• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers heeft woensdag ingestemd met de invoering van commissie voor de nieuwe ‘Makutu Básiko’ (basismand levensmiddelen). Hakim heeft een commissie ingesteld om te verzekeren dat de basismand evenwichtig, gezond en betaalbaar is en blijft.

De ‘Makutu Básiko’ bestaat uit een aantal producten waarvan de maximumprijs worden bepaald door de overheid. Het hoofddoel van de ‘Makutu Basiko’ is om de toegankelijkheid tot deze producten te vergroten door ze tegen een betaalbare prijs aan te bieden aan de gemeenschap.

Controles
“Eén van de voornaamste taken van de regering is om alle producten, diensten en tarieven te controleren, die door de regering zijn vastgesteld. Dit om een gerichte en gebalanceerde economie te kunnen garanderen”, aldus Hakim. “Het gaat hier onder andere om controles op maximum prijzen, producten uit de ‘makutu basiko’, economische vergunningen en bus- en taxitarieven.”

Gereed
De uitgebreide ‘Makutu Básiko’ is volgens het ministerie van Economische Ontwikkeling bijna gereed voor invoering. Om de laatste details uit te werken, heeft minister Hakim de commissie ingesteld voordat de basismand wordt ingevoerd. Zo zal de commissie moeten bepalen welk soort van een bepaald product wordt opgenomen in de ‘makutu’.

Evalueren
De commissie zal het verschil in prijzen van de voedingswaren evalueren, zodat de producten op de lijst betaalbaar blijven. Ook zullen zij de producten elke zes maanden evalueren en de ontwikkelingen op de markt volgen, die met de basismand te maken hebben. Eén van de belangrijkste taken is dat de commissie criteria zal opstellen om diversificatie van de producten in de ‘Makutu Básiko’ te garanderen.

Minimum inkomen
Hakim heeft dit besluit genomen met oog op de inwoners met een minimum inkomen. “Dit deel van onze bevolking heeft constant problemen met de prijsschommelingen, wat als gevolg heeft dat het voor hen elke dag steeds moeilijker wordt om zelfs de belangrijkste levensbehoefte, etenswaren, te kopen. Onze regering wil dat gezonde voeding toegankelijk is voor iedereen”, aldus de minister.

3 reacties op “Invoering commissie ‘Makutu Básiko’”

 1. […] Invoering commissie 'Makutu Básiko' Onze regering wil dat gezonde voeding toegankelijk is voor iedereen”, aldus de minister. voedingsmiddelen Versgeperst producten NIEUWS Minister Hakim Makutu Basiko economische ontwikkeling Curaçao Nasser el Hakim. Read more on Versgeperst.com […]

 2. […] Gezonde Voeding Tweet Invoering commissie dr frank dieet 'Makutu Básiko' Onze regering wil dat gezonde voeding toegankelijk is voor iedereen”, aldus de minister. voedingsmiddelen Versgeperst producten NIEUWS Minister Hakim Makutu Basiko economische ontwikkeling Curaçao Nasser el Hakim. Read more on Versgeperst.com […]

 3. Werkelijk onbegrijpelijk dat we hier nog geen commissie voor hadden……….

  Je zal je ambtenaren maar niet zo’n klusje durven toevertrouwen.
  Is waarschijnlijk weer tijdrekken om pas met de nieuwe cijfers te komen nadat de stijging van de OB achter de rug is en dus niet meegenomen hoeft te worden in de aanstaande nulmeting.