• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voorzitter en de fractievoorzitters hebben gisteren een bezoek gebracht aan Hr.Ms. Van Amstel. Tijdens de overtocht van Curaçao naar Aruba lieten de Kamerleden zich aan boord van het marineschip informeren over de Defensie en de Kustwacht in het Caribisch gebied.

De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, tevens Directeur Kustwacht Caribisch gebied, generaal Dick Swijgman, ontving samen met de commandant van Hr.Ms. Van Amstel, kapitein-luitenant-ter-zee Hans Verbeek, het gezelschap aan boord van de Van Amstel, die dienst doet als stationsschip in de West.

Briefing
De voorzitter en de fractievoorzitters kregen een uitgebreide briefing over de operatiewijzen van de marine en kustwacht. Gesproken werd over de taken en verantwoordelijkheden, zoals het bestrijden van drugstransporten en mensensmokkel en –handel op zee. Ook werd ingezoomd op de dienstverlenende taken op het gebied van hulpverlening (search and rescue) en rampenbestrijding.

Demonstratie
Speciale aandacht ging uit naar de Curaçaose Militie en de recent opgerichte sociaal vormende dienstplicht op Curaçao en het vergelijkbare Sociale Vormings Traject op Aruba. Tijdens de overtocht verzorgden Hr.Ms. Pelikaan, samen met het gecombineerde boardingteam – bestaande uit bemanningsleden van de kustwacht en Hr.Ms. Van Amstel – de Lynx helikopter, AS 355 Kustwachthelikopter en het maritieme patrouillevliegtuig DASH 8, een demonstratie.

www.versgeperst.com