• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Donkere wolken schuiven vandaag over het eiland en de komende 27 uur lijkt het weerbeeld niet veel op te klaren. “We moeten de hele dag rekening houden met buien”, laat Pedzi Girigorie van de Meteorologische Dienst weten. “Op zee kunnen tijdens de buien zelfs golven ontstaan van wel twee meter.”

Het onstuimige weer heeft deze dagen niets te maken met een orkaan of depressie in de buurt. “Het komt door de vochtigheid van de laatste dagen, hierdoor worden de buien opgebouwd. Momenteel hangen er wolken boven het oostelijke deel van het eiland, deze veroorzaken onweer.”

Oppassen
De Meteorologische Dienst waarschuwt uit de buurt van zee te blijven, maar ook aan land zouden problemen kunnen ontstaan. “We moeten rekening houden met veel regen. Doordat er weinig wind is, blijven de wolken erg lang op dezelfde plek hangen en kan er plaatselijk dus erg veel regen vallen.”

13 reacties op “Nat weekend op komst”

 1. @ Willem,

  Wie geeft toestemming om te bouwen… nee inderdaad niet de regen, maar wel de regering!
  En bij elk bouwproject moet een goede riolering komen, maar daar doen ze niet aan. Ze willen gewoon zelf geld verdienen door steekpenningen aan te nemen etc.

  De regering doet geen flikker, terwijl water management een goede reden zou moeten zijn om met Nederland te praten… als je niet met de regering wilt praten, praat dan met particuliere bedrijven.. maar ja dan houden ze minder geld voor hun zelf over om in hun eigen zak te steken.

 2. BIESHEUVEL, NIEUWE HAVEN & SALINJA FLOODING!!!

  Kan die fokkop regering echt niets goeds doen???

 3. Ja maar de desbetreffende minister heeft iets gedaan aan de infra op Curaçao????
  Hij heeft een ijzeren pijp geplaatst met stuk hout aan de boven kant met daarop “Bushalte”,
  ergens op een stuk grond in Piskadera. Kosten 6.000.000 ?????????
  Dit alles zal moeten leiden tot een hoger aantal toeristen die de BUS gebruiken.
  Terwijl ze in Salinja met kano’s moeten kanoën.

 4. kan wateroverlast verweten worden aan de huidige regering?
  bijna 2 jaar woonachtig op dit mooie eiland, en worden de problemen niet veroorzaakt doordat alles wordt volgebouwd?
  Daardoor kan overtollig water alleen nog naar de laagstgelegen plekken. welke regering kan de natuur tegenhouden?
  Respect voor hoe de bewoners van het eiland er hier mee omgaan, als het misgaat, daar zouden ze in nederland nog veel van kunnen leren!

 5. @luka, hoe langer wil je hebben dan 1 jaar?? maarja als je alleen in het buitenland zit.. hoe langer wil je time out hebben? 10 jaar?

 6. Oke, ik ben geen fan van deze regering om zo maar te zeggen.
  Maar mensen hiervoor is toch gewoon de uitvoerende dienst verantwoordelijk, dus DOW.
  Daar is men toch gewoon incompetent. Al 50 jaar, of pas 50 jaar zoals ik verbeterd werd door een lieve Antilliaanse, sorry Curacaose, dame………..

 7. @Luka; ze werken al een jaar aan sommige wegen. Zoals de Safierweg bij de Caboverdeweg. Verleden jaar oktober begonnen de weg te verbeteren en goede riool aan te leggen. Medio juni was men vertrokken. De weg half klaar en vandaag onbegaanbaar omdat het een rivier is geworden.
  WAT WEG VERBETERING

 8. Dan is het maar goed dat alle rooien weer schoon zijn…….. hhhmmmmm!!!!!!

  Bewoners van Salinja… is de regering niet aansprakelijk te stellen vanwege dit wanbeleid/grove nalatigheid???
  Probeer eens een goede advocaat.

 9. Waardeloze regering en juist zij die op hen hebben gestemd (alhoewel niet de verkiezingen gewonnen) hebben het zwaar te verduren. Zuchtz, zucht, zucht.

  Hebben jullie de pas verniuewde Gosieweg gezien? Vanochtend helemaal onder water. Wow. Hopi fastioso.

 10. Luka, ik begrijp dat je op het mooie gladde koppie hebt gestemd.
  en omdat hij van die mooie bruine ogen heeft.
  En dat je koste wat kost in hem blijft geloven.
  maar volg je wel het nieuws? lees je kranten? zie je het eiland niet afbrokklen?

 11. @ Boies,

  Salinja liep jaren onder, geen enkele regering had wat aangedaan. Waarom nu deze regering pas zit word dit hun verweten????
  Als ze elke dag hun positie moeten verdedigen en verweer moeten geven aan wat zij elke dag verkeerd doen en geen enkele dag iets goed doet, zullen ze denk ik geen tijd over houden om daadwerkelijk hun werkzaamheden te verrichten. En wat betreft rondreizen, vrienden posities gunnen is hier niks mee. Als ze maar de wekzaamheden verrichten die gedaan moeten worden. Misschien hebben ze wel de benodigde papieren om deze posities te bezetten en werden ze dit niet gegund om wat voor reden dan ook. Hebben ze nu van deze kans gebruik maken om dit te doen.
  Het eerste wat ik tegen dhr Schotte zei toen ik hem via mail feliciteerde met het behalen van zijn positie was, denk erom doe je best want ALL EYES IS ON YOU. Nou ik hoefde geen waarzegster te zijn om dit aan te zien komen. Hopelijk word hun even ‘time out’ gegund om toch nog even de rooien te legen en de wegen te herstellen zodat u er geen last meer van hebben.

 12. Eerste serie buien en we kunnen weer de noodtoestand afkondigen.
  Stelletje klaplopers van de regering jullie hebben een jaar de tijd gehad maatregelen te nemen voor verbetering infrastructuur! NADA gedaan, ja reisjes naar places all over the world!
  OPZOUTEN – BAI KAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Salinja loopt al weer onder. De regering heeft na Thomas werkelijk niets gedaan aan de wegen en de rooien.. alleen maar zakkenvullen en vriendjes op plekjes plaatsen en de hele wereld rondreizen.. en dat het volk dit pikt…