• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn vrees over onze dieren.

Wie beschermen onze dieren? Deze vraag stelde ik aan Stichting Dierenbescherming Curaçao. Het antwoord van een bestuurslid was, ik citeer: “Wij hebben de keuze moeten maken om ons te beperken, met onze kleine organisatie, wij willen wat we doen, goed doen. Wij hebben de kennis en de mogelijkheden niet om ons te richten op alle dieren, en wij weten dat er verschillende organisaties actief zijn zoals Reef Care en Amigoe di Terra die opkomen voor de belangen van andere dieren en die weer minder doen voor de honden en poezen.”

Ja, u leest het goed. Stichting Dierenbescherming Curaçao is niet in staat om onze geiten, schapen, koeien, paarden, leguanen, hertjes, parkieten enzovoorts te beschermen! Onze speciale agenten gaan dus niet achter het dierenleed aan, ze gaan niet verder dan honden en katten! Alle andere dieren op Curaçao kunnen onbeperkt gemarteld worden, want de organisatie die altijd gestaan heeft voor het beschermen van alle dieren, wat zelfs in hun eigen statuten staat en wat de naam zegt, is een doodgewone honden en katten club geworden! Buiten de subsidie die zij jaarlijks krijgen om dieren te beschermen en het geld wat binnen komt als zijnde voor Stichting Dierenbescherming komt dus niet verder dan wat honden en katten te op te nemen tot rotonde Zegu! Tenminste, als ik dit, kennelijk zeer belangrijk, bestuurslid mag geloven.

Maar wat dan die internationale organisaties ter bescherming van ALLE dieren die dan aan deze stichting zijn verbonden? Zijn zij ook allemaal honden en kattenclubjes geworden? Gelukkig zijn er wat privé clubjes en personen als Team Care die in ieder geval het leed verzachten en vele dieren opvangen zonder de valse subsidie verlening die een ex Dierenbescherming nog steeds geniet, inclusief de vele donaties onder het mom voor onze dieren! Wanneer gaan onze speciale agenten de honden -en hanengevechten verder aanpakken, onze dierentuin, struisvogelpark en de vele parkieten vangsten weer uitzoeken en controleren? Wie gaat het paardje bevrijden in een dichtgetimmerde stal en wie heeft eens het lef op noordkant alle ellende aan te pakken met de vele dieren aldaar?

Na de machtsovername van Stichting Dierenbescherming Curaçao is er voor de honden en katten veel veranderd, maar heeft het bestuur dus duidelijk alle andere dieren gedumpt ter wille van geld en lef. Dames heren bestuur, u voldoet niet aan uw eigen statuten en u neemt geld van de gemeenschap aan waar het niet voor bestemd is. U bent een Dierenbescherming, het woord zegt het duidelijk, zoals ook uw statuten. U staat voor het beschermen van onze dieren! U heeft zelfs nog het lef om deze verantwoordelijkheid af te schuiven naar organisaties die niet staan als zijnde dierenbescherming en ook niet daarvoor hun subsidies ontvangen.

U bent Stichting Dierenbescherming Curaçao, Heel simpel, bescherm dan ook onze dieren of verander uw naam en statuten.

 

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

2 reacties op “Ingezonden: Wie beschermen onze dieren?”

 1. Ilja Als u het stuk werkelijk goed had gelezen dan gaat het niet hoe het Asiel werkt want deze mensen doen geweldig werk Maar was het dat een medewerkster beweren dat de Dierenbescherming alleen maar voor de honden en katten zou zijn!

  Maar ik kan u gerust stellen want ondertussen heb ik van het bestuur begrepen dat dit uitspraken waren op eigen houtje van een bestuurslid en dat de Dierenbescherming zelfs een dieren alarm nummer (518-8340) heeft wat men kan bellen voor ALLE dieren op Curacao! Dus voordat u uw pijl richt op mij kijk even wat we samen doen om er uit te komen. Het is het nummer van een van de drie speciale agenten die dan per geval gaat kijken wat er gedaan kan worden.

  Als afsluiting wil ik melden dat het nummer 518-8340 dag en nacht bereikbaar is. Op internet heb ik al een stuk gelanceerd over dit nummer. Wat hopelijk een dezer dagen ook in de lokale kranten zal verschijnen.

  Ook heb ik voor de zoveelste maal aangeboden mee te gaan helpen bij de vele klachten wat ik overigens vele jaren heb gedaan met heer Glen Aniceto. Dus Ilja zo zie je wat valse informatie van een bestuurslid kan doen in medialand.

 2. Geachte heer Baselmans,

  gezien het feit dat het merendeel van de bevolking op Curaçao volstrekt respectloos met honden en katten omgaat, (ook hun eigen) dieren niet goed verzorgt en zelfs verwaarloost en deze dieren uiteindelijk, als ze geluk hebben, bij de Dierenbescherming terecht komen, lijkt het mij eerlijker en ook zinvoller uw pijlen op bovenstaande groep te richten en te proberen hen in te laten zien wat diervriendelijkheid en dierenliefde is. Dat zou de Dierenbescherming tijd, geld en ruimte opleveren om zich ook in te zetten voor andere dieren dan honden en katten.

  Groet,
  Ilja