• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De fractievoorzitters zijn op Curaçao en daar maakte de Wereldomroep gelijk gebruik van om voor deze Tweede Kamerleden en de pers van Curaçao gisteravond een netwerkborrel te organiseren. De Nederlandse delegatie werd na het debat in de Staten meteen naar de borrel gebracht.

De Nederlandse delegatie kreeg aan het begin van de avond een fotoboek uitgereikt gemaakt door fotografe Bea Moedt.

Informeel
Een aantal fractievoorzitters gaven aan dat ze ondanks hun drukke schema van het verkorte werkbezoek aan de eilanden toch tijd hadden om de berg op Saba te beklimmen. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei daarentegen op elk vrij moment liever zijn pak uit te doen en in zee te springen. Maar tijdens de informele borrel werden ook serieuze onderwerpen besproken.

Rosenmöller
Zo kwam ook het onderwerp rapport Rosenmöller ter sprake, maar de politici waren veel voorzichtiger met het onderwerp politiek op Curaçao dan over de situatie op Saba. “De gezondheidszorg op Saba laat erg te wensen over. Daar moet nog veel gebeuren, de huidige situatie daar kan echt niet”, aldus PVDA-fractievoorzitter Job Cohen.

Doe het zelf

Cohen was minder stellig over de situatie op Curaçao. Over de commotie rondom het rapport van Rosenmöller hield de fractievoorzitter zijn handen omhoog en zei dat Curaçao het zelf moet aanpakken. “Daarom heet het rapport ook Doe het Zelf. Maar mijn dwingend advies is wel om de aanbevelingen in het rapport ter harte te nemen.”

Gemoedelijk
Over het debat in de Staten eerder die dag, dat ging over de relatie tussen Nederland en Curaçao, zegt SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij dat het er redelijk gemoedelijk aan toe ging. “Er zijn wel harde woorden gevallen, maar ik had de sfeer grimmiger verwacht. Dat viel mee.” Veel tijd om te borrelen hadden de fractievoorzitters niet, aangezien zij later op de avond nog een afspraak hadden met de vertegenwoordiger Gerard van der Wulp. Vandaag houden de fractievoorzitters besprekingen bij Fort Amsterdam.

Foto’s door Ramsay Soemanta en Bea Moedt

4 reacties op “Borrelen met de fractievoorzitters”

 1. […] genuttigd en voor de bijbehorende foto’s verwijzen wij u graag naar onze collega’s van VERSGEPERST   U kunt het dan allemaal nog eens op uw gemak doorkijken vanuit uw herfstvakantieverblijf, want […]

 2. Ze hebben de memo allang gelezen. Nederland heeft geen zin om weer de boeman te spelen als het mis gaat op Curacao! Curacao mag het lekker zelf uitzoeken!

 3. Misschien moet men de memo eens gaan lezen van de Veiligheidsdienst over dat zooitje corrupte ministers.

  http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00909/Onderzoek_909857a.PDF

  En dan nog denken dat die criminelen het zelf wel zullen oppakken dat is toch te belachelijk voor woorden!

 4. mooi foto’s Ramsay, en gelijk kwaliteits verschil te zien tussen de pro en de semi pro. Dit is mijn mening als pro….