• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De milieuraad heeft vandaag de dag van boom planten georganiseerd. Op vijf scholen worden bomen geplant. Op het Kolegio profèsor dòkter Alejandro ‘Jandie’ Paula (KAP) waar tevens ook de officiële opening plaatsvond, is vanochtend de eerste boom geplant.

Deze week staat in het teken van de natuur en het milieu en ligt de focus op bescherming van bossen en groene gebieden. De voorzitter van de Milieuraad, Gladys van Dal, heeft vanochtend een toespraak gehouden voor leerlingen van KAP.

Zuurstof
Van Dal legde de leerlingen uit wat de waarde is boomplantdag en dat zij zich daarvan bewust worden. Zij vroeg de leerlingen waarom bomen belangrijk zijn waarop een leerling antwoordde’; “bomen zorgen voor zuurstof.” Minister Jacinta Constancia (Natuur en Milieu) zou bij de opening aanwezig zijn maar was vertraagd.

Toneelstuk
De leerlingen hadden speciaal voor deze dag ook het één en ander voorbereid. Er werd een toneelstukje opgevoerd en een aantal leerlingen hield een presentatie over het milieu. Zij vertelde wat milieuvervuiling kan veroorzaken en legde uit wat recycling is. Na het officiële gedeelte is de eerste boom geplant onder begeleiding van de Curaçaose Militie.

Eerste boom geboren
Een leerling van de school mocht als eerste een begin maken om de boom te planten. De voorzitter van de milieuraad hielp ook een handje mee. De milieuraad gaat vandaag ook bomen planten op de Amila Domino school, Goslinga school, St. Jozef VSBO en als laatst de St.Paulus VSBO.

3 reacties op “Scholieren planten eerste boom”

  1. Trots op mijn moeder die zich al jaren en op zo’n hoge leeftijd optimaal inzet voor haar eiland en het behoud van de schoonheid d.m.v het planten van bomen. Hoop dat ze nog veel mensen kan stimuleren dit initiatief in stand te houden.

  2. planten is een ding, maar water geven en verzorgen is iets anders.
    op curacao wordt altijd een heleboel opgezet en bedacht, maar onderhoud dat doen we niet.

  3. Deze activiteiten in de week dat wij aandacht geven aan natuur en milieu zijn bijzonder positief, doch is het aan te raden dat de regering deze activiteiten gedurende het hele jaar stimuleren.