• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van JustitieCURAÇAO – De politievakbonden zijn boos op minister Elmer Wilsoe (Justitie). De minister wil namelijk de toelagen voor onder meer overuren en avonddiensten deels afschaffen. De minister heeft de vakbonden NAPB, SAP en Abvo in een brief geïnformeerd dat agenten 40 cent per uur voor avonddiensten gaan krijgen.

Volgens Wilsoe is er nu sprake van illegale hoge toelagen en zegt dat deze kosten onder andere de oorzaak zijn van de schulden van de Nederlandse Antillen de afgelopen jaren.

Kosten
Volgens vakbondsleider Ronaldo Abrahams NAPB hebben de vakbonden een brief teruggestuurd naar Wilsoe dat zij niet akkoord gaat, meldt Antilliaans Dagblad. “Volgens de minister zouden de kosten voor de avonddiensten in de dertig miljoen gulden lopen. Ik heb berekeningen die tonen dat deze veel minder kosten. Minder dan één miljoen”, aldus Abrahams tegenover de krant.

Preventie
Wilsoe zegt dat de vakbonden welkom zijn om de plannen met hem te bespreken. “Maar het is ondenkbaar dat er niet zal worden gekort”, benadrukt de minister. Volgens Wilsoe nemen de gevangenis en de politie een grote hap uit het budget van Justitie, dat hij liever besteedt aan preventie.

7 reacties op “Brief Wilsoe valt verkeerd”

 1. Wel de iegen toelages en dagvergoedingen buiten proportioneel verhogen en de dienders in de kou laten staan.
  Maar ja, had je iets anders van deze zakkenvullers verwacht… Het moet uit de lengte of uit de breedte, dan maar bij de politie weggehaald, erg makkelijke oplossing en de criminelen hebben (weer) vrijspel.

 2. Regeren bij decreet, dat doen chavez en andere dictators immers ook. Vele volken weten inmiddels beter en pikken dit niet. Kijk maar naar irak, libie en syrie. Het volk van curacao moet echter nog veel leren.

 3. Dit is dus de manier van onderhandelen? Kom op Wilsoe ga eerst om de tafel zitten met de vakbonden. Goede verstandhouding opbouwen is ook een kunst!

 4. @ Beer, waarschijnlijk heeft hij het niet eens zelf geschreven.

 5. Hij kan schrijven……….

 6. Nou wordt ie helemaal mooi, de schuldenlast van Curaçao wordt veroorzaakt door de hoge salariskosten van de politie agenten. Wat zou Kadé zeggen van een “reisstop” van zijn collega ministers en als ik nog even doorga zou ik nog legio geldverspillarijen kunnen noemen. Bijvoorbeeld een scretaresse generaal van Algemene zaken, getting my point ?

 7. Hoe dom is deze man?
  Dit is een vrijwaring voor iedere crimineel, nog minder politie op straat…… (nog) minder bewaking bij de gevangenis…….en wat er overblijft is een nog corrupter politie corps!!!!!!
  Goed bedacht!!!! mag hopen dat de criminelen deze debiel als eerste beroven met genoeg geweld dat hij het nog net kan na vertellen!!!