• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De fractievoorzitters hebben volgens de voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet een ‘openhartig en constructief gesprek’ gehad met premier Gerrit Schotte. Over de inhoud van het gesprek laat Verbeet echter niets los.

Het rapport van commissie Rosenmöller is één van de gespreksonderwerpen geweest. Rosenmöller beveelt in het rapport aan om verder onderzoek te doen naar de integriteit van enkele ministers. De Staten heeft het rapport echter verworpen.

Transparant
Ondanks de positieve reactie van Verbeet naar buiten toe, denkt fractievoorzitter Stef Blok (VVD) er anders over. Blok vindt dat het kabinet Schotte niet bereid is om transparant te zijn over de screening, waarin Schotte en enkele andere ministers worden beschuldigd van corruptie. Maar de Tweede Kamer leden voelen er tot nu toe niets voor om bestuurlijk in te grijpen op Curaçao. De Nederlandse delegatie heeft er bij de regering wel op aangedrongen om de aanbevelingen uit het rapport ten harte te nemen.

7 reacties op “‘Openhartig gesprek met Schotte’”

 1. Sorry maar iedereen wist dat Schotte zijn middelbare school niet heeft afgemaakt en dat Wiels een sociaal werker is. Wiels heeft het nog slim gedaan door niet zelf Minister te worden * Wiels weet zijn kwaliteiten! Schotte had beter fractievoorzitter kunnen zijn en de gestudeerde YDK op z’n plek moeten zetten.

 2. @Paul,

  weer zo een PVV reactie van jou…? je zal ook je frustraties moeten uiten….
  Ik denk niet dat de Curacaoenaars op Schotte hebben gestemd, dom zijn.
  Hooguit omdat ze dom gehouden zijn door de vorige regeringen.
  Als je hier in de politiek zit moet je gedurende de verkiezingstijd heel veel beloven.
  want de mensen die al eeuwen domgehouden zijn, blijken erg goedgelovig te zijn.
  Daarom zullen deze corrupte politici het papiaments aanprijzen en ophemelen.
  want een volk dat alleen papiamentu spreekt,
  kan geen boek lezen geen internet volgen, geen cursus doen…..
  kortom de politiek is al jaren, heel goed bezig met het volk dom houden…
  maar dat is toch anders dan dom zijn…..

 3. Schotte is het levende bewijs van het totale gebrek aan intelligentie van de Curacaoenaar, die via de stembus deze tuinkabouter met de diplomas van een vuilnisman heeft gekozen.

 4. Openhartig??? Dan is het rapport van Rosenmoller zeker niet besproken ha ha ha.

 5. Kortom Nederland gaat weer over naar het “pappen en nathouden” beleid. De koningin heeft meer ballen en zal op een ander toontje praten met dhr. Schotte in november.

 6. Het zal wel een openhartige Nederlandse monoloog zijn geweest. Denk dat er straks steeds meer “gelekte” informatie komt over Schotte en andere ministers. Touw wordt gewoon langzaam strak getrokken. Maar afstaan van macht is moeilijk. Ghadaffi kon het ook niet. Macht werkt verslavend, je krijgt er veel “vrienden” door….

 7. Openhartig en schotte…Las laatst wat mededelinegn van vertrouwelijke aard en daar in werd hij heel anders omschreven, en hij bestrijdt het niet en wil het niet uitgezocht hebben…