• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper (Vervoer) hield gisteren een toespraak ter gelegenheid van de Internationale dag van Luchtverkeersleiders. “Ik wil een eerbetoon doen aan allen die verantwoordelijk zijn voor de controle van het luchtverkeer van Curaçao en Bonaire.”

“De luchtvaartindustrie speelt een grote rol in de wereldeconomie en groeit bovendien het snelst in de wereld. Daarom wil ik een eerbetoon doen aan diegenen die bijdragen aan de ontwikkeling van de luchtvaartwereld”, vertelt de minister.

Economie
“Veel landen zijn afhankelijk van de luchtvaart om de groei van hun economie te behouden en te stimuleren en om een bijdrage te bieden van essentiële diensten aan hun gemeenschap. Zonder het niveau van luchtvaart die Curaçao kent, zou de ontwikkeling beperkt zijn”, aldus Cooper.

Luchtverkeersleider
“Veel mensen staan niet stil bij het belang van het beroep van luchtverkeersleider. Vanaf het opstijgen van een vliegtuig, met passagier of vracht aan boord, begeleidt een luchtverkeersleider het vliegtuig”, benadrukt Cooper.  Ook legde de minister uit dat zonder hen geen enkel vliegtuig zou kunnen opstijgen. Passagiers zouden hun bestemming niet bereiken en er zou geen vracht kunnen worden vervoerd. Zonder een luchtverkeersleider zou de luchtvaart compleet tot een stop komen en dat zou een stop van de economie betekenen.

 

2 reacties op “Dag van de Luchtverkeersleiders”

  1. Om een vliegtuig te laten opstijgen is niet per saldo een verkeersleider nodig, Defensie heeft de mogelijkheid omdeze te bypassen om zo te zeggen. Tevens zijn de lucht bewegingen boven en rondt curacao en bonaire niet schokkend of veel. Vliegtuigen op hoogte hebben max 4keer of 5 keer de verkeersleiding nodig.

    Wel is het zo dat met apparatuur (wat ouder) en de werkdruk (arbeidsomstandigheden) deze mensen in een positief dag licht gezet mogen worden.

  2. Het zou Dhr.Cooper sieren als hij iets minder hypocriet zou omgaan met dit soort dagen. De luchtverkeersleiders van ons eiland, staan te springen om meer ondersteuning, vanwege een enorme onderbezetting die al jaren gaande is. Onze luchtverkeersleiders verdienen zeker een pluim voor de wijze waarop ze zich toch staande weten te houden, onder de enorme druk en de waardeloze werkwijze van deze minister. Het is goed dat Dhr. Cooper op deze dag benadrukt dat de luchtverkeersleiding onmisbaar is. Nu nog actie graag!