• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de Libische leider Muammar Kaddafi zijn ook zijn zonen Saif al-Islam en Mutassim gedood. Dat meldt de Libische staatstelevisie. Hun lichamen zouden naar het ziekenhuis van de westelijke stad Misurata zijn gebracht. Ook het stoffelijk overschot van hun vader is in Misurata.

Saif al-Islam werd net als zijn vader gezocht door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, dat hem wilde berechten voor misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

Interpol
Saif al-Islam trad sinds de opstanden tegen het oude regime van Libië in februari begonnen, regelmatig op als woordvoerder van zijn vader. Jarenlang gold de tweede zoon van de kolonel als diens opvolger. Interpol en het Internationaal Strafhof (ICC) riepen vandaag Saif al-Islam Kaddafi op om zich ”in het belang van de gerechtigheid” zo snel mogelijk over te geven. Dat staat in een verklaring van beide organisaties.

5 reacties op “Zonen Kaddafi ook gedood”

 1. Beste allemaal,

  Of Kaddhafi nou goed of slecht was, wat Bart denk ik duidelijk probeert te maken is dat het Westen over andermans ruggen weer geld probeert te verdienen.
  We hebben het over Libie, maar waarom doen ze (NAVO) niks in Syrie dan?

  Ga er maar vanuit dat de contracten al getekend waren voor multinationals om in Libie geld te verdienen voordat de opstand begonnen was.

  Dat het volk in Libie dit wilt, geloof ik ook maar ik geloof ook dat er mensen waren die onder zijn bewind goed konden leven, zonder met hem zaken te doen (bron: NOS journalist). We moeten niet vergeten dat die man 42 jaar aan de macht is geweest en het gaat erbij mij niet in om ineens na 42 jaar in opstand te komen, terwijl de situatie niet heel veel anders is (vermoed ik).

  Ik meen oprecht dat het volk in Libie in vrijheid kan leven op hun manier (wie zijn wij om hen te zeggen hoe ze moeten leven). Maar de strijd gaat nu pas echt beginnen, het is een land met veel verschillende stammen en Kaddhafi kon die eenheid wel garanderen op zijn (wellicht in westerse ogen slechte) manier. Dus ik hoop dat het goed gaat komen…

 2. @Bart Je gaat ons toch niet vertellen dat je voorstander bent van dit soort typische alleen heersers. Venezuela is vlakbij hoor. Je kunt zo verhuizen. Of stem anders maar voor Wiels, dan krijgen we hier straks ook zo’n regiem. De enige reden waarom dit soort types zorgen voor scholing en zogenaamde verdeling van inkomsten is om zelf in het zadel te blijven zitten. Niet omdat ze zo’n groot hart hebben voor de medemens.
  Je hebt gelijk dat een land met meerdere volkstammen lastig een wederopbouw bemoeilijkt (zie Irak) en dat de VS fllink geld gaat verdienen aan de olie, maar dat keurt zo’n regiem nog niet goed.

 3. @ Bart: wat een aperte nonsens. Het volk is in opstand gekomen tegen een meedogenloze dictator. Daar heeft het Westen helemaal niets mee te maken.
  Dat de NAVO ingreep werd ingegeven door de schending van de mensenrechten door dit rapalje van de Gadaffi clan.
  Ik denk dat de Libiërs mans genoeg zijn (mede door het “genoten onderwijs”?) om voor zichzelf te zorgen, ook zonder de Gadaffi’s. En als dat moet met de steun van het Westen, so be it!

 4. Schitterende beelden en berichten. De walgelijke dictator en massamoordenaar is dood. Daar kan niemand op tegen zijn tenzij je een complete debiel bent.

 5. Walgelijke vertoning, de NATO die anderen van moorden beschuldigen doden zelf andere burgers naar willekeur. De media doet de rest. Libya zal zich in een totale anarchie storten. Misschien halen ze de verkeizingen in november geeneens en dan nog de grondwet veranderen naar democratische normen terwijl de sharia daar anders over denkt. Wijlen Ghadaffi hield en bond Libya aan elkaar en zorgde voor scholing en ontwikkeling met de inkomsten van de olievelden. Deze winsten wenst het westen nu gedeeld te zien en heropbouw dan mogen de overgebleven splintergroeperingen zelf bekostigen en uitvoeren.