogste niveau.

  Het blijkt overigens wel weer dat iemand die voorliefde had (volgens jou Chola) voor Stalin in staat is een rapport te schrijven met daarin aanbevelingen voor Curacao. Het zou stom zijn als die genegeerd worden.

  Overigens links gedachten goed is o.a. meer verdienen, meer belasten…. dus Rosenmoller had er waarschijnlijk minder moeite mee als hij meer belast zou worden ;).

 21. @Chola
  Typisch PVV gewauwel.
  Vast wel eens gehoord van de rechtse zakkenvullende lobby;

  o.a.
  http://www.rtvnh.nl/nieuws/59819/Alle+projecten+met+Ton+Hooijmaijers+worden+uitvoerig+onderzocht+[met+video’s]

  alsmede

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2982760/2011/10/22/Kritische-partijleden-Te-veel-affaires-rond-VVD-ers.dhtml

  Wel bij de tijd blijven hoor, alhoewel erg moeilijk.

 22. @Kasuari
  @Chola
  Keep on dreaming, het enige wat ons nu zou moeten interesseren is hoe het verder moet met ons eiland, gaan jullie nu maar lekker verder met het bekritiseren (op jullie infantile manier) van Nederland en maak je vooral niet druk om de blamage die wij over onszelf hier op Curaçao afroepen.

 23. Dat de tweede kamer geen steun aan Curacao wil geve wisten we allang. Als het aan mij lag mag nederland met zijn geld blijven. Laat hun maar de Grieken helpen. Daar is ook een CORRUPTE BOEVENBENDE.Door hun wanbeleid zit de hele Eurozone in de crisis. En de rest van het geld als er nog wat over zal blijven, kunnen ze beter besteden voor hun eigen bevolking die naar de voedselbank moeten. Elke week hoor je ontslagen hier ontslagen daar.
  Nederland verwijt de Curacaose politici van corruptie maar naar mijn weten hebben ze geen strafblad. Is min pres Rutte wel gescreend? Hij heeft een strafblad wegens discrimineren van Somaliers. Heeft Lucassen gescreend? Hij heeft strafblad wegens seksuele intimidatie en nog veel meer. Heeft minister Leers gescreend? Hij is in Limburg afgetreden wegens wanbeleid. Heeft Hero Brinkman gescreend? Hij heeft in de kantine van nieuspoort de barman geslagen. En zelf Rosemuller is niet integer. Waar hebben jullie over? ALS JE DE WERELD WIL VERBETEREN MOET JE ALTIJD BIJ JE ZELF BEGINNEN.

 24. Van sommigen van jullie snap ik niet dat jullie uberhaubt klagen over de huidige regering.
  Jullie lijken beiden de anti-Nederlandse houding vast te willen houden. En overal complottheorieen in (willen) zien.
  Dat is mijn mening over wat ik hier telkens van een paar lees…

  Maar even mijn eigen ongezouten mening en ideeen:

  De politiek op zich? ach, die is in geen werelddeel schoon. Maar er wordt hier in Nederland wel getracht om iedereen in werk, sollicitaties en wat nog meer…met respect te behandelen, groen, geel, of bruin!! onder dezelfde regels en rechten.

  Wat de Nederlander zoal hier hoort:
  Dat Curacao de Nederlanders weg wil hebben. Ook de Curacao regering laat hun afkeur horen…Ok, jammer..maar dat Curacao dan wel geld wil hebben??
  En telkens wanneer de Ned regering GEEN steun biedt..of ermee stopt… dan doen ze dat om ze niets om de Curacaoenaar geven? Of omdat Ned. er op dat moment geen voordeel uit kan halen??

  De Ned. regering heeft nog een tegenpool:.. het eigen volk.
  De verhalen vanuit Curacao over Nederlanders komen hier ook bij de mensen in het oor.
  Wanneer Ned nu die ministers van Curacao enorm zou gaan steunen… wat denk je dat de bevolking hier dan zegt?…huh..ja, doe maar.. ik betaal er graag voor??

  -“De politiek op Curaçao is de weg kwijt”, (of is dit ..Niet waar?)
  -VVD-fractievoorzitter Stef Blok weten aan Telegraaf: “Als een land aangeeft ‘we moeten jullie niet’, dan heeft het geen enkele zin.”
  (ook soms niet waar?)

  (volgens mij wilde Ned al jaren geleden van Curacao af….maar wilde Cura niet)

  De grootste wens van de Nederlanders aan deze kant van de oceaan is dat het “gezeik” met Curacao eens stopt… Dat ze elkaar accepteren… Dat Curacao ooit een goed, gezond mooi eiland kan worden..
  Daar zal iedereen hier graag voor willen betalen. Geloof mij..
  (ok, Witte Wilders niet… 😉 )

  Aldus een halfbloed. 🙂

 25. Over boevenbende gesproken hier een geheugenfris.

  “Voormalig GroenLinks voorman Paul Rosenmöller is in opspraak geraakt omdat hij voor zijn voorzitterschap van een integratiecomissie, die binnenkort na ruim twee jaar wordt opgeheven, ruim 140.000 euro ontvangt” Bron: Telegraaf

  Op zich is 140.000 euro niet zo veel voor twee jaar werk. Maar: hij heeft gedurende die twee jaar 1 dag per week aan de commissie besteed. Dit komt neer op een vergoeding van 1346 euro per dag.

  Is dit niet dezelfde Rosenbruller die moord en brand schreeuwde, vanuit het kamp der linkse klaplopers en anarchisten, over de toenemende zelfverrijking en afnemende sociale solidariteit?

  Wederom een voorbeeld van een principeloos links stuk braaksel. Links lullen maar rechts zakken vullen. Deze man is volstrekt ongeloofwaardig

 26. Een geheugen fris:
  Voormalig partijleider Rosenmöller had een voorliefde voor communistische massamoordenaars als Stalin en Pol Pot, zoals blijkt uit het HP/De Tijd-artikel ‘van bloedrood naar GroenLinks’ maar heeft daar nooit openlijk afstand van gedaan.
  De in november 2002 afgetreden Rosenmöller was in zijn jongere jaren zes jaar lang actief lid van een extreemlinkse splintergroep die Nederland door middel van een gewapende revolutie wilde veranderen in een orthodox-communistische heilstaat. In de jaren zeventig werd Rosenmöller maoïst, ook al waren volgens HP/De Tijd toen al genoeg feiten bekend over de ‘tientallen miljoenen mensen die door toedoen van communistische dictators waren afgeslacht, doodgehongerd of doodgemarteld.’

 27. @ Wimpiri,

  NL doet waar ze zin in hebben. Nu grijpen ze niet in, omdat het volk voor deze poppenkast heeft gekozen en omdat ze weten dat Schotte alleen een grote mond heeft maar te dom is om een gevaar voor NL te vormen.

  Maar wat als dezelfde Schotte wel een direct gevaar voor NL is, dan gaan zullen ze wel ineens ingrijpen…. in beide gevallen is Schotte slecht en een gevaar voor de lokale bevolking, maar dat is voor NL geen reden om in te grijpen. NL doet het pas, als het in positieve zin gebruikt kan worden voor NL.

  Let op als er ineens weer heel veel geld naar Griekenland moet… om die aandacht af te leiden hebben ze ander nieuws nodig om het volk van Nederland te misleiden. Dan zulllen ze ineens ingrijpen…. Maw, zij zullen het nooit doen voor het volk van Curacao, maar ze doen het om hun eigen politieke doeleinden te heiligen… het heeft dus niets te maken wat er gezegd is over Nederland, wat er in het rapport heeft gestaan etc… nee nu zijn eerst de motorclubs in Nederland aan de beurt… mocht dat geen resultaat opleveren dan is er een grote kans dat Curacao ineens aangepakt gaat worden.

  Een bevolking disorienteren zorgt ervoor dat de meest merkwaardige beslissingen zonder al te veel moeite en protest doorgevoerd kunnen worden…Nederland is nu bezig met haar onderdanen te disorienteren…

 28. Meteen dicht die kraan.
  Beatrix en gevolg niet naar het eiland komen.,

 29. Las hier [zie website] de afscheidsrede van Prof. mr Jaime Saleh, die op mij grote indruk maakte en waarin hij alle actuele zaken ivan Curacao in een goed perspectief zet. Wat is goed regeren, wat is echte autonomie, en waarom willen veel goed gekwalificeerde mensen niet meer in de politiek en waarom moet Nederland zien dat de eilanden anders zijn.. Hij spreekt ook over “politiek autisme”. Dit zou verplichte literatuur moeten zijn op de middelbare scholen op Curacao.
  http://www.everyoneweb.com/DocArchives/

 30. Geen wonder dat Nederland de kraan wil dicht draaien.
  Zoals ik begrepen heb is er een ongekend grote delegatie afgereisd naar Parijs en als ik het ook goed begrepen heb zijn er enkelen eerder vertrokken en verblijven in Nederland?

  Op wiens kosten zijn deze mensen afgereisd ?en op wiens kosten verblijven zij in Parijs?
  Als de Nederlandse belasting betalers niet hadden geholpen met de schuldsanering waar had men Nu deze reis ( en ook de andere ”uitstapjes”) van kunnen betalen?
  Deze regering is continu bezig ”de Nederlanders/makamba’s af te branden, maar vergeten dat deze zelfde Nederlanders hun zuur verdiende geld hebben moeten afstaan om de boel Daar uit brand te helpen.

  Men kan niet alleen de lusten, maar niet de lasten willen hebben, als je JA zegt( dus tekent en akkoord gaat) zijn er ook plichten, dus je aan de afspraken houden anders gaat de kraan dicht.

 31. @Kasuari, laten wij ons nou eens voorstellen hoe er gereageerd zou zijn als Donner het hulpverzoek van Schotte rücksichlos had afgewezen, met als reden, jullie kunnen het toch zelf.
  Nee Schotte heeft niet alleen ons voor joker gezet maar tegelijkertijd onze escape afgesloten. Dus wie gaat er onder zijn arrogantie lijden ? Juist ja, wij. En het gekke is, dat ik Donner nu zelfs groot gelijk geef en begrip heb voor het standpunt van wit Nederland. Ik weet dat ik nu zeker op die verraderslijst van Monk kom en ter bescherming van mijn familie onder pseudoniem zal blijven reageren, want één van ons op die lijst is al één teveel.

 32. Tip 1: Nederland…heeeel snel de Rijkswet Personenvervoer invoeren. Alles gaat toch op basis van wederkerigheid??? Waarom moet een Europese Nederlander (alleen het woord is al discriminatie) een verblijfsvergunning hebben als hij/zij zich op Curacao wil vestigen??

  Tip 2:Lieve Koningin Beatrix, kom a.u.b. niet naar Curacao, laat u niet schofferen door die criminele regeerders en statenleden. Schotte laat u gewoon (vergeef u mij het woord) barsten. Hij gaat namelijk in op de uitnodiging om op 3 november, als u op Curacao zou zijn, naar Dominica te gaan om daar de 33e verjaardag van de onafhankelijkheid te vieren. Bang voor een verschrikkelijke schrobbering van u. Bij deze charlatans ontbreekt het totale respect voor ons vorstenhuis. U zou toch zeker niet met deze boeven op de foto willen staan??!!!!

  Trouwens Nederland heeft groot gelijk om de geldkraan dicht te draaien, het is toch “Nos mes por”?? Ja dat is zo, echter alleen als het betreft zakkenvullen door deze criminelen die zich regering noemen.

 33. Tuurlijk stopt de steun,nederland gaat nl niet zijn eigen bodybags financieren..

 34. Deze stap ligt in de lijn der verwachtingen, volgende stap, versnelde invoer van de Rijkswet Personenverkeer.
  Nu is er nog maar een beperkt aantal politici die hier achter staan, maar neem maar van mij aan dat dat zeer snel het overgrote deel van de TweedeKamer zal zijn. Met dank aan onze minister president Schotte die het zo nodig vond om de Rijksministerraad om hulp te vragen en daarna toen Wiels hem op het matje riep, dacht weg te komen met een gewoon “afzeggertje”. Nee dus, wij zitten nu in situatie waarin alleen de Curaçaose bevolking de dupe van wordt.
  Zou Donner het principe: “give them enough rope and they will hang themselves” aanhangen, zelf begin ik voor het ergste te vrezen. Ja nos mes por en Donner zegt, nou fijn doe het dan ook maar.

 35. en terecht. laat ze het lekker zelf uitzoeken hier, dat willen ze toch zo graag.

  we moeten eerst diep zakken om verder te komen. dank aan de mfk stemmers.

  nog twee en half jaar volhouden!

 36. @Ruud de Boer

  Schandalig allemaal. Nu is duidelijk mr, Goedgedrag aan zet. Het zal mij niet verbazen dat hij nog deze week opdracht krijgt een externe conmissie samen te stellen.
  Iedereeen die enigszins op de hooge is van het Statuut kan dit begrijpen. Curacao (was) aan zet, doet niets dus; de gouverneur en als laatste de regering in Nederland. Zo werken de zaken nu eenmaal. Heel democratisch allemaal, alleen hebben ze dat nog niet door hier.
  Wat Wilders in dit geval ermee te maken heeft is mij volstrekt onduidelijk. Grote bek a la Wiels en verder komt er niets uit. Laat ook zijn fractie openheid geven over de ‘giften’, evenals de SGP, VVD en CDA. M.i. stinken ze allemaal. Uiteindelijk wordt er 27 miljoen euro door de Ned. staat (belastingbetaler) betaald aan politieke partijen.

  En ja van Rijn zal tot het uiterste alles blijven verdedigen. Want laten we nou wel wezen het levert flink geld op (belastingbetaler) en het staat zo leuk op je CV. Scrupules kennen dit soort figuren niet.

 37. @ Ruud de Boer @

  Je heb gelijk maar ik wist niet dat Eindhoven 62 KM lang is en 14 KM breed is ?????
  En ik heb nog een vraag waar woon je nu ?

 38. En alsof de regering voor iedereen praat…. Nederland is nu alweer bezig om zich in allerlei situaties te praten om geen hulp goed te praten.

  Los gezien van Nederland… dit is wel te danken aan Schotte & Co…

  Het is aan het volk, en ik hoop dat er snel nieuwe verkiezingen komen die een beleid opsteld zonder enige hulp van Nederland en dat ze uiteindelijk voor volledige onafhankelijkheid gaan zodra de politieke situatie dat toelaat. Want Nederland is gewoon een hypocriete bende..

 39. Dit was te verwachtten natuurlijk dat men zo zou reageren…

 40. Wat een lafbekken, die Nederlandse politici. Dat een groot land als Nederland zich door Curacao, met de omvang van een paar buitenwijken van Eindhoven, laat ringeloren is schandalig. Eens te meer gezien de corrupte bende die de politiek op het eiland is. Jammer dat Wilders niet mee was, die durft dit zootje ongeregeld wel op hun plaats te zetten.

  Ik heb de buik vol van Schotte, die slijmjurk van een prive fotograaf en vooral golddigger Stella van Rijn, die de intelligentie heeft om alle spelletjes van Schotte te doorzien maar als een slaaf achter hem aanloopt. Walgelijk.