• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur, heeft deze week uitgeroepen tot week van de natuur en milieu. De minister zei tijdens een toespraak dat natuur en milieu haar aan het hart liggen en dat het project ‘I love Curaçao’ daar het bewijs van is.

De milieuraad doet elk jaar een verzoek voor een week van de natuur en milieu waarin verschillende activiteiten ondernomen kunnen worden van informatiesessies tot het planten van nieuwe bomen. Dit jaar is de focus gelegd op de bescherming van bossen en groene gebieden.

Efficiënter
Constancia sprak over verschillende milieuproblemen en situaties waarbij mensen huizen bouwen op waterleidingen en daarmee zichzelf en hun familie in gevaar brengen. Volgens de minister is het belangrijk om door te gaan met de samenwerking tussen verschillende partijen zodat milieuproblemen efficiënter aangepakt kunnen worden.

Bewustwording
De voorzitter van de milieuraad Gladys van Dal, liet weten dat zij donderdag gaan planten bij vijf scholen. Zaterdag wordt de Director’s Bay bij de Caracasbaai schoongemaakt. Daarnaast vraagt de milieuraad met klem aan een ieder om onze bossen, stranden en andere toeristische gebieden schoon te houden en meer liefdadigheidswerk te doen voor onze gemeenschap.

11 reacties op “I love ‘groen’”

 1. Ik kan niet eens meer verbaas raken van haar domme, inhoudsloze opmerkingen. Volgens mij heeft zij geen enkele slapeloze nacht over het gebrek en kennis en kunde.
  De directeursbaai wordt schoongemaakt. Hmm wordt er ook voor gezorgd dat deze schoonmaak actief geborgd blijft. En gaat zij ook iets doen aan de onveilige situatie daar ter plekke.

  Volgens mij kan ze beter beginnen met het schoonmaken van BAJA-beach en omgeving. Dan kunnen de lokalen ook op een nette manier gebruik maken van die locatie. Investeer in een catering ter plekke waardoor er toezicht is. Hou het gebied verder groen en clean zoals het nu is. Dan ben je met een groene en duurzame actie bezig.

  Volgens mij zijn haar adviseurs ook geen knip voor de neus waard. Want zij zijn degene die haar dit soort uit de lucht gegrepen opmerkingen voorleggen.

 2. Zum kotzen zeggen ze in Duitsland,.Heel veel boter op haar hoofd, zeggen we op Curacao. Hypocriet zeggen ze in Nederland

 3. samenvattend: nog te stom om te poepen….

 4. Maar één ding moet ik haar meegeven ze weet welk gedeelte van de bevolking zij met haar onzin bereikt.

 5. Constancia, is dat niet dat meisje dat brieven verstuurd die ze nooit geschreven heeft ?

 6. I LOVE GREEN BENJAMINS!

 7. Haal eens diep adem op de weg van ronde klip naar playa canoa…..
  You see GREEN……dolla dolla bill ! subsidies uit NL die in broek verdwijnen…

 8. Ik zou eens beginnen met de uitvoering van het door de rechter opgelegde vonnis. Dan heb je ballen en doe je ECHT iets aan het milieu.
  Neen, we gaan kletsen over een huis op een waterleiding…..poeh poeh poeh wat een levensgevaarlijke situatie zeg…. Ze begrijpt er echt niets van, maar dat komt waarschijnlijk door haar minimale opleiding die door valsheid in geschrifte opgekrikt moest worden.
  “Ga lekker thuis koken” zou wijlen Pim Fortuijn gezegd hebben. Ik denk dat dit een hele goede tip is.

 9. ik zeg > GreenTown Curaçao!!

 10. lekker kortdag zeg.
  En mevrouw heeft weer de klok horen luiden, maar vergeten waar de klepel hangt:
  huizen bouwen op waterleidingen is gevaarlijk??? Nee huizen bouwenop laagliggende terreinen, afwateringskanalen en watervanggebieden is gevaarlijk. en heel slecht voor de waterhuishouden en daarmee het leven op Curacao.
  echt yu
  Dit is zeker een publiciteitsstunt om af te leiden van de memo over haar.
  En lekker hypocriet na haar slappe, niet verzonden handhavongsbrief aan de ISLA en het laten creperen van al het leven onder de rook.

 11. wat een komedie……….