• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Philip Maaskant een stuk van de Raad van Advies.

In haar advies van 23 september over de landsverordening Landsbelastingen is de RVA zeer kritisch over de werkwijze van de regering.  De regering stelt bijvoorbeeld dat de financiële consequenties van deze wetswijzigingen nihil zijn. Maar volgens de RVA moet de regering –om dat vast te stellen- eerst advies vragen aan de Sectordirecteur Financieel beleid en Begrotingsbeheer van het Ministerie van Financiën. De RVA wijst de regering terecht omdat men de eigen regels niet volgt, en wel vooral artikel 2 van het Landsbesluit versterking Budgetdiscipline Land, waar dat wordt vermeld.

Verder is men in diplomatieke termen boos omdat de regering bij de laatste wijziging had gemeld dat er alleen taalkundige correcties waren aangebracht. De Raad constateert echter, dat naast wijzigingen van taalkundige en wetstechnische aard ook wijzigingen van inhoudelijke aard bevat. Men voelt zich kennelijk in de maling genomen. Men adviseert verder om het een beetje leesbaar te maken, zodat we het allemaal kunnen begrijpen.,, oeps..

Bron: http://www.raadvanadvies.an/eid/5727

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

3 reacties op “Ingezonden: Raad van Advies kritisch”

 1. Onze huidige regering heeft psychologisch onderzoek naar de bevolking laten doen (komt ook uit Mein Kampf). Er is in dit onderzoek rekening mee gehouden dat er geen alcohol in het spel wordt gebracht. De resultaten “met alcohol” zijn bekend, o.a. 29 Mei 1969, gele sterren protest WTC, aanval op witte Nederlanders Nieuwstraat.
  Maar zonder alcohol zijn ze niet van hun plaats te branden, ni por nada zeggen we dan. Onze regering, dit wetend, gaat gewoon zijn gang en onze enige kans blijft dus de verkiezingen, over nu drie jaar. Hiermee wil ik niet zeggen dat wij ons maar naar de slachtbank moeten laten leiden, wij moeten kritisch blijven en hun laten zien dat wij hun pindegadas zien en onthouden.
  Mijn theorie gaat mank als wij voor die tijd in een “onafhankelijkheid” terechtkomen en ja dan is Leiden in last.

 2. Hoe lang zal de bevolking dit regering zijn ondemocratie gedrag . Deze houding is heel slecht voor eiland .

 3. We zijn toch niet echt verbaasd over wat geklungel op papier en het omzeilen van wat regels, dat is toch immers de signatuur van deze regering; zie de diverse onthullingen …