• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Prinses Maxima zal het gebouw van het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Jeugdzorg & Gezinsvoogdij Caribisch Nederland op 31 oktober openen. Prinses Maxima zal vooraf  geïnformeerd worden over de dienstverlening van de werkzaamheden van het centrum.

Na afloop van het bezoek zal het gebouw opengesteld worden voor publiek, voor wie de medewerkers een rondleiding zullen verzorgen. Het Sentro Hubentut i Famia is een voorziening voor alle ouders en opvoeders waar zij terecht kunnen met hun vragen over de opvoeding en gezondheid van hun kinderen van nul tot negentien jaar.

Preventief

Het centrum werkt preventief en helpt problemen met opgroeien en opvoeden te voorkomen. Het vormt het laatste onderdeel van het totaalplan om de jeugdvoorzieningen op de drie eilanden van Caribisch Nederland te verbeteren, waaraan kwartiermaker Marga Drewes van VWS/Jeugd en Gezin vanaf 2009 heeft gewerkt. Het ging daarbij zowel om preventie als om jeugdzorg en jeugdbescherming.

Samengevoegd
Het Centrum voor Jeugd en Gezin is niet totaal nieuw op Bonaire, want de organisaties die het centrum geen bemannen zijn bestaande organisaties als Boneriaanse Jeugdzorg, Porta Habri, Sebiki en de jeugdgezondheidszorg van Mariadal. Zij gaan samen in een gebouw, maar ook samen een aanbod leveren van opvoedingsondersteuning en de jeugdgezondheidszorg voor kinderen tot negentien jaar.

www.versgeperst.com