• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) wil Curaçao positioneren als poort van de handelsmarkt van goud uit Latijns-Amerika. De minister wil een overeenstemming bereiken met Curgold Economic Zone N.V. om deze nieuwe economische sector te realiseren.

23 procent van al het goud dat in de wereld wordt gewonnen, is afkomstig uit Latijns-Amerikaanse mijnen. Dat is bijna 720 metrische ton op jaarbasis. Curaçao ligt door haar ligging op een ideale positie om als logistieke hub te fungeren voor deze gouddistributie.

Voordelen Curaçao
Dat betekent dat vanaf Curaçao in goud zal worden gehandeld op de ‘Dutch Caribbean Secruties Exchange’ (DCSX). Hakim en Curgold Economic Zone N.V. hebben in twee weken tijd gekeken naar wat er noodzakelijk is om dit plan mogelijk te maken op het gebied van wetgeving. Daarnaast is besproken welke middelen nodig zijn en wat de voordelen zijn voor de Curaçaose economische en financiële sector.

Diversiteit
De minister is van mening dat Curaçao zijn economische pilaren moet diversificeren en niet alleen afhankelijk van één sterke pilaar waar onze economie op steunt. “Als er negatieve ontwikkelingen zijn op wereldniveau, maakt deze diversificatie dat Curaçao de effecten minder sterk voelt omder er meer activiteiten zijn om het te compenseren”, aldus Hakim.

Mogelijkheden
Volgens de minister is Curgold Economic Zone N.V. bereidt om grote investeringen te doen in dit plan. Het bedrijf begint met het verwerken van ongeveer 100 kilogram goud per dag en zal dit verhogen tot 500 kilogram in twee jaar. De onderneming zal ook samenwerken met de zogehete ‘London Buillion Exchange’ om toezicht te houden dat het bedrijf aan alle internationale regels en standaards houdt.

5 reacties op “Curaçao toegang tot gouden poort”

 1. Als die man maar een beetje kan rondhobbelen over de wereld en Curacao kan afficheren als “hub” voor allerlei activiteiten. Gisteren groenten uit Libanon, vandaag goud uit Latinia en wie weet wat morgen weer. Niet gehinderd door enige kennis van zaken, gebruikt hij het schaarse krantenpapier van de Curacouwenaar steeds weer om zijn plannen in af te laten drukken. U weet dat dit papier op uw toilet hele goede diensten kan bewijzen.
  En dat is dan de echte bijdrage van Hakim aan de economie van Curacao. Hij zal er wel sch..t aan hebben.

 2. @Churandi, maar goud zou wel heel handig zijn, beleggers be aware !

 3. Kan zich beter zorgen maken over het aflossen van zijn schulden bij diverse banken. Daar heb je geen certificering voor nodig.

 4. Goud voor wie ? Hezbollah ?

 5. Best heer Hakim,
  U regering kan nog niet eens de eisen vwb de luchthaven FAA bijhouden als het gaat om hercertificeringen. Nu wilt u weer iets nieuws gaan doen met certificeringen… Ik hou mijn hart vast.